Κουμουτσάκος: Ο Καμμένος ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας;

0
43

Τις δηλώσεις Καμμένου για plan b με βαλκανική συμμαχία για τη συμφωνία των Πρεσπών καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να σχολιάσει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με ερώτησή του κατά την οποία ζητεί να μάθει αν την εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να ασκεί ο ίδιος ή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ζητά επίσης από τον κ. Κοτζιά να αποσαφηνίσει κατά πόσο ο ίδιος είχε γνώση της παράλληλης εναλλακτικής πρότασης του κυβερνητικού εταίρου κι αν ναι, από ποιον πήρε την έγκριση και σε ποιον φορέα κατατέθηκε το εν λόγω σχέδιο.

Επίσης, διερωτάται εάν το εναλλακτικό σχέδιο που διατύπωσε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Καμμένος αποτελεί και αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια και στο θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ενώ στηλιτεύει και τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης περί προσπάθειας «αναχαίτισης της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια» εν μέσω της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, τονίζοντας ότι προκαλούν ζημία στις ελληνορωσικές σχέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here