Κουρουμπλής για τσιγαράδικο: Εγώ δεν υπήρξα υιοθετημένος ποτέ

0
33

 

Κόντρα στη Βουλή είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με το τσιγαράδικο της ΣΕΚAΠ.

«Δεν υπήρξα υιοθετημένος ποτέ. Τον κύριο αυτό τον συνάντησα δύο φορές σε ποντιακές εκδηλώσεις. Άλλοι πήγαν στον γάμο του παιδιού του» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή απαντώντας με αιχμές στις καταγγελίες που εκφράζει ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω της ερώτησης που υπέβαλε, υποστηρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στον έλεγχο του λαθρεμπορικού πλοίου που εντοπίστηκε στα Χανιά με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα οφείλονται στις στενές σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Λοβέρδος, με τη σειρά του, τόνισε ότι παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, το λαθρεμπόριο αυξάνει ενώ για την υπόθεση με το «τσιγαράδικο» είπε: «Ρώτησα γιατί επί 11 μήνες η εταιρεία δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Γιατί αποκλείσατε με συνέντευξή σας τη λαθρεμπορία; Η παραγωγός εταιρεία που είναι ελληνική δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις. Εσείς γιατί πήρατε θέση και αποκλείσατε τη λαθρεμπορία όταν σας είπαν άλλο πράγμα οι αρμόδιες υπηρεσίες; Πιέζεστε από την κυβέρνηση; Σας έχουν πει κάτι; Να αποδώσουμε τον λόγο καθυστέρησης σε διασύνδεση με συγκεκριμένο επιχειρηματία; Να θυμηθούμε τις συνεντεύξεις του επιχειρηματία που έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι το μέλλον της Ελλάδας και πως του θυμίζει τον Πούτιν;».

Απαντώντας ο κ. Κουρουμπλής είπε πως τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ που εντοπίστηκαν στο λαθρεμπορικό «είχαν εξαχθεί νομίμως από την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε αν τα τσιγάρα τα πήραν από το Μαυροβούνιο και με ποιο τρόπο», ενώ για το ότι δεν κλήθηκε ο κ. Σαββίδης σχολίασε: «Πώς θα καλέσω εγώ; Να καλέσει ο εισαγγελέας. Γιατί δεν πάτε στον εισαγγελέα να του πείτε να καλέσει όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here