Κουτσούμπας: O Tσίπρας έκανε ένα καλό στριπτίζ μπροστά στον Τραμπ

0
76

 

O Τραμπ έκανε ό,τι κάνει κάποιος μπροστά σε ένα καλό στριπτίζ, είπε μεταξύ άλλων ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συμφωνία για τα F16, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πάρα πολλά για να εισπράξει μία γενική συμπάθεια γενικού σχολιασμού, ευχολόγια. Σε τελευταία ανάλυση έχει δίκιο ο Ριζοσπάστης, ο Τραμπ έκανε ό,τι κάνει κάποιος ή κάποια μπροστά σε ένα καλό στριπτίζ ή σε ένα ανατολίτικο οριεντάλ, το πολύ πολύ να δώσει κάποιος φιλοδώρημα στον χορευτή ή τη χορεύτρια. Τέτοιο χαρακτήρα κατά την άποψη μας έχει και η δήθεν στήριξη του Τραμπ, των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Είχαμε δεσμεύσεις για αναβάθμιση της Σούδας και άλλων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα. Αυτό υπονόησαν και οι δύο, δεσμεύσεις για συνέχεια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τα σχέδια του ΝΑΤΟ, και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, ανέχειας για το λαό μας. Έδωσε αυτό το πεσκέσι δισεκατομμυρίων ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία… Έχουμε την εξυπηρέτηση όλων των ενεργειακών σχεδίων των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή» τόνισε.

Όπως επεσήμανε: «Δεν είναι αγορά F 16, δίνω τόσα δισεκατομμύρια απέναντι σε ένα σύμμαχο, υποτίθεται ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ελλάδας… Σήμερα οι ΗΠΑ, μπορεί να είναι ακόμα πρώτη στρατιωτική – οικονομική δύναμη, αλλά οικονομικά τουλάχιστον την ακολουθεί κατά πόδας η Κίνα. Η οποία είναι και το μεγαλύτερο κράτος πιστωτής των ΗΠΑ. Η Κίνα ως τέτοια μεγάλη δύναμη έχει πάρα πολλά συμφέροντα και στην Ελλάδα λόγω της γεωστρατηγικής θέσης και λόγω της πρόσβασης της στην ΕΕ. Βρίσκεται όλη αυτή η περιοχή, Ελλάδα – Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειος, στο δρόμο του μεταξιού. Το ίδιο αντίστοιχα είναι και η Ρωσία και αυτή επίσης έχει συμφέροντα για τους ενεργειακούς δρόμους σε αυτήν την περιοχή… Άρα, πολύ μεγάλα βουβάλια διεθνώς και περιφερειακά στη χώρα μας συγκρούονται για το ποιος θα ελέγξει τις υποδομές, τις βάσεις, τους ενεργειακούς δρόμους. Από αυτή τη σκοπιά, εμπλεκόμαστε όλο και περισσότερο… Δεν μπορεί να είμαστε μέσα στην τρελή χαρά και να μιλάμε για come back της ελληνικής οικονομίας λόγω του Τραμπ και όλων αυτών. Οι ΗΠΑ και ο Τραμπ, θα το ξαναπώ επειδή το χρησιμοποίησε και ο κ. Τσίπρας, όλο και περισσότερο γίνεται διαβολικός και για τον λαό του, τον αμερικανικό λαό και για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της περιοχής γιατί για αυτούς όλους ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης. Ο διαβολικός Τραμπ είναι καλός για τα μονοπώλια των ΗΠΑ, για τις δικές του επιχειρήσεις, για το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα που υπάρχει στις ΗΠΑ«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here