Κουβέλης για φρεγάτες: Όλα είναι υπό εξέταση και διαπραγμάτευση

0
44

Επανήλθε στο θέμα χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ: «Τη δεδομένη στιγμή που υπήρξε δημοσιότητα του θέματος σε εφημερίδα, και μίλησα και εγώ, όλα όσα ειπώθηκαν τότε ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα. Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, όλα είναι υπό εξέταση και διαπραγμάτευση, καθώς συνυπολογίζονται οι οικονομικές δυνατότητες».

Σχετικά με τη χρονομίσθωση είπε ότι ήταν μια εκδοχή «που μπορούσαμε να συζητήσουμε και συζητούσαμε» και πρόσθεσε: «Εάν υπάρξει, όποτε υπάρξει η επιλογή για την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια».

Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών. «Η Ελλάδα έχει αποτρεπτική δύναμη με επάρκεια και συγκρότηση, η οποιαδήποτε ενίσχυση της δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε κούρσα των εξοπλισμών όπως συνέβαινε στο παρελθόν», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here