Κουβέλης για φρεγάτες: Παραπλανήθηκε ή έδειξε επιπολαιότητα;

0
259

Ο Φώτης Κουβέλης μόνο χθεσινός δεν είναι στην πολιτική. Μετρά πολλές δεκαετίες στο «κουρμπέτι» και ο λόγος του είναι πάντα μετριοπαθής -είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι.

Είναι, λοιπόν, άξιο απορίας το γεγονός ότι έπεσε τόσο έξω, όταν μίλησε για συμφωνία απόκτησης 2 φρεγατών από τη Γαλλία μέσω leasing. Επισήμανε ότι πρόκειται για συμφωνία Τσίπρα – Μακρόν, υποστήριξε ότι το καλοκαίρι θα πλέουν στο Αιγαίο και προανήγγειλε την αγορά άλλων 2 φρεγατών στη συνέχεια.
Η απάντηση ήρθε από τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας και ήταν απόλυτη. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Έτσι, αναγκάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να κλείσει το θέμα, δηλώνοντας ότι απλώς γίνονται συζητήσεις. Προσπάθησε δε να καλύψει και τον κ. Κουβέλη, λέγοντας πως το ίδιο ανέφερε και εκείνος.
Φυσικά, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μόνο αυτό δεν είχε πει. Τα λόγια του είναι καταγεγραμμένα στις κάμερες τού ΣΚΑΪ και δεν μπορούν να διαψευστούν. Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι αν τον παραπλάνησε κάποιος για την υπόθεση ή όχι. Τον διαβεβαίωσε κάποιος (και ποιος είναι αυτός;) ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και, μάλιστα, ότι θα ενεργοποιηθεί ταχύτατα; Μου φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο. Διότι αν τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ο πολύπειρος Φώτης Κουβέλης υπέπεσε σε κραυγαλέα επιπολαιότητα.

Κουβέλης για φρεγάτες: Παραλανήθηκε ή έδειξε επιπολαιότητα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here