Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου

0
124

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου. Προσπαθούμε για το ωφέλιμο και χρήσιμο για την προσπάθεια της χώρας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτης υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Μάλιστα κάνει αναφορά και στη συμβολή της ΔΗΜΑΡ στη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «σε ό,τι αφορά την αιτίαση που διατυπώνεται, να επαναλάβω ότι η άρνηση της ΔΗΜΑΡ και η δική μου να συμβάλουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Επρόκειτο για μια βαθύτατα πολιτική επιλογή που υπερψήφισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τεράστια πλειοψηφία, ώστε να μη συμπράξουμε στην εκλογή Προέδρου».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η υπόθεση είναι στα χέρεια του ΥΠΕΞ και τονίζει ότι πρέπει να δούμε το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις. Όπως αναφέρει: «Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Οι συνθήκες όμως κάτω υπό τις οποίες συνέβη αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισέλθουν και μάλιστα παρανόμως με στολή, εξάρτυση και εξοπλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση. Είναι ένα γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here