Κραδασμοί στην οικογένεια τού Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

0
1182

Tα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συμπρόεδροι τής ομάδας μπάσκετ τού Ολυμπιακού, κατέθεσαν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο, στην οποία υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας ώστε δεν μπορεί να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, γι αυτό και ζητούν να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης του ο Γιώργος Σκινδήλιας, στενός συνεργάτης του επί τρεις δεκαετίες, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής και αντιπρόεδρο τής ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στην αίτηση επισημαίνουν ότι ραγδαία επιδείνωση τής υγείας τού 73χρονου πατέρα τους αναθέτει στους ίδιους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Η δημοσιοποίηση τής υπόθεσης από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προκάλεσε εκρηκτική απάντηση από τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, στην οποία αναφέρεται ότι η σημερινή σύζυγος τού πατέρα τους Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με ομάδα »συμβούλων» της, εκμεταλλεύονται με αισχρό τρόπο τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του και διοχετεύουν συκοφαντικά δημοσιεύματα με στόχο να επηρεάσουν την κρίση τής Δικαιοσύνης.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι οι τα δυο αδέλφια είχαν συγκρουστεί ανοιχτά με τον πατέρας τους τον Δεκέμβριο 2016, επειδή (όπως έλεγαν ανεπιβεβαίωτες φήμες) είχαν κάνει ανάληψη σημαντικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. «Τα λόγια που ειπώθηκαν μεταξύ τους ήταν σκληρά, οι εκφράσεις που αντάλλαξαν βαριές. Ήταν τέτοια η σύγκρουσή τους, ώστε όχι μόνο αμφότερες οι πλευρές κατέφυγαν στην πρόσληψη διάσημων δικηγόρων, αλλά προκλήθηκε και εσωτερικός διχασμός, με το προσωπικό της επιχείρησης να καλείται να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς», σημείωνε το δημοσίευμα.

 

 

Ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στην απάντησή τους, χαρακτηρίζουν «ασύστολο ψεύδος» την πληροφορία ότι έκαναν παράνομη ανάληψη από λογαριασμό τού πατέρα τους και προειδοποιούν ότι οι υπεύθυνοι «θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

«Όλοι γνωρίζουν το ήθος, την ακεραιότητα και τη μέχρι θυσίας αγάπη που τρέφουμε προς τον πατέρα μας. Μετά από βαθιά περίσκεψη και εκπληρώνοντας θλιβερό καθήκον, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε από την ελληνική δικαιοσύνη τη θέση του πάσχοντος πατέρα μας, Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου, σε δικαστική συμπαράσταση. Στην ενέργεια αυτή προβήκαμε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του πατέρα μας, καθόσον πρόσφατα περιήλθαν στη γνώση μας στοιχεία που αναδεικνύουν ότι είναι εδώ και καιρό εκτεθειμένος σε σοβαρούς κινδύνους λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του», αναφέρουν.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ πατέρα και παιδιών είχαν ξεκινήσει το 2013, όταν εκείνος χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί δίμηνο σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο όντας σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του. «Η επιβάρυνση της υγείας του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο εύρος των πρωτοβουλιών που αναλάμβαναν οι γιοι του στις κοινές επιχειρηματικές, ενίοτε και τραπεζικές τους υποθέσεις. Πρωτοβουλίες που δεν τον έβρισκαν πάντα σύμφωνο και που πολλές φορές τον έκαναν έξω φρενών. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια περίπου, οι συγκρούσεις τους αυξάνονταν, κυρίως όταν ο πρεσβύτερος αντιλαμβανόταν κινήσεις που γίνονταν εν αγνοία του και για τις οποίες κατά την άποψή του, κανείς εκτός από τον ίδιο δεν θα μπορούσε να αποφασίσει. Μετά από εκείνο το θορυβώδες περιστατικό του Δεκεμβρίου, σύντομα πολλοί πια γνώστες της κατάστασης μιλούσαν με βεβαιότητα για σοβαρούς ενδοοικογενειακούς τριγμούς που καθόλου δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη σχέση των υιών Αγγελόπουλων με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους, Γέλη Παπαγιαννοπούλου», ανέφερε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Η εφημερίδα πλέκει το εγκώμιο τής δεύτερης συζύγου τού Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, τής γυναίκας που -όπως γράφει- «τον φρόντιζε πριν τελικά παντρευτούν το 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, στη σκιά του Μαινάλου, παρουσία όλων των στενών συγγενών -πλην Θόδωρου- και φυσικά των παιδιών του που έδωσαν το «παρών» στη χαρά του. «Ευχαριστώ πολύ τη Γέλη που με κάνει να μην έχω τίποτα», είχε πει τότε ο ευτυχής γαμπρός στον λόγο του. Δεκαέξι χρόνια μετά και αφού η πρόσφατη αίτηση δικαστικής συμπαράστασης έφτασε στο γραφείο του, προκαλεί εντύπωση η παντελής απουσία μιας κάποιας έστω αναφοράς στην ύπαρξη μιας συζύγου που ως τέτοια προφανώς έχει λόγο και ρόλο στις υποθέσεις του άντρα της».

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος απαντούν ότι «δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υπόνοιες που είχαμε τα τελευταία χρόνια για το καθεστώς υπό το οποίο διαβιεί ο πατέρας μας και απαντήθηκαν οι απορίες μας για τις »πράξεις» στις οποίες φερόταν να προβαίνει. Είναι γνωστό σε όλους ότι πάντοτε σταθήκαμε αποφασιστικά δίπλα στον πατέρα μας, πράττοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξεπερνά τους κινδύνους ζωής, να είναι υγιής, να δικαιώνεται νομικά και ουσιαστικά και να έχει την ποιότητα ζωής που του αξίζει. Ακόμη και στις πιο δύσκολες προσωπικές μας στιγμές τρέχαμε αμέσως κοντά του και το μόνο που είχε και έχει σημασία για εμάς είναι να επιτυγχάνονται τα άριστα για τον ίδιο. Αυτό επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε, ανεξαρτήτως θυσιών ή εμποδίων, και σήμερα. Μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν τα λόγια του ίδιου του πατέρα μας, όταν, σε χρόνο που η κατάσταση της υγείας του δεν είχε επιδεινωθεί καταλυτικώς, έλεγε προς όλους ότι σε εμάς οφείλει την ζωή του. Στη δικαστική ενέργεια προβήκαμε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του πατέρα μας, καθόσον πρόσφατα περιήλθαν στη γνώση μας στοιχεία που αναδεικνύουν ότι είναι εδώ και καιρό εκτεθειμένος σε σοβαρούς κινδύνους λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του. Τα γενικότερα σοβαρά προβλήματα υγείας του επέφεραν τελικώς, από το έτος 2013 και μετά, βαρεία και καταλυτική δυσλειτουργία των εγκεφαλικών του λειτουργιών και καθολική νοητική διαταραχή, που παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

Οσο για την καταλληλότητα του κ. Σκινδήλια, τη δικαιολογούν ως εξής: «Αποτελεί τον στενότερο, πιο αφοσιωμένο και δη εξ απορρήτων συνεργάτη του πατέρα μας εδώ και 3 δεκαετίες. Πράγματι η επαγγελματική πορεία του κ. Σκινδήλια είναι συνυφασμένη με την επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειάς μας, καθώς υπήρξε συνεργάτης πρώτα του αείμνηστου παππού μας και εθνικού ευεργέτη Παναγιώτη Αγγελόπουλου και στη συνέχεια του γιου του και πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου… Είναι εγνωσμένου κύρους και υψηλότατης ικανότητας μάνατζερ, έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία διεθνών διαστάσεων επιχειρηματικά deals ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ… Τρέφει συναισθήματα αγνής φιλίας και εκτίμησης προς τον πατέρα μας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στη μεγάλη αντιδικία του πατέρα μας με τον αδερφό του Θόδωρο, τον στήριξε αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή και υπερασπίστηκε τα περιουσιακά του συμφέροντα χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, ήταν και είναι ο μόνιμος και σχεδόν αποκλειστικός μάρτυρας του πατέρα μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα, στις 27 Απριλίου 2017, ήταν πάλι αυτός που κατέθεσε υπέρ του πατέρα μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όπου και συζητήθηκε αγωγή του Θόδωρου εναντίον μας, ενώ στάθηκε πλάι του και στη μακροχρόνια αντιδικία του με τον άλλοτε δικηγόρο και κουμπάρο του στο δεύτερο γάμο αυτού, Νικόλαο Γοργία».
Όπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ζητούν να γίνει πραγματογνωμοσύνη από δύο γιατρούς, έναν ψυχίατρο και έναν νευρολόγο, λόγω «πολυδιάστατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης». Αυτό σημαίνει ότι ζητούν να κηρυχθεί ο πατέρας τους «πλήρως ανίκανος προς δικαιοπραξία». Η πλευρά του πατέρα τους, βέβαια, κάθε άλλο παρά συμφωνεί με τη βουλητική του ανικανότητα και το νομικό επιτελείο του ετοιμάζεται για αντεπίθεση, προσθέτει η εφημερίδα.
Σε όσα απάντησαν οι γιοι τού Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ανταπάντησε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Προκαλεί εντύπωση η αμετροεπής δήλωση των αδελφών Αγγελόπουλου. Το έγγραφο είναι δικό τους, δεν το αμφισβητούν και η υπόθεση θα συζητηθεί δημόσια στις 27 Απριλίου συνεπώς δεν μπορεί να είναι κρυφή αφού εκτός των άλλων πρόκειται για μια διάσημη οικογένεια οι πράξεις και οι ενέργειες της οποίας συγκεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον.

Κραδασμοί στην οικογένεια τού Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here