Κτηματολόγιο: Παρατείνεται έως 6 μήνες η υποβολή δικαιολογητικών

0
59

Παρατείνεται έως και 6 μήνες η υποβολή δικαιολογητικών για το Κτηματολόγιο. Ο υπουργός  Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος να χορηγεί παράταση έως και 6 μηνών .

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας:

«Δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και  Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως έξι (6) μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του
άρθρου 2 του v. 2308/1995.

Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μπορεί να παρατείνονται και για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες πέραν του χρόνου της παράτασης του προηγούμενου εδαφίου. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράτασης μέχρι τη δημοσίευσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here