Κύριε Καμίνη, κόβετε κλήσεις σε κοτέτσια έξω από τα νοσοκομεία;

64
309

Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης – οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής –  μια εικόνα και μία πρακτική έρχονται να δώσουν άλλο ένα χτύπημα στην ανθρωπιά (όση απέμεινε) και τη στοιχειώδη λογική της εξουσίας. Τις τελευταίες ημέρες μια σοβαρή περιπέτεια υγείας συγγενούς μου, με ανάγκασε να βρίσκομαι συνεχώς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Την πρώτη ημέρα νόμιζα ότι νοσηλεύεται κάποιος πολιτικός, κάποιος διάσημος. Κάποιος τέλος πάντων άνθρωπος που χρήζει ειδικής αυξημένης ασφάλειας. Και αυτό γιατί τους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο είχαν, κυριολεκτικά, κατακλύσει δημοτικοί αστυνομικοί. Ξέρετε, αυτοί με τις καφέ χρώματος στολές, τις στρατιωτικές μπότες και το αυστηρό ύφος.

Μετά απέκλεισα αυτό το ενδεχόμενο γιατί δεν ήταν δυνατόν πολιτικός ή διάσημος να δεχθεί να νοσηλευτεί ή να εμπιστευτεί δημόσιο νοσοκομείο. Και αμέσως μετά διαπίστωσα με οδυνηρό τρόπο ότι οι δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί είχαν μία και μόνη αποστολή: α γράφουν κλήσεις στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο. Γιατί πολύ απλά όλοι – μα όλοι – οι δρόμοι έχουν χαρακτηριστεί από κάποιο ανθρωπόμορφο «τέρας» της εξουσίας ως ελεγχόμενης στάθμευσης. Και δεν αναφέρομαι στις θέσεις των μονίμων κατοίκων της περιοχής. Μπορώ να το κατανοήσω και να το σεβαστώ. Αλλά – για το όνομα του Θεού – ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους έξω από το Ιπποκράτειο όπου επισκέπτονται άνθρωποι τους συγγενείς και φίλους τους; Η εκμετάλλευση του κράτους προς τον πολίτη στην πιο απάνθρωπη μορφή της. «Πλήρωσε για να είσαι κοντά στον άνθρωπό σου που σε έχει ανάγκη». Πιστεύω, την αποψή μου λέω και φαντάζομαι έχω το δικαίωμα, ότι αν ζούσαμε σε ένα σοβαρό προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος, αυτό θα είχε μεριμνήσει ώστε να υπήρχαν ορισμένες θέσεις για τους επισκέπτες του νοσοκομείου. Και ειδικά για ανθρώπους που πρέπει να είναι δίπλα στον ασθενή. Δεν πάνε απλώς για να χαιρετήσουν ή να κάνουν παρέα. Οι οποίοι μαζί με την ειδική κάρτα συνοδού που τους δίνει το νοσοκομείο να τους έδινε και μία κάρτα στάθμευσης, εννοείται όσο διαρκούσε η νοσηλεία. Στο πρότυπο της κάρτας των μονίμων κατοίκων. Συγνώμη για την προσωπική αναφορά.

Εκείνο το πρωινό, λοιπόν, πάρκαρα το αυτοκίνητό μου – μία από τις ελάχιστες όλο το χρόνο που το χρησιμοποιώ, γιατί μετακινούμαι αποκλειστικά με μοτοσικλέτα – έξω από ένα κοτέτσι κοντά στο Ιπποκράτειο. Ναι! ´Έξω από ένα παλιό κοτέτσι, όπως διαβάσατε. Σε έναν μικρό δρόμο όπου υπήρχαν παλιά σπίτια χωρίς κατοίκους. Φυσικά χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Και ορκίζομαι πως δεν υπήρχε πινακίδα ελεγχόμενης στάθμευσης. Δεν θυμάμαι το δρόμο, γιατί ήταν εκείνο το ξημέρωμα του Ιανουαρίου που τα θερμόμετρα έδειχναν μείον ένα βαθμό στην Αθήνα και το, κυριότερο, σε δύο ώρες θα άρχιζε μία εγχείριση, η οποία διήρκεσε εννέα ώρες. Εξαντλημένος από την αγωνία και την κούραση, ψυχική και σωματική (μόνο όποιος έχει περιμένει ώρες έξω από χειρουργείο μπορεί να με καταλάβει) αφού όλα είχαν πάει καλά, άφησα τον άνθρωπο να κοιμηθεί για να επιστρέψω ξανά το άλλο πρωί. Η οδυνηρή έκπληξη που με τσάκισε ψυχικά, μετά από όλη την περιπέτεια, ήταν να βρω κλήση για παράνομη στάθμευση έξω από το κοτέτσι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ήταν 5 το απόγευμα και με είχε γράψει δέκα λεπτά πριν. Λέω αμέσως μέσα μου «Αργύρη δεν είναι δυνατόν να σου ζητάει ο δήμος Αθηναίων να πληρώσεις 80 ευρώ επειδή πάρκαρες ένα φιατάκι κάπου που δεν ενοχλεί κανέναν. Και δεν το άφησες για να πιεις καφέ. Έπρεπε να πας στο νοσοκομείο όπου έδινε μάχη για τη ζωή του ο άνθρωπός σου. Ας είναι. Θα κόψεις από κάπου και πήγαινε αύριο πρωί πρωί να το πληρώσεις. Και άφησε στην κρίση του Θεού τον δημοτικό αστυνομικό που χωρίς δισταγμό χρέωσε με 80 ευρώ έναν συνάνθρωπό του. Θα το βρει κάποτε από το Θεό». Μα θα μου πείτε τη δουλειά του έκανε ο άνθρωπος. Δεν τον κατηγορώ. Απλώς συγκλονίζομαι με την απανθρωπιά του. Γι αυτό και το επόμενο πρωί πήγα και πλήρωσα την κλήση μου. Χωρίς να ξεφτιλιστώ, πηγαίνοντας να παρακαλέσω (να δώσω εξηγήσεις), όπως έγραφε η κλήση στον αρμόδιο. Χωρίς να πάω να το «παίξω» δημοσιογράφος ή να βρω μέσο να τη σβήσω. Κράτησα την αξιοπρέπειά μου και σαν νομοταγής πολίτης πλήρωσα και κράτησα και την απόδειξη. Αυτά τα ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο του δήμου Αθηναίων για να πληρωθεί κάποιος κουστουμαρισμένος σύμβουλος του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Που θα χαίρεται με την περιπέτειά μου. Απλώς για το τέλος, θα παρακαλούσα το δήμαρχο – που διετέλεσε αν θυμάται και Συνήγορος του Πολίτη – να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν ο δρόμος έξω από το Ιπποκράτειο και τα κοτέτσια να είναι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης. Δηλαδή, αδίστακτες μηχανές κοπής εσόδων για το δήμο. Εκτός αν υπάρχει στις προθέσεις του δημάρχου και καθιέρωση ελεγχόμενου περπατήματος και ελεγχόμενης αναπνοής έξω από τα νοσοκομεία. Εκεί να δείτε χρήματα στα ταμεία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα
Επόμενο άρθροΗρωϊκά και πένθιμα για τη χαμένη κυριαρχία μας…
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

64 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Να πάρετε το μετρό Κύριε Κωστάκη.
  Το μέγαρο μουσικής είναι διπλα και λίγο πιο πάνω οι Αμπελόκηποι.
  Είναι ντροπή να κλαίγεσται γιατί σας έγραψαν. Αν ήταν παράνομο το παρκάρισμα εκεί ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ. Αν όχι να πάτε να διαμαρτυρηθείτε. Ξέρετε ότι υπάρχουν παιδιά που κάθε μέρα περπατάνε χιλιόμετρα στο κρύο για να πάνε στο σχολέίο γιατί το κράτος κάνει περικοπές; Όλα αυτά βέβαια στην περιφέρεια. Άκου δημοσιογράφος….

  • Είπε ότι έφτασε εκεί ξεμέρωμα. Ούτε μετρό υπάρχει εκείνη την ώρα, ούτε πολλά παιδάκια να περπατάνε στο κρύο, εκτός αν πηγαίνουν / γυρίζουν από μπαρ ή από συγγενή τους στο νοσοκομείο (καλή ώρα). Ασχέτως της πιθανής αλήθειας του κειμένου, δεν απαιτείς να χρησιμοποιήσει το μετρό στις 2 το πρωί….

 2. Πως σας καταλαβαίνω κύριε Κωστάκη….
  Έχουν υπάρξει στιγμές που σκεφτόμουν πως το επόμενο χτύπημα της 17 Νοέμβρη θα έπρεπε να είναι σ΄αυτούς που κόβουν κλήσεις έξω απ’ τα νοσοκομεία. Είμαι παράλογος, το ξέρω. αλλά ποιά λογική να επικρατήσει όταν (όχι δεν είναι μόνο άνθρωποι που επισκέπτονται συγγενείς και φίλους) είναι και πολλοί που «νοσηλεύονται» τα παιδιά τους, οι αγαπημένοι τους. Και το κωλοσύστημα τους στέλνει «αλλού» να πάνε το αίμα, να κάνουν εξετάσεις, να φέρουν τα αποτελέσματα «γρήγορα». Να πάνε το παιδί τους το ίδιο «κάπου αλλού» γιατί «το μηχάνημα είναι χαλασμένο». Να φέρουν, να πάρουν τον αγαπημένο τους που δεν μπορεί να περπατήσει. Καί τρέχουν αλλόφρονες στις βιοιατρικές και στις ευρωδιαγνωστικές και σε άλλα σημεία εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου σ΄αυτή τη πόλη την απάνθρωπη. Κι όταν επιτέλους εξουθενωμένοι προσεγγίσουν το νοσοκομείο…. (Αααα !!! όχι !!!! δε συμφωνώ, δεν κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος) Ο άνθρωπος δεν είναι ποντίκι, πρέπει να έχει κρίση. Αλλά ναί, έχετε δίκιο, στο τέλος οι πάνω είναι που έχουν το πιό μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ας είναι. Ας γνωρίζουν τουλάχιστον πως ο άνθρωπος όταν νοιώθει σαν πληγωμένο ζώο πολλές φορές δεν ψάχνει την κύρια αιτία των πληγών του. Αρκεί ένα μικρό, φαινομενικά άσχετο κλικ για να ξεχυλίσει. Γι αυτό πιστεύω πως αν δεν βρεθεί κάποιος να καταλάβει ΚΑΙ αυτό το αυτονόητο στη χώρα της πλάκας, κάτι κακό θα γίνει έξω απο ένα νοσοκομείο με αφορμή αυτά που επισημαίνεται στο άρθρο σας.

 3. Χαρακτηριζετε απάνθρωπο (ναι λοιπόν, τον κατηγορείτε!) έναν δημοτικό αστυνόμο γιατί απλούστατα έκανε σωστά τη δουλειά του (κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει όσο συχνά θα θέλαμε) και περιμένετε την τιμωρία του από το Θεό (ο οποίος τιμωρεί προφανώς όλους του δημοτικούς αστυνόμους, τροχονόμους, εισπράκτορες ΟΑΣΑ και λοιπούς απάνθρωπους) αφού χωρίς δισταγμό (sic) τόλμησε να σας κόψει κλήση.
  Προεξοφλείτε δε, ότι τα χρήματά σας θα πάνε σε κάποιον κοστουμαρισμένο χαιρέκακο (!) σύμβουλο (που θα ξέρει και την περιπέτειά σας) και όχι π.χ. στο δημοτικό φωτισμό, σε κάποιον ξενώνα αστέγων του δήμου ή σε μια παιδική χαρά… Γιατί; Δε ξέρω, αλλά νομίζω πως το κάνετε για να λαϊκίσετε με το χειρότερο τρόπο…
  Μας γράφετε επίσης για την περιπέτεια του συγγενή σας (περαστικά στον άνθρωπο), η οποία ωστόσο καμία σχέση δεν έχει με το θέμα. Θα μπορούσατε κάλλιστα να είχατε παρκάρει στο ίδιο σημείο για να πάτε για καφέ, για ψώνια, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και φυσικά ο δημοτικός αστυνόμος (ναι, αυτός με την καφε στολή, τις μπότες και το αυστηρό ύφος) δεν είναι σε θέση ούτε και οφείλει να γνωρίζει που είναι ο κάθε οδηγός. Στο ίδιο πάντα πνεύμα, μας λέτε οτι παρκάρατε ένα «φιατάκι» λες και έχει σημασία η μάρκα του αυτοκινήτου (εκτός αν θεωρείτε πως κλήσεις πρέπει να κόβονται από ένα όριο κυβικών και πάνω).
  Εναλλακτικά, θα μπορούσατε α) να παρκάρετε κάπου που να επιτρέπεται με όση ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται, β) να πληρώσετε (όπως κάνουμε εμείς τα κορόιδα), γ) να πάτε σε ένα ιδιωτικό parking, δ) να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία, ε) να πάρετε ταξί. Αντ’ αυτού προτιμήσατε να παρανομήσετε και πήρατε μια κλήση, όπως όλοι μας, και εφόσον την πληρώσατε την επομένη δώσατε το μισό ποσό (40 ευρώ).
  Αντί να δεχτείτε ώριμα τις συνέπειες της πράξης σας, αφού γράφετε ένα ολόκληρο άρθρο για να κλαφτείτε, μας λέτε ότι κρατήσατε την αξιοπρέπειά σας και δεν το παίξατε δημοσιογράφος!

  ΥΓ. Προς ενημέρωση σας, σε πρωτεύουσες σοβαρων προηγμένων κράτων, όπως π.χ. στη Στοκχόλμη ή το Λονδίνο, η στάθμευση είναι ελεγχόμενη σχεδόν παντού και αρκετά ακριβή. Οι πολίτες δε, συνήθως πληρώνουν τις κλήσεις τους χωρίς να αρθρογραφούν σχετικά…

 4. Εαν δεν γινει επανασταση να διωξουμε με τις κλοτσιεσ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους που κλεβουν κυριολεκτικα το λαο δε θα επιβιωσουμε…

 5. Συγνωμη, επειδη ειναι νοσοκομειο πρεπει να προσφερει δωρεαν παρκιν?
  Δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο. Και εμενα ο πατερας εκανε bypass πριν μερικα χρονια και ημουν ολη μερα εξω απο το χειρουργιο. Πληρωσα τα λεφτα στο παρκιγν και ουτε παραπονεθηκα πουθενα.
  Εδω στο Μοντρεαλ ολα τα νοσοκομεια διαθετουν δικο τους παρκινγ και ΟΛΟΙ πληρωνουν απο 15 εως 20 δολλαρια ειτε παρκαρουν για μια ωρα η για 24! ΟΛΟΙ, επισκεπτες και μη….
  Επισης μεσα στην πολη δεν υπαρχει μερος να παρκαρεις το αμαξι στο τσαμπε! οπως υπαρχει σε ολη την Αθηνα. Παρκομετρα παντου…ετσι βγαζει λεφτα ο δημος και προσφερει τις υπηρεσιες που πρεπει στους κατοικους. Αν δεν θες να πληρωσεις παρκιγκ παρε μετρο η ταξι να βολευτεις.
  Αυτες οι ιδεες μας εχουν φαει στην Ελλαδα…εχουμε μαθει ολοι στο τσαμπε τοσα χρονια…

 6. Πολύ συναισθηματικό … ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ… Πολύ δυστυχία…
  ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ; ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ; !!!!!!!!!!!!!!!
  (Για του λόγου το αληθές, ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ, θα πληρώνατε 40…όχι 80… έτσι;)

 7. Πως σας καταλαβαίνω κύριε Κωστάκη….
  Έχουν υπάρξει στιγμές που σκεφτόμουν πως το επόμενο χτύπημα της 17 Νοέμβρη θα έπρεπε να είναι σ΄αυτούς που κόβουν κλήσεις έξω απ’ τα νοσοκομεία. Είμαι παράλογος, το ξέρω. αλλά ποιά λογική να επικρατήσει όταν (όχι δεν είναι μόνο άνθρωποι που επισκέπτονται συγγενείς και φίλους) είναι και πολλοί που «νοσηλεύονται» τα παιδιά τους, οι αγαπημένοι τους. Και το κωλοσύστημα τους στέλνει «αλλού» να πάνε το αίμα, να κάνουν εξετάσεις, να φέρουν τα αποτελέσματα «γρήγορα». Να πάνε το παιδί τους το ίδιο «κάπου αλλού» γιατί «το μηχάνημα είναι χαλασμένο». Να φέρουν, να πάρουν τον αγαπημένο τους που δεν μπορεί να περπατήσει. Καί τρέχουν αλλόφρονες στις βιοιατρικές και στις ευρωδιαγνωστικές και σε άλλα σημεία εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου σ΄αυτή τη πόλη την απάνθρωπη. Κι όταν επιτέλους εξουθενωμένοι προσεγγίσουν το νοσοκομείο…. (Αααα !!! όχι !!!! δε συμφωνώ, δεν κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος) Ο άνθρωπος δεν είναι ποντίκι, πρέπει να έχει κρίση. Αλλά ναί, έχετε δίκιο, στο τέλος οι πάνω είναι που έχουν το πιό μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ας είναι. Ας γνωρίζουν τουλάχιστον πως ο άνθρωπος όταν νοιώθει σαν πληγωμένο ζώο πολλές φορές δεν ψάχνει την κύρια αιτία των πληγών του. Αρκεί ένα μικρό, φαινομενικά άσχετο κλικ για να ξεχυλίσει. Γι αυτό πιστεύω πως αν δεν βρεθεί κάποιος να καταλάβει ΚΑΙ αυτό το αυτονόητο στη χώρα της πλάκας, κάτι κακό θα γίνει έξω απο ένα νοσοκομείο με αφορμή αυτά που επισημαίνεται στο άρθρο σας.

 8. Υπάρχουν τόσα πολλά στραβά που πραγματικά αυτο είναι σταγόνα στον ωκεανό..

  Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό,τον έχω νιώσει και εγώ όταν με έχουν γράψει έξω από την δουλειά μου και αφού έψαχνα το πρωί 45! λεπτά για κάποια θέση (η οποία φυσικά δεν είχε προβλεφθεί ποτέ σε ακτίνα χιλιομέτρου) επειδή η πίσω ρόδα μου είχε καβαλήσει λίγο το πεζοδρόμιο!

  Πάντως δεν πιστεύω οτι για το συγκεκριμένο φταίει ο Καμίνης… Αυτο νομίζω αφήνεται στην κρίση (ποιά?) του κάθε «οργάνου»

 9. Εδω σε καποιον δρομο στην Αθηνα -δεν θυμαμαι δυστυχως σε ποιον- σας ορκιζομαι οτι εχουν κανει διαγραμμιση για παρκαρισμα στην ασφαλτο , με καρτα εννοειται σταθμευσης, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΡΟΥΝΟ !!!!!!!!!!!!! Σου λεει αμα πληρωσεις ΜΠΟΡΕΙΣ να παρκαρεις !!!!!!!!
  Ελεος πια !!!!!!!!! Δυστυχως οταν τα μετρα γινονται μονο για εισπρακτικους λογους και οχι για κοινωνικους παμε δυστυχως κατα διαολου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Κυριε αλεξανδρε προφανως χανετε την αντιληψη του κειμενου.προφανως δεν εχετε βρεθει σε αυτη την κατασταση ποτε να χρειαστει να επισκεφτητε καποιο αγαπημενο προσωπο στο νοσοκομειο η αν ετυχε προφανως πηρατε καποιον να σας παρει.καταγκελια κανει ο ανθρωπος.ελεος πια με την ηλιθια απαθεια.ειναι ηλιθιο να βγενει η δημοτικη αστυνομια οποτε γουσταρει και να γραφει οτι θελει καθως οπωτε εχει αναγκη(συνηθως ιουνιο-αυγουστο κ χριστουγεννα-πασχα) η αστυνομια στην εθνικη και να μαζευουν κλησεις για αρχαια(60 ετων) ορια και να μην δινουν κλησει για λιγοτερη ταχυτητα απο την επιτρεπτη σε εθνικο οδοστρομα(εκεινοι που πανε με 30χλμ-ειναι παρανομο) δεν ειναι λογικο να εξαφανιζωνται οταν τους χρειαζεσε και να εμφανιζωντε οταν θελουν εσωδα.ελεος καποιος να τους ξηλωσει ολους τους ηλιθιους που μας κυβερνανε και μαζι ολους οσους εχουν βαλει μεσα σε θεσεις που ΔΕΝ αξιζει να εχουν..

 11. Άλλος ένας δημοσιογράφος που «χωρίς να το παίξει δημοσιογράφος» βγάζει μέσω της δουλειάς του, και της προβολής και ασυλίας που του παρέχει αυτή, τα προσωπικά του απωθημένα….
  Άλλος ένας δημοσιογράφος που άνετα μέσω του πληκτρολογίου του κατηγορεί για «απανθρωπιά» ένα νέο συμπολίτη μας που όπως παραδέχεται κι ο ίδιος ο δημοσιογράφος έκανε απλά τη δουλειά του…. Και μάλιστα, επίσης όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, έκανε τη δουλειά του κανονικά μια μέρα που τα θερμόμετρα έδειχναν μείον….
  Δεν είμαι από την Αθήνα, δεν ξέρω τους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία σας κύριε δημοσιογράφε, ξέρω όμως πως 80 ευρώ δεν είναι το πρόστιμο για τους δρόμους ελεγχόμενης στάθμευσης… 80 ευρώ είναι το πρόστιμο για σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση (έστω και για 10 λεπτά κύριε δημοσιογράφε, όχι για 9 ώρες…), και για οχήματα που παρκάρουν πάνω σε πλατείες και πεζοδρόμια (έστω και για 1 λεπτό κύριε δημοσιογράφε, όχι για 9 ώρες…).
  Και κάτι τελευταίο… Πριν μερικές μέρες που έκανα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης μου κύριε δημοσιογράφε, τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν είχαν ταμπελάκια στα παρμπρίζ τους: «είμαι για καφέ», «είμαι για ψώνια», «είμαι στο γιατρό», «είμαι στο γυμναστήριο», «είμαι στης κουμπάρας μου», ή «είμαι στο νοσοκομείο γιατί ένας φίλος μου κάνει εγχείρηση»…. Ούτε είχαν ταμπελάκια που να γράφουν: «έχω παρκάρει εδώ από προχτές», ή «έχω παρκάρει εδώ πριν από μια ώρα», ή «έχω παρκάρει εδώ πριν από 2 λεπτά»….. Ήταν όλα απλώς παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…
  Είναι πολύ εύκολο κι ανέξοδο σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα…. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η κοινωνία μας πρέπει να συνεχίσει να διέπεται από πολιτισμό και δημοκρατία… Αν νομίζεται πως το άρθρο σας προάγει τον πολιτισμό και τη δημοκρατία κύριε δημοσιογράφε, λυπάμαι αλλά κάνετε λάθος….
  Υ.Γ. Ασχέτως όλων των παραπάνω, εύχομαι πραγματικά το πρόβλημα υγείας στον άνθρωπο που αναφέρετε στο άρθρο σας να ξεπεραστεί πλήρως και σύντομα.

 12. περαστε απο τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στην αγίου Κωνσταντίνου κάτω απο την Ομόνοια. Ολη μέρα χασμουριώνται και πινουν φραπέδες – εχουν και αστυνομία για να τους φυλάει. η μονη τους αρμοδιότητα είναι να κόβουν κλήσεις. Νέα παιδιά όλα τους χωρίς αντικείμενο δουλειάς. Τι κρίμα.

 13. Συμφωνω απόλυτα με τον γράφοντα, οχι για τη «φοβερη» παρανομία του να παρκάρει στο κοτέτσι ( ναι, υπάρχει… δίπλα μένω) αλλά για το γεγονός ότι αυτοί οι λεβέντες, οι ευσταλείς νέοι, που αστυνομεύουν τη γειτονιά με περίσσιο πάθος και ταχύτητα αθλητή 100 μέτρων όταν πρόκειται να «γράψουν» κάποιο παράνομο, αδιαφορούν παντελώς για το γεγονός οτι στην ίδια γειτονιά γίνονται όπως και αλλού βέβαια φοβερά πράγματα και αντι να επιλαμβάνονται κοιτούν αδιάφορα και το βάζουν στα πόδια… Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις ήταν παρόντες και πολύ κοντά δημοτικοί αστυνομικοί και όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά εξαφανίστηκαν κιόλας… Αναφέρομαι σε αρπαγή τσάντας ηλικιωμένης γυναίκας από νεαρό που πέρασε μάλιστα δίπλα από τους επίσης νεαρούς λεβεντόπαιδες δημοτικούς αστυνομικούς και εξαφανίστηκε, ενώ εμείς οι γεροντότεροι τρέχαμε φωνάζοντας πίσω τους και φυσικά, μέχρι να αντιληφθούν τι συνέβαινε, να βγάλουν τα rayban, να τα ξαναφορέσουν και να φτύσει ο ένας την τσίκλα του στο πεζοδρόμιο, ο νεαρός εξαφανιστηκε και πίσω του εξαφανιστηκαν επισης οι αστυνομικοι… Καμια σκεψη η προνοια να επιστρεψουν εστω για να βοηθησουν την ηλικιωμένη που επεσε στο πεζοδρομιο… Σε αλλη περιπτωση, σε συμπλοκη αλλοδαπων ( σκουροχρωμοι εναντιον «κιτρινων»), ειδαν απο μακρια το σκηνικο στη διασταυρωση Καισαρειας και Εβρου και εξαφανιστηκαν προς το Ιπποκρατειο… Μαλλον πηγαν να γραψουν τον ταλαίπωρο με το φιατ!
  Με τους γειτονες, παρολο που εξοργιστηκαμε δεν καναμε τιποτα, για να μην εχουμε το κριμα στο λαιμο μας οτι αφησαμε καποιους χωρις δουλεια, τετοιες εποχες…
  Σε κάθε περίπτωση όμως, κυριε Καμινη μου, να τους χαιρεστε, όπως επισης να χαιρεστε και τον τιτλο σας…. Γιατι απο ουσια……
  Αηδια, πια….

 14. Πατέντα Καμίνη να γραφουν τον κοσμάκη που παρκάρει οπουδήποτε στην αθήνα …. αυτοί οι λεγόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί που τιποτα άλλο δε κανουν παρα να πινουν καφεδες να κολοβαρανε γυρω γυρω στην αθηνα και να γραφφουν σταθμευμένα αυτοκίνητα …
  Σε μια πολή μπουδέλο – την Αθήνα – που μυριες τοσες παρανομίες συμβαινουν διπλα σου, σε μια χώρα – Γιουνανισταν που μαζευει τα χαλια της για να τα προσφέρει στους ξένους …..
  Ντροπή – ντροπή σε ,μας που δεν αντιδρούμε, ντροπή σε αυτούς για τις πράξεις στους ….

 15. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, κατάλαβα ότι στα πολιτισμένα κράτη δεν θα τολμούσε κανείς, δημοσιογράφος ή μη να διαμαρτυρηθεί γιατί του κόψαν κλήση. Στο Γκρατς δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο μη ελεγχόμενης στάθμευσης εντός του κέντρου. Στο Σαν Φρανσίσκο ούτε που τολμάς να παρκάρεις κάπου παράνομα. Απλά γιατί θα σε γράψουν και αν είσαι λίγο γκαντέμης θα σου πάρουν το όχημα και στο τέλος θα πληρώσεις και για το κόστος απομάκρυνσης του.
  Τώρα αν θα έπρεπε να έχει το νοσοκομείο πάρκιν είναι μία άλλη συζήτηση. Ναι θα έπρεπε. Αν θα έπρεπε να υπάρχουν και χώροι μη ελεγχόμενης στάθμευσης. Ναι θα έπρεπε. Όμως δεν είχε ποτέ και πάρα πολύ κοντά υπάρχει μετρό. Καταλαβαίνω τον πόνο του δημοσιογράφου, όταν όμως η μητέρα μου έκανε εγχείρηση στον Ευαγγελισμό και έμεινε 3 μέρες στην εντατική με το μετρό πηγαινο ερχόμουν.
  Ας γίνουμε επιτέλους πολιτισμένοι. Μόνο στο Ελλαδιστάν μπορούν να υπάρχουν αυτές οι απαιτήσεις. Γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

 16. Κύριε Κωστάκη , καλησπέρα . Πρώτα απ’ όλα περαστικά στον άνθρωπο σας . Να είναι σιδερένιος . Το χειρότερο από όλα τα δεινά στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι όλοι αποφεύγουμε τις ευθύνες μας . Χιλιάδες φορές έχω βγει εξώ απο τα ρουχα μου με αυτους που παρκαρουν παρανομα , με αυτους που διπλοπαρκαρουν , με αυτους που αλλαζουν λωριδα ετσι χωρις λογο με αυτους που πατανε φρενο για να δουν κατι στον δρομο , με αυτους που εχουν βγαλει αλαρμ για να παρκαρουν και πηγαινουν με 10 μεχρι να βρουν θεση και με αλλα τετοια απειρα . Σιγουρα αν ρωτησετε ολους αυτους σιγουρα ειχαν καποιο λογο για να πραξουν αναλογως και σιγουρα για ολους αυτους ηταν σημαντικος και ισως ο σημαντικοτερος . Οπως λεει σοφα η μητερα μου για τον καθενα το προβλημα του ειναι το πιο σημαντικο στον κοσμο . Ωστοσο δεν δινει σε κανενα απο αυτους το δικαιωμα να εμποδιζουν τους υπολοιπους . Δεν ξερω που παρκαρατε ή αν εμποδιζατε καποιον , ωστοσο αυτο που πρεπει να καταλαβετε οτι οι νομοι ειναι για να εφαρμοζονται και οχι απλα για να υπαρχουν . το γεγονος οτι καποιοι δεν τιμωρουνται ή αν θελετε εχουν αλλη αντιμετωπιση απο το νομο ειναι αλλο ζητημα το οποιο ειναι επισης σημαντικο . Μην επικροτειτε ομως την ατιμωρισια κατ’ αυτο τον τροπο . Το ζητημα που θιγετε ειναι μια συζητηση που εχει να κανει με τις υποδομες τις χωρας , με την παιδεια και τον πολιτισμο της χωρας , με την ανθρωπια της χωρας και γενικα εχει πολλες πτυχες . Αν θελετε σας παρακαλω απαντηστε. Καλο βραδυ.

 17. Κρεμασμα στο Συνταγμα θελουν ολοι αυτοι οι αλητες που εχουν βαλει τα παιδακια να το παιζουν οργανα του νομου για να κονομανε τα λαμογια.

 18. Αγαπητέ κ. Καρανικόλα αν ξέρατε αυτό το άθλιο κράτος που επιτρέπει τη στάθμευση μόνο και μόνο γιά να εισπράττει χρήματα θα τρελλαινόσασταν. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου τι άλλο θα επινοήσουν γιά να γεμίζουν αυτόν τον κρατικό κουβά χωρίς πάτο.

 19. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να διαφωνήσει με τον κο Κωστάκη. Δυστυχώς έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε τόσο πολύ με τον παραλογισμό που θεωρούμε ότι το παράλογο είναι πλέον λογικό. Το καλοκαίρι του 2011 είχα έρθει σε διαμάχη με το δήμο για ένα παρόμοιο θέμα με τη δημοτική αστυνομία. Στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα, στις θέσεις στάθμευσης μοτοσυκλετών ήταν και είναι κάθε μέρα μέχρι τις 8.30-9.00 παρκαριμένα αυτοκίνητα (μερικά απο αυτά των γύρω υπουργείων). Αν λοιπόν αφήσεις το δίκυκλό σου οπουδήποτε αλλού καθώς εκεί που δικαιούσαι παρκάρουν διάφοροι ωχαδερφιστές , κατά τις 11.00 με 13.00 περνάνε και σε γράφουν οι ξανθιές της δημοτικής με τα σκούρα γυαλιά ηλίου. Δηλαδή ο παράνομός τη γλυτώνει και ο νόμιμος (ως συνήθως) την πληρώνει. Η απάντηση του δήμου: » η δημοτική αστυνομία κύριε, πιάνει δουλεία μετά τις 9.00″… Να γίνει το τεστ IQ υποχρεωτικό για οποιαδήποτε πρόσληψη υπάρχει καμία πιθανότητα κε Καμίνη;

 20. Ωραία πράγματα!!!
  Εγώ είμαι από Χαλκίδα… Πριν λίγο καιρό ο Κος Κεδίκογλου βουλευτής ΝΔ έκανε επερώτηση στη βουλή για το γεγονός ότι η αστυνομία έκοψε κλήσεις Κυριακή μεσημέρι σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Το συμπέρασμά του ήταν ότι αν συνεχιστεί αυτή η πρακτική οι «Κυριακάτικοι» επισκέπτες της Χαλκίδας δε θα έρχονται και τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα πληγούν οικονομικά…
  Όμορφα πράγματα!!!
  …και τώρα εγώ πρέπει να με πείσω ότι ο Κος Κεδίκογλου έχει καταλάβει το μνημόνιο που έχει υπογράψει για μένα και ότι ο Κύριος Κωστάκης και όσοι συντάσσονται με αυτόν στο άρθρο του καταλαβαίνουν την κατάσταση που έχουμε βρεθεί και τα αίτια που μας έχουν οδηγήσει εδώ…
  Αχ! παιδιά μου πως να σας το εξηγήσω κάποτε….

 21. Για κάντε μιά βόλτα από τις πλατείες του Κορυδαλλού και των λοιπών luben δυτικών και άλλων προαστίων του Λεκανοπεδίου… Αν τα καμάρια των δημοτικών και των υποδέλοιπων αστυνομιών έκαναν καμμιά βόλτα στην πέριξ των καφετεριών Ελλάδα και έκοβαν κλήσεις σε όλα τα παράνομα παρκαρισμένα ρημάδια (δίτροχα ή τετράτροχα) έξω, μέσα, πάνω, δίπλα , κάτω, παραδίπλα, στο πλάϊ, στο δόξα πατρί, στου βοδιού το μάτι και το κέρατο, ακόμα και μέσα στον κω….ο μας (!!!!), τότε θα μπορούσαμε να δανείσουμε ακόμα κι αυτή την ύβρι του ανθρωπίνου είδους, τη Μέρκελ, μαζί με τον Χατζατζάρη της τον Σαρκοζί. Ας μην αναφερθούμε στο πόσα θα μπορούσε να «φάει» ο Πάγκαλος <>… Εδώ μιλάμε για τσιμπούσι!!!

 22. Πραγματικά το κείμενο μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια. Σίγουρα δεν πρέπει να αφήνεται τους αισθηματισμούς σας να παρασύρουν τον τρόπο σκέψη σας και γραφής σας.

  Τι πιο λογικό γύρω από ένα χώρο που κινούνται ασθενοφόρα, αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα που πιθανώς χρειάζονται να φτάσουν γρήγορα στο νοσοκομείο, άτομα που ίσως έχουν περιορισμένες κινητικές ικανότητες, να απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση! Φαντάζομαι αυτό σκέφτηκε το «ανθρωπόμορφο «τέρας» της εξουσίας». Και επιτρέψτε μου αλλά θεωρώ πιο «κτηνώδη συμπεριφορά»-δικό σας όρος-την παράνομη στάθμευση για 9 ώρες σε ένα δρόμο που εξυπηρετεί νοσοκομείο, παρά την επιβολή προστίμου για μια τέτοια παράβαση.

  Δεν καταλαβαίνω επίσης το λογικό σας άλμα «Αυτά τα ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο του δήμου Αθηναίων για να πληρωθεί κάποιος κουστουμαρισμένος σύμβουλος του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Που θα χαίρεται με την περιπέτειά μου». Πραγματικά που το στηρίζετε;

  Ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με το επάγγελμα του οδηγού, την μάρκα του αυτοκινήτου, τον σκοπό και την ημέρα της στάθμευσης. Και φυσικά δεν επαφίεται στην διακριτική ευκαιρία του παραβάτη να αποφασίσει αν ενοχλεί ή όχι!

  To ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται παντού και πάντα πρέπει να μας εξοργίζει και όχι να μας δίνει άλλοθι να κλαφτούμε όταν εφαρμόζεται σε εμάς. Και όχι μόνο κλαίγεστε αλλά εκτίθεστε ακόμη περισσότερο προσπαθώντας να προσδιορίσετε την επαγγελματική ιδιότητα και την οικονομική κατάσταση του καθενός που σας σχολιάζει αρνητικά!

  Αφήνω για το τέλος το σχόλιο σας «Και πλήρωσα ως νομοταγής πολίτης την κλήση που μου έδωσε ο δήμος χωρίς να προσπαθήσω να τη σβήσω. Αν και θα μπορούσα με ένα τηλεφώνημα». Το κλασσικό ελληνικό «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»

  Υ.Γ. Τα ειλικρινή μου περαστικά στον ασθενή συγγενή σας.

 23. »Δεν τον κατηγορώ. Απλώς συγκλονίζομαι με την απανθρωπιά του.» Οκ, ουδέν σχόλιον…
  Συνονόματε Ζαχαριάδη, εσύ καλά τα λες… Το άρθρο αυτό, αλλά πολύ περισσότερο τα σχόλια του, μου χάρισαν πολλά λεπτά γέλιου!!! Κύριε Κωστάκη, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά όταν λέμε ελεγχόμενη στάθμευση εννοούμε ότι πληρώνουμε ένα »εισιτήριο» και είμαστε εντάξει… Δεν είναι κακή η ελεγχόμενη στάθμευση, ίσα ίσα που εξυπηρετεί αυτούς που πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους. Πληρώσατε άραγε εισιτήριο? Δεν το διευκρινίζετε…
  Υ.Γ. Η κλήση αν πληρωθεί τις πρώτες 15(…?) ημέρες είναι στο μισό, επομένως μιλάμε για 40 ευρώ.
  Υ.Υ.Γ. Το ότι ενώ μπορούσατε να σβήσετε την κλήση δεν το κάνατε, εκτός από προς τιμήν σας, είναι και ηθική υποχρέωση σας.
  Υ.Υ.Υ.Γ. Η σκέψη σας για την κάρτα στάθμευσης συγγενών-φίλων ασθενών, εκτός από χαριτωμένη, είναι και ανέφικτη και το ξέρετε.
  Υ.Υ.Υ.Υ.Γ. Το »χωρίς δισταγμό» που λέτε δεν το ξέρετε… Είχατε παρκάρει ΠΟΛΛΕΣ ώρες, δεν ξέρετε αν ο αδίστακτος ανθρωπόμορφος αστυνομικός σας έγραψε με τη μία, ή αν έκανε τα στραβά μάτια επί δυο-τρεις ώρες…
  Υ.Υ.Υ.Υ.Υ.Γ. Ο λόγος που το όχημα σας ήταν σταθμευμένο εκεί δεν έχει καμία μα καμία σημασία για τον ανθρωπόμορφο αστυνομικό., που από το Θεό να το’βρει.
  Ελπίζω να μην κούρασα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here