Κυρίτσης: Κακώς έχει γίνει εθνικό θέμα η ονομασία των Σκοπίων

0
102

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τονίζοντας ότι κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε και τη στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται ανοικτά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», λέγοντας πως «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β».

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης, κατηγορώντας για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη που προειδοποιούσε, χθες, ότι ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση της κυβέρνησης, αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, θα την καταψηφίσουν, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικό όφελος».

Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης είπε πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει συσσωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά», κάνοντας λόγο για «βαθιά υποκρισία». Επιπλέον, στράφηκε και κατά των τοπικών Αρχών των νησιών υποστηρίζοντας πως η εγκατάσταση οικίσκων ενόψει της χειμερινής καιρικής επιδείνωσης, αργεί εξαιτίας της στάσης των τοπικών αρχόντων.

Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα η ονομασία των Σκοπίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here