O Λάντεν πέθανε, η τρομοκρατία ζει και βασιλεύει

2
26

Με την εκτέλεση ενός από τους μεγαλύτερους, μάλλον του μεγαλύτερου, τρομοκράτη όλων των εποχών, ο Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε, κατά την άποψή μου, μία ακόμη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Τα γεγονότα από το θάνατο του Μπιν Λάντεν είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε την εντολή για το χτύπημα, ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι προτιμότερη μία επέμβαση ειδικών δυνάμεων με ελικόπτερο από ένα βομβαρδισμό, παρακολούθησε μάλιστα με το επιτελείο του την επέμβαση από κάμερα που τοποθετήθηκε στο κράνος ενός στρατιώτη, ο ίδιος βγήκε και ανακοίνωσε σε ολόκληρο τον πλανήτη το θάνατο του νούμερο 1 εχθρού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ίδιος θα επωφεληθεί πολιτικά από την επιτυχία.

Τα γεγονότα που είδαν στη συνέχεια το φως της δημοσιότητας είναι επίσης λίγο έως πολύ γνωστά: η πρώτη φωτογραφία του νεκρού αποδείχτηκε πλαστή, όμως το DNA ταυτοποιήθηκε. Μία γυναίκα μπήκε μπροστά στο όπλο του στρατιώτη για να προστατέψει τον Μπιν Λάντεν, με συνέπεια να σκοτωθεί και αυτή, ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν δέχτηκε μία σφαίρα στο αριστερό μάτι και στη συνέχεια μία στην καρδιά, ώστε να βεβαιωθούν οι στρατιώτες ότι είναι νεκρός κτλ. κτλ.

Το μεγαλύτερο ερώτημα που δημιουργήθηκε είναι γιατί πετάχτηκε το σώμα του στη θάλασσα. Η απάντηση για την μουσουλμανική παράδοση είναι, προφανώς, ανόητη και αποδείχτηκε και λάθος!

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το να βρεθεί μία χώρα πρόθυμη να δεχτεί ό,τι απέμεινε από τον πιο διάσημο τρομοκράτη, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Παράλληλα, σε περίπτωση που είχε επιλεγεί κανονικός τάφος, τότε θα δημιουργείτο ένα πραγματικό μνημείο που θα προσήλκυε όλους τους υποστηρικτές του για προσκύνημα.

Επίσης, κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Σαουδική Αραβία να πάρει το πτώμα, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Τα παραπάνω, από την άλλη, έδωσαν τροφή για τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας: οι Αμερικανοί φυσικά και δε σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν!

Κατά την άποψή μου, και αυτό είναι αστείο. Ο Μπιν Λάντεν πρέπει να είναι νεκρός, διαφορετικά ο Ομπάμα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και δεν πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις την επανεκλογή του του χρόνου!

Άλλωστε, το κοινό αίσθημα στις ΗΠΑ ήθελε τον Μπιν Λάντεν νεκρό. Οι συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου δήλωναν χθες δικαιωμένοι. Δεν τους αδικώ.

Όμως, είναι ο κόσμος πλέον ασφαλέστερος; Σε καμία περίπτωση!

Οι ΗΠΑ, πρώτες απ’ όλες, εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, όλοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για αντίποινα, το ίδιο και οι Ευρωπαίοι.

Το μόνο που ακολούθησε την επιβεβαίωση του θανάτου του διαβόητου τρομοκράτη είναι σκεπτικισμός. Όσο και αν αποδυναμώθηκε η Αλ Κάιντα από το θάνατό του – ελλείψει, προφανώς, αντικαταστάτη που θα εμπνεύσει τους ακραίους ισλαμιστές – η ενίσχυση τρομοκρατικών παρακλαδιών, ειδικά σε χώρες όπως η Υεμένη, είναι παραπάνω από βέβαιη.

Ποιος μπορεί να αποκλείσει τη γέννηση χειρότερων τρομοκρατικών οργανώσεων όταν λήξει, αν λήξει και όπως λήξει, η αναταραχή στη Μέση Ανατολή;

Παρότι με το θάνατο του Μπιν Λάντεν ο καθένας μας θα ήλπιζε να ταξιδέψει με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερα μέτρα στα αεροδρόμια, εγώ δεν προβλέπω να μπορέσω (τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον) να βάλω το μπουκάλι με το σαμπουάν στη χειραποσκευή μου…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστός ο προβληματισμός σας και οι φόβοι σας.
    Κατι ανάλογο – απο άλλο πρίσμα βέβαια – έγινε και απο την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, που οσιοποίησε τον προηγούμενο εκλιπόντα Πάπα, κάτι ανάλογο λοιπόν θα κάνουν και πάλι απο θρησκευτικής πλευράς ο μουσουλμανικός κόσμος.
    Για μάς όμως τους Ελλήνες, απο αρχαιοτάτων χρόνων, είχαμε τον δικό μας Μ.Αλέξανδρο και τότε δεν λέγαμε…..Ζει ο Μ.Αλέξανδρος, ζει,ζει….Στο πεδίο των συμβολισμών, λοιπόν, ο μεγαλοφυής Μεγας Αλέξανδρος είναι και θα παραμείνει ζωντανός.

  2. Κάτι πολύ γνωστό αλλά ουσίας : Τρομοκρατία λέγεται ο πόλεμος των φτωχών – Πόλεμος λέγεται η τρομοκρατία των πλουσίων .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here