Λαγός και Μίχος κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο «Συνεργείο» – Η ποινή τους

0
261

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχους, τον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο για την υπόθεση της επίθεσης στον χώρο «Συνεργείο», τον Ιούλιο του 2013 στην Ηλιούπολη.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, για την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο ύστερα από μοτοπορεία στην περιοχή, δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική εισήγηση η οποία, επικαλούμενη διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Ως εκ τούτου με την απόφασή του κρίνονται ένοχοι οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Βάσει της ετυμηγορίας των δικαστών, ο ευρωβουλευτής καθώς και ο κ. Μίχος κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, ως φυσικοί αυτουργοί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία κρίθηκαν πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, 

Επιβλήθηκε, αντίστοιχα ποινή φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών για τον καθένα, από άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Το δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών τους άλλους δύο από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για όλους, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έπαυσε την ποινική δίωξη την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Η εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη μόνο αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here