Λεβέντης: Ανεξήγητος ο ζήλος της κυβέρνησης για την άδεια αμετανόητου δολοφόνου

0
43

Παρέμβαση για το θέμα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει πως «η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και προσβάλλει τη μνήμη των δολοφονηθέντων της 17 Νοέμβρη».

Υποστηρίζει ότι «ο νόμος για τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους των φυλακών, έχει κύριο σκοπό την επανένταξη τους στην κοινωνία. Προϋπόθεση αυτής της επανένταξης είναι να έχει μετανοήσει ο κρατούμενος για τα εγκλήματα που διέπραξε, ιδιαίτερα όταν τα εγκλήματα αυτά συνίστανται στην αφαίρεση ζωής πολλών ανθρώπων. Έτσι όπως βγήκε με άδεια ο Δ. Κουφοντίνας, χωρίς μεταμέλεια στην ουσία, προκαλείται το κοινό αίσθημα και θίγεται η μνήμη των νεκρών και οι οικογένειες των δολοφονηθέντων».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «επί του προκειμένου μια κυβέρνηση που νομοθετώντας για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, αγνόησε παντελώς την Ορθοδοξία, έδειξε ανεξήγητο ζήλο για την άδεια αμετανόητου δολοφόνου». Καταλήγει στην ανακοίνωσή του ζητώντας «να γίνει τροποποίηση του νόμου περί αδειών από τις φυλακές, ώστε προϋπόθεση για τη λήψη άδειας να είναι η μεταμέλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here