Ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ- Συνελήφθησαν Σακκάς, Δημητράκης

0
259

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι δυο ένοπλοι φορούσαν ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα, την ώρα που γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη και τράπηκαν σε φυγή μέσα στο νοσοκομείο.

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο που είχαν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Δημητρίου, ωστόσο εκεί τους είχαν στήσει καρτέρι οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς φέρεται να τους είχαν ακολουθήσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Κώστας Σακκάς, καταζητούμενος δραπέτης και κατηγορούμενος για τρομοκρατία. Ο άλλος, ο Γιάννης Δημητράκης φέρεται να είχε σχέση με την ομάδα των ληστών με τα μαύρα, που το 2006 είχαν διαπράξει τη ληστεία στην εθνική τράπεζα στην οδό Ιπποκράτους.

Ο Δημητράκης είχε συλληφθεί  επί τόπου από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη.

Όσον αφορά στον Σακκά τον αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές, αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here