Λυκουρέζος: Να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου;

0
123

Η φράση «αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια, μια για την Energa και μια για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου«, συμπυκνώνει την επιχειρηματολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, κατά την απολογία του στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή ρόλων του θύτη και του θύματος», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος. «Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να γνωρίζουν εδώ και 5 χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, πλην κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας».

Αναφερόμενος στην κατηγορία περί ένταξής σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, ο απαντά ότι η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και του βαρυποινίτη-φερόμενου ως αρχηγού, είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019.

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα-) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γιώργου Αντωνόπουλου. Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο».

Για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Άριστείδη Φλώρου ο ποινικολόγος επισημαίνει πως ούτε τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον επιχειρηματία, ούτε ποτέ τον επισκέφθηκε στην φυλακή.

«Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου (του κ. Φλώρου), η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου. Καμία απολύτως σχέση δεν είχα ή έχω με εγκληματικές οργανώσεις με εγκληματικές συμπράξεις και δη με αγνώστους και φυσικά ουδέποτε μετήλθα απειλών ή βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών για την απόσπαση χρημάτων. Η κατηγορία σε βάρος μου επιτελεί συγκεκριμένο διπλό ρόλο, καθώς αποσυνδέει τον ήδη καταδικασθέντα Αριστείδη Φλώρο από την ηθική αυτουργία της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και επιχειρεί να διαρρήξει την πολλαπλώς ομολογημένη και αποδεδειγμένη σύνδεση του Α. Φλώρου με την ομάδα των έγκλειστων κακοποιών».

Παράλληλα, ο κ. Λυκουρέζος κατέθεσε αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, υποστηρίζοντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από δηλώσεις της, με τις οποίες εξέφρασε βεβαιότητα για την ενοχή του πριν καν απολογηθεί.

Ο επίσης κατηγορούμενος δικηγόρος κ. Παναγόπουλος ανέφερε πως η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση «κινείται στην σφαίρα της φαντασίας». Ο δικηγόρος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζει πως ανέλαβε την εκπροσώπηση του κ. Αντωνόπουλου το 2017.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας» τονίζει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here