Μαίνεται ο πόλεμος μέσα στην οικογένεια Αγγελόπουλου

0
142

Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι εξέδωσαν ανακοίνβση, την οποία υπογράφουν ως “Χαλυβουργική Α.Ε”, με την οποία επιτίθενται στη σύζυγο του πατέρα τους Κωνσταντίνου (αποκαλώντας την «περιβάλλον»), τονίζοντας ότι παρακάμπτει και διαβάλλει δημοσίως τη νόμιμη διοίκηση της εταιρείας.

Τα δυο αδέλφια, ουσιαστικά επισημαίνουν ότι τις εναντίον τους ανακοινώσεις δεν τις γράφει ο πατέρας τους, και ας φέρουν την υπογραφή τους. Επιμένουν, δηλαδή, στην άποψη ότι δεν διαθέτει πλέον τη διανοητική επάρκεια για να είναι κύριος του εατού του και να δεσμεύει τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Όσοι γνώρισαν και πολύ περισσότερο όσοι συνεργάστηκαν με τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ξέρουν πολύ καλά ότι ο ίδιος δεν θα διέσυρε ποτέ την οικογένειά του και τις εταιρείες συμφερόντων του στα ΜΜΕ.

Ξέρουν ότι ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εφάρμοζε πιστά τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και σεβόταν απόλυτα το ρόλο του, είτε συμμετέχοντας στη διοίκηση είτε ασκώντας τα δικαιώματα του μετόχου, στο πλαίσιο αποκλειστικά των εταιρικών οργάνων, και με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κάθε εταιρείας, το συμφέρον όλων των μετόχων της, και όχι μόνο το δικό του, καθώς και το συμφέρον των εργαζομένων.

Ξέρουν ότι ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, σε εφαρμογή αυτών των κανόνων, δεν θα άνοιγε ποτέ διάλογο για εταιρικά ζητήματα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ μέσω των εφημερίδων ούτε θα επικοινωνούσε απευθείας με στελέχη της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, παρακάμπτοντας και διαβάλλοντας τη νόμιμη Διοίκησή της. Ξέρουν, τέλος, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν θα προσπαθούσε να επιβάλει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων αντί του κατά πολύ ηπιότερου και πιο ανθρώπινου μέτρου της εθελουσίας εξόδου.

Όσα, δυστυχώς, το σημερινό προσωπικό περιβάλλον του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου επέλεξε, χωρίς κανένα ενδοιασμό, να περιφέρει στα μέσα ενημέρωσης για τις σχέσεις της οικογένειας Αγγελόπουλου και της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι διαψεύδουν προκλητικά την, κατά τ’ ανωτέρω, πάγια συμπεριφορά του.

Τέτοια μορφής επιλογή επικοινωνιακής πολιτικής προδίδει τον ίδιο, υπονομεύει εσκεμμένα το αληθινό συμφέρον του και ναρκοθετεί ό,τι ιερότερο. Τις σχέσεις πατέρα-παιδιών του και το ενδιαφέρον του για την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Πρόκειται δηλαδή για φθηνή και ανέξοδη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με ανακριβείς, αντιφατικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς (αλήθεια, αν ήταν παράνομες οι ενέργειες της Διοίκησης της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, γιατί το περιβάλλον του δεν τόλμησε την προσφυγή στη δικαιοσύνη;).

Η Διοίκηση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ δεν προτίθεται να ακολουθήσει το περιβάλλον σ’ αυτόν τον επικοινωνιακό κατήφορο. Ό,τι έχει να πει θα το πει στους μετόχους της εταιρείας, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις στη Γ.Σ της 24ης Δεκεμβρίου 2019, η οποία συνιστά το κυρίαρχο όργανο της εταιρείας και το μόνο αρμόδιο να ακούσει, να ασκήσει κριτική και, τελικά, να αποφασίσει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και βλάπτουν τα συμφέροντα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ έναντι των εργαζομένων, των πιστωτών και των προμηθευτών της, όπως επίσης και τη διεκδίκηση των σε εκκρεμοδικία νόμιμων απαιτήσεών της κατά της ΔΕΗ.

Αν το περιβάλλον θέλει να συνεχίσει να υποδύεται το μέτοχο της Χαλυβουργικής, ας το κάνει τουλάχιστον σωστά. Πρώτον, να νομιμοποιηθεί, και, δεύτερον, να σεβαστεί τους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας και των οργάνων της.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ δηλώνει ότι είναι η τελευταία φορά που μια ανακοίνωσή της αφορά το περιβάλλον και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις του, είτε αυτές που ακολουθήσουν είναι με ανοικτές είτε με κλειστές είτε με μισόκλειστες επιστολές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here