«Μάξιμος Σαράφης» -Απαντήσεις για όλα τα γούστα;

0
48

Αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι πρώτες πληροφορίες για την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στους βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ,για την υπόθεση της Novartis. Η ΝΔ αποδίδει στον μάρτυρα τη δήλωση ότι δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι επιβεβαιώνει το σκάνδαλο. 

Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται ότι ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν έχει κανένα στοιχείο και πως όσα κατέθεσε για πολιτικά πρόσωπα στην εισαγγελέα Διαφθοράς ήταν πιθανολογήσεις.

Ως προς τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, υποστήριξε πως ο ίδιος είχε μιλήσει για εμπλοκή του από τον Ιανουάριο του 2018, αλλά η κυρία Τουλουπάκη του απάντησε «άστον για μετά».

Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο.«Σας είπα είναι πιθανολόγηση». Επίσης κατέθεσε πως δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο και για Σαλμά, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο, Πικραμμένο και Βενιζέλο. 

«Πέρα από τυχόν εύνοια, δεν έχω κανένα στοιχείο για χρηματισμό του Άδωνι Γεωργιάδη», φέρεται να είπε. «Ούτε για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο».

Φέρεται, επίσης, να χαρακτήρισε ανακριβές το έγγραφο του FBI ότι ήταν μάρτυρας στις ΗΠΑ, ενώ δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση. 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ο «Μάξιμος Σαράφης» επιβεβαιώνει όσα έχει καταθέσει στην εισαγγελία Διαφθοράς, λέγοντας ότι δίνει στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο, καθώς και για το πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών. 

Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο «Μάξιμος Σαράφης» μίλησε για σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι μέσω mail έφτιαχναν τις τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here