Με 152 υπέρ σε όλα ψήφισε η Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης

0
28
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος (Α) συνομιλούν στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του κόμματός του και ο πρόεδρος της ΚΟ των Αν.Ελ. Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

 

Με μία απώλεια – σε δύο άρθρα – ψηφίστηκε, μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 153 υπέρ, 145 κατά και δύο απουσίες. Έλειπαν από τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωγιάδης και από το Ποτάμι ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου απουσίασε κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου. Μπήκε  στην δεύτερη ανάγνωση και δήλωσε ότι ψηφίζει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, αλλά καταψηφίζει τα άρθρα που αφορούν το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και την τροπολογία για τον «κόφτη». Έτσι τα συγκεκριμένα άρθρα εγκρίθηκαν με 152 ψήφους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here