Με 173 ψήφους σε Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος -Διαρροές σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

0
37

Mε 173 θετικές ψήφους και 83 αρνητικές η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο υπήρξαν τέσσερις διαρροές. Κατά ετάχθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση. Τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα κληθούν από τον πρόεδρο της Βουλής να προτείνουν τους βουλευτές που το καθένα επιθυμεί, ώστε να συγκροτηθεί η Προανακριτική και να αρχίσει τις εργασίες της καλώντας μάρτυρες.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Παπαγγελόπουλο, αποκαλώντας τον «εξιλαστήριο θύμα», ενώ αποκάλεσε «δειλό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν αποφάσισε και τη δική του παραπομπή στην Προανακριτική.

«Και άντε και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Μόνος του την έστησε; Είχε κάτι προσωπικό με τον Γεωργιάδη και τους άλλους; Σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία, ο πολιτικός πολιτισμός και εξαιρείτε εμένα; Το κάνετε για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό, γι’ αυτό με εξαιρείτε. Γι’ αυτό είστε δυο φορές δειλοί. Αυτή η δειλία σάς καθιστά φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων σας».

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρωθυπουργός, ενώ κανένας υπουργός δεν καθόταν στα κυβερνητικά έδρανα. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να διαχωρίσει, σε συμβολικό επίπεδο, την εκτελεστική από τη νομοθετική εξουσία. Γι αυτό και οι υπουργοί κάθονταν στα βουλευτικά έδρανα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here