Με εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα η εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ εφέτος

0
64

Από τον Ιούνιο 2020 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, όπου βασικός άξονας θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όσον αφορά στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, οι μαθητές θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα γίνονται με οικονομικά κριτήρια και μόνο, σημειώνοντας ότι το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here