Με περιοριστικούς όρους η άδεια στον Κουφοντίνα

0
80

Δύο φορές την ημέρα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμείνει, στον Βαρνάβα Αττικής, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αυτός είναι ο περιοριστικός όρος για την παροχή διήμερης άδειας στον καταδικασθέντα για τρομοκρατία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παίρνει άδεια από το 2002 οπότε και συνελήφθη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με τον νόμο για τη χορήγηση των αδειών δεν απαιτείται άλλη προϋπόθεση πλην της αξιολόγησης της συμπεριφοράς του κρατούμενου στις φυλακές.

Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές αναμένεται στις 12 το μεσημέρι.

Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι με ανακοίνωσή τους υπεραμύνονται της απόφασης της παροχής άδειας.

Αναλυτικά:

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας. Dura lex, sed lex Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here