Με τιμές το «τελευταίο αντίο» στον «ήρωα του Αιγαίου»

0
86

Η Λέσβος και το Λιμενικό Σώμα, φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας αποχαιρέτισαν τον «ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκο Παπαδόπουλο που έφυγε από τη ζωή στα 44 του χρόνια έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Στιγμές φορτισμένες συγκινησιακά εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτισε τον υποπλοίαρχο στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμη και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος.

Στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο, ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Από τον χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στον ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Επιπλέον μοτοσυκλετιστές Harley Davison συνόδευσαν τον φίλο τους στην πορεία προς τον ναό, καθώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davison.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here