Μεντβέντεφ: Οικονομικός πόλεμος η κλιμάκωση των κυρώσεων εναντίον μας

0
65

Κήρυξη οικονομικού πολέμου η κλιμάκωση οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντιδρώντας στις αμερικανικές κυρώσεις σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ.

Όπως τόνισε ο Μεντβέντεφ, από τη χερσόνησο Καμτσάτκα όπου βρίσκεται, η Μόσχα θα αντιδράσει χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: Εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση —με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ είπε πως τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο να περιορίσουν τη ρωσική οικονομική δύναμη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here