Μεγάλου: Επέστρεψαν καταθέσεις 2,4 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο

0
82

Μιλώντας σε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα των Ιωαννίνων ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει βελτίωση των βασικών μεγεθών, με αύξηση των καταθέσεων και μείωση των δανείων σε καθυστέρηση.

Όπως τόνισε, το τρίτο τρίμηνο του έτους η επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα έφθασε τα 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 δισ. ευρώ – το 40% – τοποθετήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, επετεύχθη σημαντική μείωση χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ELA, με στόχο τον μηδενισμό του το επόμενο έτος. Αντίστοιχα, η Τράπεζα καταγράφει σημαντικά θετικές επιδόσεις στο θέμα της διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων. Ήδη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει επιτευχθεί μείωση κατά 5 δισ. Ευρώ των NPLs του Ομίλου, ενισχύοντας την κεφαλαιακή του επάρκεια, η οποία ανέρχεται στο 17% έναντι πανευρωπαϊκού μέσου όρου 12%-13%.

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική της τράπεζας έναντι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μεγάλου ήδη το 2017 οι νέες χρηματοδοτήσεις στον τομέα αυτό θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ και το 2018 θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Τράπεζα αξιοποιεί για τον σκοπό αυτό, εκτός από τους δικούς της πόρους, όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους κοινοτικούς πόρους, ακόμα και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που αναγνωρίζουν στο χώρο αυτό σημαντικές προοπτικές. Συνολικά οι χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπερβαίνουν τα 20 δισ ευρώ, σε σύνολο αντίστοιχων δανείων του τραπεζικού συστήματος περίπου 60 δισ. ευρώ.

Τόσο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου όσο και ο κ. Χρήστος Μεγάλου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι με βάση την πορεία των μεγεθών, διαφαίνεται έξοδος από την μακρά περίοδο της κρίσης. Επιπλέον, τόνισαν ότι η εδραίωση της εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με ένα συνεκτικό σχέδιο για την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here