Μέρκελ: Eυγνωμονώ τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

0
36

Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρείχε η Άνγκελα Μέρκελ που μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτήν τη Συμφωνία.

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η «Βόρεια Μακεδονία» αλλά όλη η Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

 Ωστόσο, σχετικά με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις κατηγορίες του κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε deal και αντάλλαξε το Σκοπιανό για τις συντάξεις, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο ονο ατολογικό και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ούτε καν φανταζόμουν ότι θα έπρεπε να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση» τόνισε η Μέρκελ.

Επεσήμανε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να σταθεί στα πόδια της, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης της ανεργίας και ειδικά των νέων. Παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα στα χρόνια της κρίσης, αλλά τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν απαραίτητες. Για το προσφυγικό, είπε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει υλοποιηθεί με τον τρόπο που θα επιθυμούσε, ιδιαίτερα στον τομέα των επιστροφών, δηλώνοντας ότι θα εργαστεί με την Ελλάδα για τη βελτίωση συγκεκριμένων όρων της συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here