Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα, Μπριζίτ Μακρόν, Χίλαρι με μελανιές σε αφίσα

0
49

Φωτογραφίες ισχυρών γυναικών της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής χρησιμοποίησε ο Ιταλός ακτιβιστής καλλιτέχνης Αλεσάντρο Παλόμπο με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τη βία κατά των γυναικών. H Μισέλ Ομπάμα, η Μπριζίτ Μακρόν, η Άγκελα Μέρκελ και η Χίλαρι Κλίντον είναι κάποιες από τις γυναίκες της καμπάνιας «Just Because I am a Woman».

Ο καλλιτέχνης επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες και τις δημοσιοποίησε στο Facebook την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τώρα βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου.

Στην αφίσα είναι γραμμένο στα αγγλικά ένα μήνυμα που καταγγέλλει την υφιστάμενη κατάσταση για πολλές γυναίκες παγκοσμίως: «Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πληρώνομαι λιγότερα, υπέστην ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».

 

 

Στην καμπάνια εμφανίζονται, ακόμη, η Αμερικανίδα βουλευτής Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι και η πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ινδίας, Σόνια Γκάντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here