Με στόχο την τεχνική συμφωνία οι επαφές με τους θεσμούς

0
27

Από τις 10 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος απευθείας συνομιλιών της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, που θα κρίνει αν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και αν θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται το πρόγραμμα.

Κατά τις πρώτες επαφές θα καθοριστεί το πρόγραμμα συζητήσεων για τα 63 προαπαιτούμενα που παραμένουν ανοιχτά, για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει τεχνική συμφωνία έως το τέλος εβδομάδας. Στόχος είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 4 Δεκεμβρίου οπότε συνέρχεται το Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση διατίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών όσον αφορά στην ενέργεια και τους λιγνίτες της ΔΕΗ αλλά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά αύριο, ενώ ζητούν επιείκεια για τα πολυτεκνικά και τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα, τις αποκρατικοποιήσεις καθώς και τα εργασιακά.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτώμενος, αρνήθηκε να απαντήσει αν θα υπάρξει συμφωνία σχολιάζοντας πως η επιστροφή των θεσμών είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here