Μετά το αίμα του Χατζηδάκη τι ακολουθεί;

  0
  23

  Ξεκινάμε την επικοινωνία μας μέσα σε ένα περιβάλλον μουντό, καταθλιπτικό γεμάτο ανησυχία και προβληματισμό. Και φυσικά εννοώ το γενικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε τους τελευταίους μήνες, με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση.

  Κάθε φορά που ξεκινάει ένας νέος τρόπος επικοινωνίας των πολιτών ή ακόμη δίνεται ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης γνώμης, παρουσίασης σκέψεων και προβληματισμού είναι ένα υγιές φαινόμενο σωστής λειτουργίας της κοινωνίας με  αντίκρυσμα στην ενδυνάμωση της σωστής λειτουργίας της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης της Ελευθερίας του ατόμου.

  Στα πλαίσια αυτά θα τολμήσω να ξεκινήσω αυτή την την επικοινωνία. Θα μου πείτε, βέβαια, κάθε αρχή και δύσκολη. Η αρχή αυτή γίνεται για μένα δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών στα πλαίσια ερευνητικής δραστηριότητας,  αποτολμώ να παρουσιάσω σκέψεις και απόψεις για την επιστήμη, την κοινωνία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, για θέματα που βλέπουμε γύρω μας για τη ζωή μας για το μέλλον των παιδιών μας.

  Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω και για έναν ακόμη λόγο, γιατί πιστεύω ότι ο καθένας από μας, όταν του προσφέρεται η δυνατότητα έκφρασης των απόψεων και προβληματισμών του, δεν πρέπει να αδιαφορεί αλλά να ανταποκρίνεται και να συμμετέχει.

  Στην πρώτη αυτή συμμετοχή στην επικοινωνία, και την ώρα που έγραφα αυτές τις σκέψεις είδα στην τηλεόραση  το θλιβερό φαινόμενο του προπηλακισμού και τραυματισμού του πρώην υπουργού και νυν Βουλευτού Κωστή Χατζηδάκη. Δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό που πολλοί φοβόντουσαν. Σε προπηλακισμούς και τραυματισμούς πολιτικών.

  Το περιστατικό αυτό σε συνδυασμό με την γενική κοινωνική και οικονομική κατάσταση είμαι σίγουρος ότι θα έκανε πολλούς να προβληματιστούν και να αναρωτηθούν. Τι άλλο θα δούμε;

  Αυτό ήταν η αρχή ή το τέλος μιας έκρηξης που πολλοί περιμένουν και άλλοι έχουν από καιρό προβλέψει και προαναγγείλει; Ας ελπίσουμε ότι το περιστατικό αυτό θα προβληματίσει πολλούς και θα αφυπνίσει περισσότερους, κυρίως όσους έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, για την πορεία και το μέλλον της.

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
  Προηγούμενο άρθροΥπάρχει ελπίδα να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα;
  Επόμενο άρθροΣυνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και οπαδοί του ΠΑΟ
  Ο Θανάσης Κυριαζής (athankyriazis@yahoo.gr) γεννήθηκε στη Λαμία και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και πήρε το Διδακτορικό του Δίπλωμα. rnΕχει διατελέσει Επισκέπτης-Ερευνητής σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα μετά από πρόσκληση, υποτροφίες ή στο πλαίσιο ανταλλαγών, στα State University of New York at Buffalo, και University of Maryland (ΗΠΑ), στο Institute of Education, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Queen Elizabeth College,στο International Center for Theoretical Physics (Τεργέστη), στο Middle East Technical University of Ankara (Τουρκία), στο Institute of Mathematics (Πράγα) κ.ά.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here