Μετανάστες: Μετά την Υπατία τι;‏

5
75

Εδώ και μια βδομάδα μετά την εισβολή; εγκατάσταση; επίσκεψη; πρόσκληση;
κατάληψη; (θα αποφασισθεί εν καιρώ το κατάλληλο ουσιαστικό) των
λαθρομεταναστών, που οργανωμένα με ομαδικό εισιτήριο ήρθαν από την Κρήτη
στον Πειραιά και εγκαταστάθηκαν στη Νομική Σχολή, χύθηκε πολύ μελάνι για το
περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο.

Ειδικότερα, σοβαροί επιστήμονες, διανοούμενοι και γενικώς ειδικοί,
κατέθεσαν τις απόψεις τους στο δημόσιο διάλογο ασκώντας κριτική στο νόμο
1268/1982, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 3549/2007, κυρίως όμως στη μη
εφαρμογή του!

Θυμίζω ότι η άρση του ασύλου από τη μεταπολίτευση έγινε δύο φορές, το 1985
επί πρυτανείας Σταθόπουλου, όταν καιγόταν το Χημείο, και το 1995 επί
πρυτανείας Μαρκάτου, όταν καταστράφηκε το Πολυτεχνείο. Έκτοτε, διάφοροι
κουκουλοφόροι, βάνδαλοι, γνωστοί – άγνωστοι και γενικώς θλιβερές, θρασείες
μειοψηφίες, δέρνουν, βιαιοπραγούν, βρίζουν, ασχημονούν και καταστρέφουν
περιουσία των πανεπιστημίων, που ανήκει στον ελληνικό λαό, ανενόχλητοι….

Όμως, το πρόσφατο φαινόμενο της κατάληψης της Νομικής από 237 παράνομους
μετανάστες ανέδειξε μια τελείως διαφορετική παθογένεια. Η υπόθεση του
ασύλου, υπαρκτή ή ανύπαρκτη και οι συζητήσεις γύρω από αυτήν επισκίασαν το
πραγματικό πρόβλημα: Την ανυπαρξία του κράτους. Και εξηγούμαι: Δεν φτάνει
που οι αλλοδαποί οργανωμένα έφθασαν καθοδηγούμενοι από διακινητές
(κακουργηματική πράξη) στον Πειραιά, χωρίς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
να επέμβει, δεν φτάνει που η Εισαγγελία δεν άσκησε αμέσως in rem (για την
υπόθεση αυτή) αυτεπάγγελτα μήνυση για το κακούργημα της παράνομης
διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ το έπραξε μόλις προχθές, δεν φτάνει που δεν
αναζητήθηκαν άμεσα ευθύνες από τους «οικοδεσπότες» -φοιτητικές παρατάξεις
με μαϊμού υπογραφές, που υποτίθεται ότι είχαν την πρωτοβουλία της
πρόσκλησης των αλλοδαπών, όταν πλέον κυριολεκτικά έφτασε ο «κόμπος στο
χτένι», ο πρύτανης, αποφεύγοντας συνειδητά να εφαρμόσει το νόμο, ανέστειλε
τη λειτουργία της σχολής για μία εβδομάδα και στη συνέχεια ….προσκάλεσε
τους συναρμόδιους υπουργούς, το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, σε κοινή …
σύσκεψη!

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, σε όλες τις διαπραγματεύσεις
πρωταγωνιστούσαν, ως αρμόδιοι, ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα FORUM
και «πρωτοβουλίες αλληλεγγύης», αλλά και οι ίδιοι οι καταληψίες, οι οποίοι
μάλιστα κλήθηκαν να επιλέξουν το κατάλυμα της αρεσκείας τους!

Ως διά μαγείας ενεφανίσθη ο από μηχανής θεός, ιδιοκτήτης του αναμφίβολα
εξαιρετικής αισθητικής Μεγάρου Υπατία, στο οποίο … δέχθηκαν τελικώς οι
αλλοδαποί να μεταφερθούν για 15 ημέρες.

Το γεγονός ότι η Πολιτεία όχι μόνο δεν είχε ετοιμάσει ένα χώρο υποδοχής και
παραμονής μεταναστών με ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και ότι όλα τα συναρμόδια
υπουργεία και οι πρυτανικές αρχές βεβαιώνουν σήμερα ότι … πέτυχαν μια
αναίμακτη επιχείρηση με συντονισμένες ενέργειες, αναδεικνύει ακόμη
περισσότερο τον τραγέλαφο της όλης υπόθεσης.

Σήμερα, ήδη έχουν περάσει πέντε ημέρες και υπολείπονται δέκα, για την
παραμονή των μεταναστών στην Υπατία. Έχει κανείς ακούσει τι θα γίνει μετά;
Ανέλαβε κάποιος αρμόδιος την υποχρέωση να πληροφορήσει την κοινή γνώμη για
το επόμενο βήμα και κυρίως να δώσει εφικτή αποτελεσματική λύση; Αλλά πάνω
απ’ όλα, ενημερώθηκαν οι απεργοί πείνας στους οποίους αποκλείσθηκε η
ικανοποίηση των αιτημάτων τους, πού θα βρεθούν την επόμενη μέρα; Μήπως το
πρόβλημα τώρα μόλις άρχισε ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠρόωρες εκλογές – Ποιος πιστεύει τη διάψευση;
Επόμενο άρθρο«Παιδί στο Βατοπέδι»‏
Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το Λύκειο στην Κυψέλη και σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1982 και ειδικεύεται στο ποινικό και οικογενειακό δίκαιο. Εχει συμμετάσχει σε μεγάλες ποινικές δίκες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως στη δίκη της 17Ν και του ΕΛΑ, εκπροσωπώντας την πολιτική αγωγή. Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος του γνωστού σωματείου γυναικών "Η Καλλιπάτειρα", καθώς επίσης και της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εχει διατελέσει για 15 συνεχή έτη σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει εισηγηθεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ειδικά για τους νέους δικηγόρους και την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) όπου εκπροσώπησε τους Έλληνες δικηγόρους με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καίριες εισηγήσεις. Το Μάρτιο του 2004 συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Βρυωνίδη.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυ φοβαμαι πως αν προτεινα ολοι αυτοι οι «προστατες»- ετσι δεν λεγονται και οι πορνοβοσκοι ‘η – ‘ρουφιανοι» στην καθαρευουσα? – να τρωνε ενε γερο χερι ξυλο μολις συλλαμβανονταν για καταστροφη δημοσιαςμια εγκληματικη πραξη (τωναστυνομικων) περιουσιας και διακινησης λαθρομεταναστων- φοβαμαι λεω οτι θα φορτωνα μια εγκληματικη πραξη στους ωμους νεων παιδιων – των αστνομικων-πρξη που θα τους ευτελιζε στα ιδια τους τα μαατια αλλακαι στην κοινη συνειδηση. <<<<<<Δεν ειναι οι αστυνομικοι αλητες αλλα οι αλλοι εκεινοι που υποκινουν τετοιες ανομιες για να προβληθουν πολικα…

 2. Δυστυχώς το πρόβλημα με του λαθρομετανάστες είναι ότι κάποια κόμματα , πολιτικοί σχηματισμοί τους βλέπουν σαν μελλοντική εκλογική πελατεία.
  Ολες αυτές οι εκδηλώσεις συμπαράστασης, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στο πρόβλημα των μεταναστών είναι εκ του πονηρού παρα πολύ ύποπτο και επικίνδυνο.
  οι δε ΜΚΟ που σημειωτέον χρηματοδοτούνται από το κράτος και επομένως από τον Ελληνα φορολογούμενο του χρησιμοποιούν ως μέσον πίεσης για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να επιτύχουν αυτό που χρόνια τώρα επιθυμούν. Την αλλοίωση του κοινωνικού ιστού της χώρας.
  Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κόμματα εκλεγμένα από τον Ελληνικό λαό της ευρύτερης αριστεράς πάνε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα παρόλο που στις τελευταίες εκλογές τιμωρήθηκαν με χαμηλά ποσοστά για τις επιλογές τους αυτές από το σύνολο του λαού.
  Φαίνεται ή δεν πήραν το μήνυμα ή απελπίστηκαν πλέον ότι θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους έλληνες και προσδοκούν να έχουν καλύτερη τύχη με τους μετανάστες. Για αυτό και η πρεμούρα τους για δικαιώματα άδειας παραμονής και δικαίωμα ψήφου .
  Το δε πανεπιστημιακό άσυλο τα ίδια αυτά κόμματα και οι συν αυτά οργανώσεις το έχουν στην κυριολεξία κουρελιάσει τόσο που διάπυροι υποστηρικτές του να αναθεωρούν τώρα τις απόψεις τους.
  Τι ζητούν, τι ακριβώς θέλουν, ποια Ελλάδα επιθυμούν και τέλος ποιο ρόλο παίζουν αυτά τα γνωστά κόμματα και ΜΚΟ είναι ερωτήματα στο μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

 3. Κυρια Βοζεμπεργκ καλη σας μερα.Διαβασα με προσοχη ολα αυτα που γραφετε και εχω να πω τα εξης:Εσεις και λεγοντας εσεις εννοω ολους τους βουλευτες του δεξιου χωρου οταν βλεπατε να γινονται ολα αυτα γιατι δεν ενεργησατε αστραπιαια παντα στο γραμμα του νομου για να αποφευχθουν ολα αυτα;Δεν ξερατε οτι ερχονται;Δεν ξερατε οτι ειναι παρανομη η μετακινηση τους;Δεν ξερατε ποιοι τους εφερναν;Δεν νομιζω οτι αν κινητοποιουσατε τους εισαγγελεις δεν θα εφαρμοζαν το νομο παροτι ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν αυτεπαγγελτα.Οπως εγραψα απαντητικα και σε καποιο αρθρο του κυριου Αβραμοπουλου αλλοι λαμπουν δια της παρουσιας τους και αλλοι δια της απουσιας τους.Ο Ελληνας υποφερει απο τη μη εφαρμογη των νομων.Μιλαμε παντου για τα δικαιωματα των ΛΑΘΡΟμεταναστων και για τις υποχρεωσεις των Ελληνων.Ειμαι 43 χρονων και ποτε δεν ακουσα για τα δικαιωματα των Ελληνων η αν μη τι αλλο ποτε δεν τα ενοιωσα.Δεν εχουμε εμεις δικαιωματα;Το μονο που μας ζητατε ειναι να δουλευουμε και να πληρωνουμε για να καλυψουμε τις ρεμουλες και τις κλοπες ορισμενων στο δημοσιο τομεα να ανεχομαστε τους λαθρομεταναστες λες κι εμεις τους καλεσαμε.Μας λενε οτι ειμαστε κοινωνια ρατσιστων.Δεν σκεφτηκε κανεις απο ολους αυτους τους ανεγκεφαλους που ελαφρα τη καρδια χρησιμοποιουν ορους οπως ρατσιστης και φασιστας τι σημαινουν και αν πραγματικα ισχυουν.Δεν φανηκαμε ρατσιστες σε ολους αυτους τους Πακιστανους και Αιγυπτιους που εκκληθησαν το 73 απο την τοτε κυβερνηση για να ενισχυσουν το εργατικο δυναμικο της χωρας.Εξαλλου φασιστας ειναι αυτος που προσπαθει να επιβαλλει τη θεληση των λιγων στους πολλους.Αν λαβουμε υπ’οψιν το γεγονος οτι το 85% του λαου δεν θελει τους μεταναστες και οι υπολοιποι προσπαθουν να τους επιβαλλουν αναρρωτιεμαι ποιος τελικα ειναι ο φασιστας.Και σα να μην εφτανε αυτο δεν υπαρχει κανεις ενοχος.Δεν γινετε να χανονται ως δια μαγειας τα χρηματα και να μην τα εχει παρει κανεις.Αν δεν το εχετε καταλαβει η Ελληνικη κοινωνια ειναι ενα καζανι που βραζει.Αργα μεν γιατι δεν εχει καπακι για να κραταει τους ατμους αλλα βραζει.Και καποια στιγμη θα σκασει αυτο το καζανι και τα θραυσματα θα τραυματισουν πολλους.Η Ελλαδα περναει κριση αξιων και αυτο ειναι που ποναει τους Ελληνες.Και ποδηγετουμενοι απο διαφορους πολιτικους σωτηρες φοβαμαι οτι αργα η γρηγορα αν το κοινοβουλιο δεν φροντισει να εφαρμοστουν οι νομοι ακομα και να κινησει ενα δημοψηφισμα για ολα αυτα να εχουμε εμφυλιες διαμαχες μεταξυ μας.Σας ευχαριστω και αν ειναι δυνατον περιμενω απαντηση σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here