Μήνυση γονέων για αίθουσες-αποθήκες σε σχολείο της Καλαμαριάς

0
72

Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, υπέβαλαν 31 γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς διαμαρτυρόμενοι γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες- αποθήκες, όπως αναφέρει το voria.gr.

 Το σχολείο λειτουργεί σήμερα ως 12θέσιο και αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα, σύμφωνα με τους μηνυτές.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ένας αποθηκευτικός χώρος έχει διαχωριστεί με γυψοσανίδα, προκειμένου να στεγαστούν τα δύο τμήματα της πρώτης δημοτικού Α1 και Α2. Μια ακόμη τάξη, το Β1 με 16 μαθητές, στεγάζεται σε αποθηκευτικού χώρο, στο 2ο όροφο της πτέρυγας, του 7ου Γυμνασίου με το οποίο συστεγάζεται το 23ο Δημοτικό, όπως αναγράφεται στη μήνυση αλλά και σε έγγραφο της διευθύντριας του 23ου προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς.

Με τη μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι γονείς στρέφονται «κατά πάντων υπευθύνων, αιρετών ή μη, της δημοτικής αρχής του δήμου Καλαμαριάς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα». Επισημαίνουν ότι από την καθυστέρηση εύρεσης λύσης ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος υγείας ζωής, με πράξεις ή παραλείψεις που είναι ποινικά κολάσιμες.

«Δύνανται να προκαλέσουν βλάβη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αφού είναι αίθουσες – αποθήκες και δεν εξαερίζονται σωστά αλλά και υπό ειδικές συνθήκες (σεισμός, πυρκαγιά) μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες είναι ασφυκτικές και δεν επιτρέπουν τόσο την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όσο και τον εξαερισμό του χώρου, όπως επιβεβαιώνεται από έλεγχο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου» αναφέρεται στη μήνυση.

Επίσης σημειώνεται ότι: «Δεν υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα ρελέ διαφυγής ή διαρροής ρεύματος (αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ) με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας οι μαθητές ηλικίας 5 έως 12 ετών αλλά και οι ενήλικοι εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε διαρροή ρεύματος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με εκούσια πράξη ή ακούσια (π.χ λόγω φθοράς συσκευών φούρνου του ολοήμερου, ψυγείου, προτζέκτορα, κονσόλα ενισχυτή, λοιπών φθαρμένων καλωδίων κλπ)».

Σημειωτέον ότι ο ηλεκτρικός πίνακας έχει υποστεί σοβαρή φθορά από κάψιμο, εδώ και χρόνια και παρόλα ταύτα λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Πηγή: voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here