Μητσοτάκης για συλλαλητήριο: Ο Τσίπρας έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες

1
97

Ως έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και ως εκδήλωση χωρίς κομματικό χρώμα, χαρακτήρισε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι δεν επιδίωξε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για να διαμορφωθεί εθνική γραμμή στο θέμα των Σκοπίων, γι αυτό -όπω είπε- δεν την εμπιστεύεται ο λαός για να διαπραγματευτεί.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς», σημείωσε. «Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες».

«Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας.  Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι ο  πρωθυπουργός με τους χειρισμούς του έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.

 Αναλυτικά στη δήλωση του για το σημερινό συλλαλητήριο ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία – και εγώ προσωπικά – από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα.

Κανείς, άλλωστε, δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Οι πολίτες, όμως, σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους.

Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα.

Ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα,  χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς.

Κυρίως, όμως, έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».

Μητσοτάκης για συλλαλητήριο: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here