Μητσοτάκης: Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πλειοψηφία…τριγύριζα

0
48

«Έχουμε μια άτυπη ομάδα 151 βουλευτών ειδικού σκοπού που εναλλάσσεται κατά περίπτωση σε διαφορετικές πλειοψηφίες. Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με έξι βουλευτές… τριγύριζα».

Me την περιπαικτική αυτή φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία έχει αποκαλέσει «κουρελού».

«Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Ας μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας πώς αλλιώς μπορεί να ορίσει μια πραγματικότητα όπου βουλευτές ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πολιτικά αξιώματα. Ή μισθώνονται πολιτικά βουλευτές για ειδικό σκοπό. Ή βουλευτές που στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν προκαταβολικά παραχωρήσει την ψήφο τους στον κ. Τσίπρα».

Ο αρχηγός της ΝΔ, αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει μαζί του στο εξής: Η ΝΔ να ψηφίσει όλα τα άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει όλα τα άρθρα που προτείνει η ΝΔ.

«Αν αυτό σας πέφτει βαρύ μπορώ να επανέλθω με μια ελαφρά συμπυκνωμένη πρόταση» πρόσθεσε: «Για εμάς δύο άρθρα είναι τα πιο σημαντικά, διαλέξτε δύο άρθρα και δεσμεύομαι ότι θα τα ψηφίσω αν και εσείς ψηφίσετε τα 16 και 24». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναινέσει στην αναθεώρηση των άρθρων 16 (ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων) και 24 (περιβάλλον), έστω και με πλειοψηφία 151 βουλευτών τώρα, ώστε να απαιτούνται 180 στην επόμενη Βουλή. «Εχετε μεγάλη ιστορική ευθύνη. Μην στερήσετε από την επόμενη Βουλή την δυνατότητα να ψηφίσει για την εφαρμογή αυτών των άρθρων και να πάμε δέκα χρόνια πίσω».

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου σημείωσε: «Γιατί βγάζετε τέτοιο άγχος; Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε και το ΑΦΜ του κ. Παυλόπουλου. Γνωρίζετε ότι έχω άριστη σχέση μαζί του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here