Μητσοτάκης: Aν τα είχε πει ο Μαρινάκης για μένα; Στον εισαγγελέα…

0
82

«Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη. Τώρα ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;».

Αυτό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την καταγγελία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ότι το 2016 ο υπουργός Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει -σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό- να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα και να τον δανείσει 20,5 εκατομ ευρώ, ώστε να πληρώσει την πρώτη δόση για να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο αρχηγός της ΝΔ απέρριψε τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες. Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα».

Αναφέρθηκε δε και σε θέματα Δικαιοσύνης, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες Τσίπρα ότι ο κ. Μαρινάκης επιδιώκει την εκλογή της ΝΔ, έτσι ώστε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τον βαρύνουν.

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η ΝΔ θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και θα κρίνει τον κάθε Μαρινάκη. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό.

«Αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία. Θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

Αρνήθηκε δε ότι είπε πως θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων αν γίνει πρωθυπουργός.

 «Η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μία χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here