Μοίραζαν ψίχουλα και έχτιζαν βίλες, αλλά κανείς δεν ήξερε… Πόσο μας δουλεύουν;

16
170

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας και διαφθοράς βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

 • Ενας ταξιτζής στη Ζάκυνθο από τον ένα οφθαλμίατρο έπαιρνε διάγνωση ότι είναι τυφλός, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα αναπηρίας, και από τον άλλο άλλη διάγνωση ότι βλέπει μια χαρά για να μπορεί να μεταφέρει με το ταξί του, με ασφάλεια, τους πελάτες!
 • Στο ίδιο νησί που καταγράφει ρεκόρ μαϊμού- αναπήρων (!), συνέβη και το άλλο: ξενοδόχοι με μονάδες που έφταναν τα 6.200 τετραγωνικά μέτρα, πλήρωναν δημοτικά τέλη για 60 τ.μ όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης! Αγροικία 20 τμ. «τροφοδοτούσε» με ρεύμα βίλα 880 τμ. με πισίνα, 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με το ρεύμα του… γείτονα κλπ.
 • Δεκάδες χιλιάδες συντάξεις – μαϊμού με τους δικαιούχους να έχουν γίνει καπνός, εντοπίζονται στην απογραφή που ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, δημόσιο κλπ).
 • Πέντε φίλες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, έστησαν κομπίνα παράνομων επιδομάτων που στοίχισε στο Ταμείο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μοίραζαν ψίχουλα και έκτιζαν βίλες. Οι συνάδελφοι τους τις έβλεπαν να πλουτίζουν από το μισθό του δημοσίου – όπως ακριβώς έβλεπαν και στο ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τσοχατζόπουλο να πλουτίζει από το μισθό του βουλευτή- και κανείς δεν υποψιαζόταν τίποτα!! Ούτε οι προϊστάμενοί τους κατάλαβαν τίποτα τόσα χρόνια!!
 • Άλλη αμαρτωλή ιστορία η Διεύθυνση Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Το φακελλάκι πήγαινε και ερχόταν- και ανάλογα ανεβοκατέβαιναν οι φάκελλοι. Έπρεπε να καταγγείλει δημόσια τον εκβιασμό που δεχόταν επιχειρηματίας για να βγει το σκάνδαλο στη δημοσιότητα και η νέα υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου να ξηλώσει όλη τη διεύθυνση και να αρχίσει έλεγχος των τραπεζικών τους καταθέσεων και του «πόθεν έσχες» τους. Και εδώ κανείς δεν άκουγε, δεν ήξερε, δεν έβλεπε τίποτα τόσα χρόνια!!

Θα ήθελα πολύ να μάθω πού διαφέρουν όλα αυτά τα βρώμικα συστήματα διαφθοράς από την ιταλική μαφία. Πρόκειται για καθαρά οργανωμένο οικονομικό έγκλημα το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει πέτρα να σηκώσεις και να μη βρεις διαφθορά, είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον «Σκάϊ».

Την ίδια, ώρα, βέβαια υπήρχε γύρω από αυτά τα μαφιόζικα συστήματα και ένας κοινωνικός ή επαγγελματικός περίγυρος που τόσα χρόνια ήξερε αλλά δεν μιλούσε. Και τα άφηνε ελεύθερα όχι απλά να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, αλλά να βάζουν βόμβες στα θεμέλια ενός ασφαλιστικού συστήματος και μιας οικονομίας που έφτασε στη χρεοκοπία.

Αθωώνω τους πολιτικούς; Όχι βέβαια. Τους άφησαν απλώς τελευταίους. Επίλεκτα μέλη αυτής της άρρωστης κοινωνίας είναι. Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μάρκος Μπόλαρης είπε ότι υπήρχαν και βουλευτικά μπιλιετάκια για να δοθούν τα επιδόματα- μαϊμού. Υπουργοί ήταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι στα Ταμεία που μοίραζαν τις μαϊμού-συντάξεις και στις αμαρτωλές υπηρεσίες. Με την ανοχή, τη συνενοχή και τη συμμετοχή τους κτίστηκε το σαθρό οικοδόμημα.

Έστω και τώρα, πάντως, άρχισε να διαφαίνεται μια κάποια πολιτική βούληση να κλείσουν οι πληγές της διαφθοράς και της κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Επίσης, έστω και τώρα, άρχισαν να ανοίγουν και τα στόματα. Αν δεν έρθει η αυτοκάθαρση ούτε τώρα που φτάσαμε στον πάτο, ε τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Follow on twitter:@christina korai

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι φοβερό το πόσο καλά δουλεύει το σύστημα ακόμα και σήμερα. Να ναι καλά τα κανάλια και οι ¨δημοσιογράφοι». Ένα σύστημα δίνει, χωρίς να το δικαιούται ο πολίτης, ένα βοήθημα λόγω «αναπηρίας». Και αντί να μιλάτε για το προφανές της ανυπαρξίας του συστήματος, στέκεστε στο μικροαπατεώνα πολίτη. Το ιδιο το σύστημα διοχετέυει ΕΠΙΤΗΔΕΣ αυτές τις πληροφορίες για να χτυπήσει στα χειρότερα των συναισθημάτων των πολιτών : αυτό της ζήλιας προς το διπλανό. (Για τους κακοπροαίρετους είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν παίρνω ΚΑΝΕΝΑ επίδομα απ το κράτος). Γιατί το κάνει αυτό; Αφενός για να καλύψει τις ευθύνες του και αφετέρου για να διχάσει και να μοιράσει ενοχές. Μια απλή έρευνα σε κάθε μία απ αυτές τις περιπτώσεις, είμαι 100% σίγουρος (πείτε μου ποιος από σας δεν είανι), θα δείξει πολικό πρόσωπο ή πρόσωπα. Μα νομάρχης, μα ιδιαίτερος, μα βουλευτής, μα υπουργός; Κάποιος απ όλους αυτού θα έχουν πάρει τηλέφωνο στο γιατρό και στις αρμόδιες υπηρεσίες για να κάνουν τα στραβα μάτια στην περίπτωση του τάδε. Όποιος έχει ζήσει στην ελλάδα το γνωρίζει. Δε χρειάζεται ΚΑΝ έρευνα. Γιατί λοιπόν ένας βουλευτής να μοιράζει επιδόματα; Μα για να πάρει τις ψήφους. Ποιος τον ελέγχει; ΚΑΝΕΝΑΣ (οι βουλευτές είναι η μόνη φάρα που αποφασίζει για την τιμωρία της). Γιατί; Γιατί πολύ απλά τα τσιράκια του οικονομικού κατεστημένου (δηλαδή οι πολιτικοί) πρέπει να έχουν έξτρα προνόμια και να δέιχνουν την εξουσία τους στο πόπολο. ¨ΟΛΟΙ ΜΑΣ γνωρίζουμε ότι ΕΤΣΙ είναι τα πράγματα. Είδαμε ΟΛΟΙ μας που μας οδήγησε αυτό το ψέμα. ΚΑΙΡΟΣ να το αλλάξουμε. Αν αυτές οι εκλογές γίνουν τελικά και ο λαός ψηφίζει το ίδιο σύστημα τότε μάλλον εγώ είμαι λάθος και πρέπει να χωθω στα κόλπα. ΕΠίσης όσους σκέφτονται να ψηφίσουν τα δυο χολεριασμένα κόμματα, ας σκεφτούν πόσο πιο ΒΑΡΒΑΡΑ θα είναι τα μέτρα μετά, αφού θα έχουν και τη στήριξη του λαού. Ακόμα και οι αμετανόητοι πασοκονουδουδες, ΠΡΕΠΕΙ να μην τα ψηφίσουν τώρα. Είναι προς το συμφέρον τους.

 2. Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο σε όλα πλην ενός. Κλείνετε λέγοντας ότι: «…άρχισε να διαφαίνεται κάποια πολιτική βούληση να κλείσουν οι πληγές της διαφθοράς και της κατάχρησης του δημόσιου χρήματος». Εγώ θα έλεγα ότι ελέω μνημονίου, Ράιχενμπαχ και επικείμενης επιτροπείας στενέυουν τα περιθώρια της πολιτικής ηγεσίας να υποθάλπτει -όπως έκανε και όπως θα ευχόταν να μπορούσε ακόμη να κάνει – τις πληγές διαφθοράς που περιγράφετε. Δεν είναι η βούληση του κρατουμένου που τον κάνει να κάθεται φρόνιμα μετά τη σύλληψή του. Είναι οι χειροπέδες στα χέρια του…

 3. Πολιτικοί,οι οποίοι εξαγόραζαν ψηφοφόρους,μέ δημόσιο χρήμα.
  Ψηφοφόροι,ευνουχισμένοι πολιτικά,πού προσπαθούσαν νά πουλήσουν όσο πιό ακριβά μπορούσαν τήν πολιτική τούς στείρωση.
  Μιά ατέλειωτη διαπλοκή,πού ίσως νά μήν μπορούμε πλέον νά τήν σταματήσουμε.

 4. Πιστευετε στ’αληθεια κυρια Κοραη, οτι προκειται να αλλαξει τιποτα απο ολα αυτα, αν εμεις οι Ελληνες ξανψηφισουε αυτους τους διεφθαρμενους πολιτικους. Πριν απο μερικα χρονια μια γνωστη μου, χωρικη απο την αμαρτωλη Χαλκιδικη, μου δηλωσε οτι δεν θα ψηφιζε τον ταδε βουλευτη, γατι δεν εκανε λεει τα ρουσφετια που περιμεναν Ολοι οσοι τον ειχαν υποστηριξει στον προεκλγικο του αγωνα, Και εγω η αφελης την πιστεψα και δηλωσα οτι αυτον ακριβως τον βουλευτη, θα σταυρωσω στις επομενες εκλογες. Δυστυχως δεν περασε πολυς καιρος και βγηκε κι αυτος μουτζουρωμενος! Ε, οταν καλεισαι να παλεψης σε μια αρενα που ειναι μια λιμνη με σκατα, τι περιμενεις? Να βγεις καθαρος?

 5. Αθωώνω τους πολιτικούς; Όχι βέβαια.
  Αθωώνεις όμως την Ελληνική δημοσιογραφική μαφία,χειρότερη από την Ιταλική,
  για την οποία δε γράφεις τίποτα.Είναι αυτή που δημιουργεί τις πέτρες κάτω από
  τις οποίες βρίσκονται τα σκάνδαλα.

 6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
  ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ Η ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΜΕΝΑ. ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  ΟΜΩΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΛΙΑ «ΥΛΙΚΑ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΊΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ, ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
  ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70, ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ LEXOTANIL, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ.

 7. k. Κοραή,
  Να ήταν μόνον οι πέντε του ΙΚΑ, τις εφορίας,τον τελωνείων, τις πολεοδομίας, τον δικαστικών, που δεν γνωρίζουμε ακόμα, σε συνεχεια με τους γιατρούς , αγρότες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, Υπουργεία, γραμματικούς k φαρισαίους, φορτιγατσιδες, πετρελαιάδες,k ………………………………..αυτή την στιγμή ούτε εσείς ούτε εγώ θα ασχολιόμαστε με αυτό το άθρο.
  Είναι σίγουρο πως τάιζαν ψίχουλα ενώ έκλεβαν τα δis νόμιμα με την συμπαράσταση του Λαου αυτοί οι λίγοι που έχουν το θράσος να κυκλοφορούν γελώντας στα ΜΜΕ σαν μεγάλο επιχειρηματίες.

 8. Δεν έχω ακούσει από κανένα τα βαθειά αίτια αυτής της κρίσης στον τόπο μας. Όλοι μιλάνε να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία όλοι μιλάνε για οργάνωση και επανίδρυση του κράτους αλλά όλοι αποφεύγουν συστηματικά να μιλήσουν για κάτι που φοβούνται και δεν είναι τίποτε άλλο από την μηχανοργάνωση αυτού του τόπου. Πάντα έλεγα ότι η λυσσαλέα καταπολέμηση ανάπτυξης της πληροφορικής στην χώρα μας θα φέρει πολλά κακά. Και να ήρθε η κρίση και άρον άρον όλοι ψάχνονται, και να οι απογραφές ασφαλισμένων και να οι απογραφές των δημοσίων υπαλλήλων και για να προλάβουμε βάλε φόρους επί δικαίων και αδίκων επειδή δεν έχουμε στοιχεία για τους φοροφυγάδες κλπ. Ελπίζω ότι νέοι άνθρωποι θα τα καταφέρουν γιατί έχουν και την γνώση και το κουράγιο να αντισταθούν στο κατεστημένο που μας έχει οδηγήσει σ αυτήν την αθλιότητα που περνάμε σήμερα .Διαδώστε την γνώση σας στην πληροφορική, πείτε για τα καλά που μπορεί να δώσει στους πολλούς , στο χωράφι στο καφενείο του χωριού , όλοι μαζί μπορούμε !!
  Το κίνημα της πατάτας ας γίνει και το κίνημα των μηχανογράφων !

 9. το οτι ΟΛΑ τα καναλια ΤΩΡΑ ασχολουνται με αυτο το θεμα,ειναι απο μονο του ΥΠΟΠΤΟ!!!
  Τι προσπαθουν να κανουν???
  Να χωσουν στη συνειδηση του κοσμου οτι ΟΛΟΙ μας ειμαστε σαπιοι, ΟΛΟΙ μαζι τα φαγαμε,οτι μας ΑΞΙΖΕΙ αυτο που παθαμε,να νιωσουμε ΕΝΟΧΟΙ , να το βουλωσουμε και να κατσουμε στα αυγα μας!!!!!
  Ε οχι κυριοι δημοσιογραφοι…οι περισσοτεροι δεν ειμαστε ετσι !!!!!
  Και αν υπηρχε πραγματικος ελεγχος απο ΕΣΑΣ και οχι συγκαλειψη και διαπλοκη,ΤΙΠΟΤΑ δεν θα μπορουσε να συμβει απο ολα αυτα ….

 10. Κα Κοραή,

  Το οικοδόμημα που περιγράφετε δεν κτίστηκε απλώς με την ανοχή, συνενοχή και συμμετοχή των πολιτικών, όπως λέτε. Αυτοί είναι οι κύριοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

 11. μα στην ελλαδα εδω και 30 χρονια καποιοι ολο και τρωγαν απο καπου πρωτα πολιτικοι μετα η διαφθορα ερχεται στο δημοσιο, εργολαβοι κομματικοι συνδικαλιστες και δε συμαζευεται απο τη στιγμη που επιτηδες δε φτιαξαν ελεκτικους μηχανισμους για να καλυβει ο ενας τον αλλο

 12. Ο Γιώργος πλήρωσε το τίμημα της διαφάνειας σε αυτή τη χώρα, αλλά τα κατάφερε και άνοιξε το δρόμο.

  Για να θυμόμαστε και τι γινόταν πριν το Γιώργο:
  Στα 658 εκατ. ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!
  http://www.parapolitiki.com/2012/03/658-2009.html
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=129296&catid=3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here