Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει μόνο ένα βέλος στην φαρέτρα της

0
20

 

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, ζητάει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα, με τον τίτλο «αρνούμαστε τις επιλογές των ιεροκηρύκων και των πυρομανών».

Όπως εξηγεί, η εν λόγω συμφωνία είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για την Ελλάδα.

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» τονίζει, προσθέτοντας ότι σ’ αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας.

«Κάθε άλλο σενάριο θα συνιστά μία συλλογική αποτυχία» συμπληρώνει ο κ. Μοσκοβισί.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη της συμφωνίας, εξηγεί ότι για να καταστεί εφικτός ο συμβιβασμός απαιτούνται τρία συστατικά, η δέσμευση, η πολιτική βούληση και ο ρεαλισμός.

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν» τονίζει στο κείμενο του ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Προς το τέλος του άρθρου ο κ. Μοσκοβισί, σημειώνει ότι υπάρχουν «εκείνοι που θέλουν να κάνουν την ελληνική περίπτωση ένα πεδίο δοκιμών για την οικονομική και δημοσιονομική ανευθυνότητα«.

«Ξεχνούν ότι υπάρχουν 19 δημοκρατίες της ζώνης του ευρώ και όχι μία, πιστεύουν ότι, σε αντίθεση με όλη την πραγματικότητα, η συστηματική παραβίαση των κανόνων είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός κοινού πολιτικού και οικονομικού σχεδίου. Τους ζητώ να πάνε να δουν τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου ισχυρίζονται ότι μιλούν, και που εύχεται διακαώς, γνωρίζοντας τους κινδύνους ενός Grexit, μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του, για να παραμείνει στην ευρωζώνη, χωρίς λιτότητα, αλλά με πραγματικές προοπτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη» αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί και καταλήγει:

«Οι ιεροκήρυκες και οι εμπρηστές. Υπάρχουν εκείνοι που μπορούν ή θέλουν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία, την οποία, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εύχονται, παρά την ενόχληση ή τα ζητήματα.

Η συλλογική μας ευθύνη είναι να βρούμε, αυτή την Κυριακή, μια καλή συμφωνία, η οποία να διατηρεί, με ακεραιότητα και μη αναστρεψιμότητα του ευρώ, τη δύναμη του ευρωπαϊκού σχεδίου«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here