Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Καθαρή έξοδος, αλλά και δεσμεύσεις

0
44

«Όταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε ότι σε κάθε πρίπτωση θα υπάρχουν και δεσμεύσεις μετά τον προσεχή Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος γιατί έχει πεισθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ανεργία μειώνεται, η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό, είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα νέα από τις αγορές καταδεικνύουν τη θετική τροχιά της ελληνικής οικονομίας. Το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πιέρ Μοσκοβισί, έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα τελευταία μέτρα και η τρέχουσα αξιολόγηση προκειμένου μετά να γίνει η ετοιμασία για την τέταρτη αξιολόγηση.

Ερωτηθείς σχετικά διαβεβαίωσε ότι θα συζητηθούν μέτρα για το χρέος και υπογράμμισε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Εκτίμησε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία για το πρόγραμμα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος καθώς και την εποπτεία που θα ακολουθήσει τη λήξη του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here