Μοσχαράκι με χυλοπίτες

0
175

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό από την κα Ελένη Μαρτίδου από το προσωπικό της blog Ηelena’s Greek cooking.

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
6 μπαχάρια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
1 πακέτο χυλοπίτες

Για τη γαρνιτούρα θέλουμε

Ντοματινια μερικά
Κεφτέρες πιπεριές πράσινες
Κασέρι σε φετακια
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Πως το κάνουμε:

Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει από τα νερά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι σε λεπτές φέτεςτα μπαχάρια και την κανέλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το σοτάρισμα ρίχνουμε και το σκόρδο (ολόκληρο ή ψιλοκομμένο) και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι ή τις φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι του νερού νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.

Όταν αρχίσει να βράζει η σάλτσα, ρίχνουμε το κρέας και συμπληρώνουμε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, παρακολουθούμε το φαγητό μας, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μαζί με τις χυλοπίτες αφήνουμε να μαλακώσουν μέσα στη σάλτσα.

Κόβουμε μερικά ντοματινια, μαϊντανό, κασέρι σε κομματάκια και μερικές πιπεριές καφτέρες ολόκληρες αν μας αρέσουν, σκεπάζουμε
για 5 λεπτά και συνοδευουμε με παγωμένο λευκό ξηρό κρασί.

Πηγή: tasty-day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here