«Μούφα» ρεπορτάζ των ΝΥ Τimes για μυστικό στρατόπεδο μεταναστών

0
65

Ρεπορτάζ βασισμένο αποκλειστικά σε Τούρκο πολίτη παρουσίασαν οι New York Times, για να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα δήθεν διατηρεί μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στον Έβρο. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Πάτρικ Kίνγκλεϋ, που υπογράφει το άρθρο, παραδέχθηκε ότι ο άνθρωπος που εμφάνισε σαν μετανάστη είναι ο Σομάρ Αλ Χουσεϊν, ο οποίος έλαβε πρόσφατα τουρκικό διαβατήριο.

« Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα. Έχει, πλέον, προστεθεί στο άρθρο», έγραψε ο δημοσιογράφος στο twitter. Σε άλλη ανάρτησή του, πάντως, επέμεινε στην ακρίβεια όσων υποστήριξε, με το επιχείρημα ότι δεν το διέψευσε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Σομάρ Αλ Χουσεϊν είναι, πράγματι κουρδοσυριακής καταγωγής, όμως έλαβε μόλις σε 3 χρόνια την τουρκική υπηκοότητα και έκτοτε φαίνεται πως προπαγανδίζει τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Παρά τα όσα λέει ο Αμερικανός δημοσιογράφος για να στηρίξει το διάτρητο ρεπορτάζ, που βασίστηκε στη μαρτυρία του Χουσεϊν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε με απόλυτο τρόπο ότι υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών.

«Όσον αφορά τους New York Times όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφρούρηση των συνόρων, είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή. Εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινοτικό κεκτημένο και δεν υπάρχει κάτι κρυφό. Για τα περί τραυματισμών και νεκρών, έχουμε διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο κρούσμα από ελληνικής πλευράς. Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει»; 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here