Μουζάλας: Με χτυπούν ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ

0
61
Πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή φιλοξενίας στο Ελληνικό δεν επιτρέπουν την είσοδο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στις εγκαταστάσεις , Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017. Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό, όπου στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πολλοί από τους οποίους προχώρησαν την Κυριακή σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Με χτυπούν ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ άτσαλα και σκόπιμα, γιατί δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάιδαρο και χτυπούν το σαμάρι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους «συντρόφους» του και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει κάποια αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική, να λέγεται ξεκάθαρα».

Επιπλέον, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Μουζάλας εξαπέλυσε «πυρά» κατά των δημάρχων των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου λέγοντας: «Οι δήμαρχοι λανσάρουν ένα ψέμα, ότι εάν αδειάσουν τώρα τα νησιά, τελείωσε το μεταναστευτικό». Επισήμανε δε ότι ελπίζει να μην εύχονται να υπάρξουν θύματα, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της κοινότητας Μόριας, ότι «είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα σε συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και προσφύγων«.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί στη Μόρια, ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος, όπως και η κυβέρνηση, δεν είναι ταχυδακτυλουργός, για να λυθεί… μαγικά το θέμα.

Τέλος, σημείωσε ότι νιώθει ευλογημένος που του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στο προσφυγικό ζήτημα, σε αυτήν τη χρονική περίοδο. Και κατέληξε λέγοντας: «Έχουμε κάνει καλά πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here