Μπακογιάννη: Αργές αντιδράσεις και ανακλαστικά από την κυβέρνηση

0
58

Για εθνική συνεννόηση και κινητοποίηση της Ελλάδας με σοβαρότητα προς το εξωτερικό κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη που σχολιάζει τις εξελίξεις τόσο στο Σκοπιανό όσο και την ένταση στα Ίμια.

Όπως τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, η κυβέρνηση εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής που ακολούθησε στο Σκοπιανό και στο θέμα της Αλβανίας, καθώς με τις κινήσεις της τορπιλίζει την εθνική συνεννόηση, για να πλήξει τους πολιτικούς αντίπαλους της.

«Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση στα θέματα αυτά. Διαπιστώνω αργές αντιδράσεις και ανακλαστικά από την κυβέρνηση» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο στα Ίμια, αλλά σε ολόκληρο το Αιγαίο, και ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δείξει στο εσωτερικό του μέτωπο ότι βάλλεται πανταχόθεν.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και κινητοποίηση της Ελλάδας με σοβαρότητα προς το εξωτερικό γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει αυτή την τακτική. Επιπλέον, όπως είπε, η ευρωπαϊκή πίεση δεν λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψιν από την τουρκική πλευρά.

Σημείωσε επίσης ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί και τις δύο πλευρές για αποκλιμάκωση, ενώ είναι μία πλευρά είναι αυτή που κλιμακώνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here