Μπάντεν Μπάντεν: Η πόλη που νοσταλγεί ο αντιδήμαρχος Αθηναίων

0
233

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Μακρόπουλος νοστάλγησε το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden). Πρόκειται για μια γερμανική πόλη, που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην Καρλσρούη. Με ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι η πόλη Μπάντεν Μπάντεν πήρε το όνομά της από τη γερμανική λέξη μπάντεν (baden) που σημαίνει «λούομαι», και σε προφανή συσχέτιση με τα λουτρά που δεσπόζουν στην πόλη.

baden baden Μπάντεν Μπάντεν Νικόλαος Μακρόπουλος

Η DW σε βίντεό της με drone αποκαλύπτει όλα τα top αξιοθέατα του Μπάντεν Μπάντεν από ψηλά:

Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν ήταν ονομαστές από την ρωμαϊκή εποχή, εποχή όπου και ιδρύθηκε ως οικισμός. Το Μπάντεν Μπάντεν είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας, επίσης προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Οι πηγές του Μπάντεν Μπάντεν είναι γνωστές για περισσότερα από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.

Συγκεκριμένα, το νερό των πηγών του Καρακάλα, εντός της πόλης, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο Έλληνας ηγεμόνας της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζας ήταν επίτιμος πολίτης της πόλης. Στο Condé Nast Traveller περιγράφεται σαν μια spa πόλη βυθισμένη στη μεγαλοπρέπεια του Μέλανα Δρυμού, ενώ συχνά της αποδίδουν τη γερμανική λέξη «gemutlich», δηλαδή ζεστή και άνετη. Στην πόλη ο επισκέπτης μαγεύεται από τις κομψές εκκλησίες, τα μοντέρνα ξενοδοχεία και τα λουτρά. Οι φίλοι των σπορ έχουν πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν το γκολφ, το τένις, την ιππασία και το σκι σε κοντινές πίστες το χειμώνα. Το δάσος του Μέλανα Δρυμού, αποτελεί ένα παραμυθένιο φυσικό τοπίο με ομορφιές που κόβουν την ανάσα και διαθέτει ενδιαφέροντα μονοπάτια για περιπατητές και χωριά

Πηγή: flash.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here