«Μπάχαλο» στα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικούς και πήραν τα όπλα τους

0
181

Επίθεση από ομάδα 50 ατόμων δέχθηκαν 8 λιμενικοί μετά από επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήριο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων για εντοπισμό ναρκωτικών. Η ομάδα των λιμενικών έβγαινε από κτήριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στο οποίο είχε πραγματοποιήσει έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών μετά από πληροφορία που είχε δώσει Ιρακινός που είχε συλληφθεί νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας στην κατοχή του ναρκωτικά, όταν δέχτηκαν την ακρίβεια. Μάλιστα οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα που έκαναν έφοδο εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών και συνέλαβαν και δύο γυναίκες, μια Ελληνοαυστραλέζα και μια Μαροκινή,. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 40 -50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο ένας Λιμενικός, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ οι δράστες ξυλοκόπησαν άλλον έναν Λιμενικό. Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι αφαίρεσαν και τα δυο υπηρεσιακά σακίδια των Λιμενικών στα οποία βρισκόταν ο υπηρεσιακός οπλισμός τους και διέφυγαν στα γύρω στενά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής η μια εκ των γυναικών που είχαν συλληφθεί στο σπίτι κατάφερε να αποδράσει.
Στο μεταξύ ο εισαγγελέας που ήταν παρών στην επιχείρηση των λιμενικών και τα στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο υπηρεσιακό όχημα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Ένωση Εισαγγελέων για Εξάρχεια: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή το νέο περιστατικό βίας στα Εξάρχεια με ανακοίνωσή της τονίζει την επιτακτική ανάγκη:
– λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,
– αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το περιστατικό:
«Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά
Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά τη διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.
Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.
Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.
Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here