«Μυγοσκοτώστρες» στη Βασιλίσσης Σοφίας και υψωμένο φρύδι

0
269

O χριστουγεννιάτικος (λέμε τώρα) φωτισμός της Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει. Που στους περισσότερους μάλλον δεν αρέσει. Λογικό. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, που ανέλαβε το έργο, μπορεί να πέτυχε ή να μην πέτυχε. Ουσιαστικά, μπορεί να πέτυχαν ή να απέτυχαν οι καλλιτέχνες που έκαναν τον σχεδιασμό.

Έως εδώ κανένα πρόβλημα. Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης είχε την ιδέα να αναθέσει τον στολισμό σε μεγάλα ιδρύματα και ιδιώτες και καλά έκανε. Το αισθητικό αποτέλεσμα σε άλλους μπορεί να θυμίζει μυγοσκοτώστρες σε παλαιά κρεοπωλεία, ενώ σε άλλους μπορεί να στέλνει «σινιάλο» από το μέλλον.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν η υπεύθυνη Πολιτισμού της Στέγης Αφροδίτη Παναγιωτάκου αρχίζει να παραδίδει δωρεάν μαθήματα αισθητικής, τα οποία ουδείς της ζήτησε. Και, ταυτόχρονα, αρχίζει να κουνάει το δάχτυλο κατά πρόσωπο στους «αδαείς» που δεν αντιλαμβάνονται τη μεγαλειώδη σύλληψη του φωτισμού στη Βασιλίσσης Σοφίας. Επικαλούμενη διάφορες υποτιθέμενες αυθεντίες «κατατροπώνει» τους «άσχετους» και «απολίτιστους» που δεν αντιλαμβάνονται τι εστί «σύγχρονη Τέχνη».

Φάουλ αγαπητή… Μην υψώνετε το φρύδι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here