Η Μύκονος λιγότερο Ελλάδα από την βραχονησίδα;

14
95

Μετά την άγαρμπη συνέντευξη της Τρόικας ξεκίνησε στην πατρίδα μας μια εκτενής δημόσια συζήτηση για το εάν η πώληση κρατικής περιουσίας είναι ορθή η λανθασμένη ενέργεια.

Δυστυχώς, λόγω του γνωστού λαϊκισμού, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου υπεχώρησαν από κάθε προάσπιση της λογικής. Η Ν.Δ. που ενώ ως κυβέρνηση πούλησε Κρατική Γη, έρχεται τώρα να αποτάξει μετά βδελυγμίας, πάσα υποψία για το ότι αυτό εννοούσε και ο κ. Σαμαράς μέχρι πρότινος, ενώ η κυβέρνηση, για να φύγει από πάνω της το στίγμα, -ότι ήθελε να πουλήσει Κρατική Γη-, σπεύδει να ζητήσει την και δια του Συντάγματος απαγόρευση, τέτοιου είδους αποφάσεων.

Υπάρχουν, όμως δύο, θεμελιώδεις έννοιες, η διάκριση των οποίων είναι αναγκαία,έτσι ώστε να κατανοήσουμε αυτό το θέμα (το imperium – Κυριαρχία και το fiscus- Ιδιοκτησία).

Το Κράτος για να είναι τέτοιο, ασκεί την Κυριαρχία του στην Επικράτειά του «εις πάσαν περίπτωσιν». Η Κυριαρχία του Κράτους ΔΕΝ εδράζεται στην ιδιοκτησία του αλλά στα :           α) μονοπώλιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας β) μονοπώλιο στην Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία γ) μονοπώλιο στην καταβολή και είσπραξη φόρων. Το Κράτος, δηλαδή, είναι Κράτος διότι δύναται ακόμη και δια της βίας να επιβάλει τη θέλησή του στον οποιονδήποτε.

Αντιθέτως, η ιδιοκτησία εξασφαλίζεται μόνον υπό τους όρους και τη βούληση του ασκούντος την κυριαρχία, δηλαδή του Κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν, ας πούμε, κάποιος μας κλέψει κάτι, εμείς απευθυνόμαστε στο Κράτος και στα Όργανα Του (Αστυνομία, Δικαιοσύνη) για την αποκατάσταση της βλάβης μας.

Για να το καταλάβουμε, ας δούμε ένα παράδειγμα: υπάρχει μια βραχονησίδα έρημη που, εκτός από τμήμα της Επικράτειας μας, αποτελεί και τμήμα της κρατικής περιουσίας και από την άλλη υπάρχει και η Μύκονος, στην οποία η κρατική ιδιοκτησία είναι ελάχιστη, διότι το νησί αυτό αποτελείται από πολλές μικρές ή και μεγαλύτερες ιδιοκτησίες. Είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο η Μύκονος λιγότερο Ελλάδα από την βραχονησίδα; Όχι βέβαια.

Αλλά και αν το εξετάσουμε από την άποψη του δημοσίου συμφέροντος, τί εισφέρει περισσότερο στο δημόσιο ταμείο, η έρημη βραχονησίδα που είναι και ιδιοκτησία του κράτους ή οι φόροι που εισπράττει το κράτος από τις διάφορες ατομικές ιδιοκτησίες της Μυκόνου; Φυσικά το δεύτερο.

Θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί κάποιος, ότι θα ήταν καλύτερο από οικονομικής απόψεως να έχει το Κράτος και την ιδιοκτησία όλης της Μυκόνου. Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται οι κομμουνιστές. Όμως, όποιος έχει σώας τα φρένας, καλώς γνωρίζει ότι ποτέ και σε κανέναν τομέα δεν μπόρεσε κανένα κράτος να συναγωνιστεί τους ιδιώτες στο επιχειρείν.

Αν συγκρίνουμε το μέγεθος της κρατικής ιδιοκτησίας του Κράτους που ονομάζεται Βόρειος Κορέα και του Κράτους που ονομάζεται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι έχει στην ιδιοκτησία του περισσότερα ακίνητα; Φυσικά η Βόρειος Κορέα, διότι εκεί ΟΛΑ τα ακίνητα είναι του Κράτους. Ποιό από τα δυο αυτά Κράτη, όμως, είναι πλουσιότερο; φυσικά οι ΗΠΑ.

Στον φόβο που έχουν διάφοροι, λέγοντας ότι αν το κράτος πουλήσει τμήμα της ιδιοκτησίας του σε ιδιώτες ή αν το κατάσχουν οι δανειστές μας πχ τι απαντάμε; Μα το Κράτος, ως ο ασκών την Κυριαρχία μπορεί να δημεύσει πάσα περιουσία κατά την βούληση του. Πχ οι Έλληνες στην Αίγυπτο κατείχαν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες όταν το κράτος τους επί Νάσερ άλλαξε καθεστώς, τις εθνικοποίησε. Κανένας δεν μπόρεσε να το αποτρέψει αυτό και όσες αποζημιώσεις δόθηκαν τελικά στην πορεία, ήταν όσες το κράτος της Αιγύπτου ήθελε να δώσει στο μέτρο που την ενδιέφερε να ξαναγίνει μέρος του διεθνούς συστήματος. Κοινώς, το Κράτος είναι Κράτος διότι κάνει ό,τι θέλει.

Άρα, δεν χρειαζόμαστε κανέναν νόμο, πόσω μάλλον συνταγματική πρόβλεψη για την απαγόρευση πωλήσεως κρατικής γης. Το Κράτος πρέπει να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να αγοράζει, να πουλάει, να εκμισθώνει, να κληρονομεί, να χαρίζει μέρος ή το όλον της ιδιοκτησίας του, αναλόγως των εκάστοτε συμφερόντων του.

Ας ελπίσουμε ότι η λογική θα επικρατήσει και δεν θα προχωρήσουμε υπό το βάρος της συγκυρίας σε καμία βεβιασμένη ενέργεια συνταγματικής, μάλιστα, Αλλαγής- όπου και δεν θα μπορούμε μετά να ξεμπλέξουμε για χρόνια.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. H Bια ειναι μια λεξη στενα συνδεμενη με τα πιστευω σας. Δεν υπαρχει διπλωματια ας μεινουμε εκει, η βια φερνει βια, και νικητης δεν ειναι κανενας. Να σας θυμησω πως εχουν γινει οι ΗΠΑ οι πλουσιοτερη χωρα; Παντως οχι με τα χερια των ημεδαπων.

 2. ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,
  ΤΡΕΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΕΓΩ. ΕΙΜΑΙ 32 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. ΑΝ Π.Χ. ΧΡΩΣΤΑΩ 10 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΞΙΑΣ 20 ΔΡΑΧΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΩ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ? ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΠΙΣΩ. ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
  Υ.Γ. ΣΑΦΕΣΤΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ….
  ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
  ΓΙΩΡΓΟΣ

 3. Ξαφνικά όλοι μας νιώσαμε εθνικά ταπεινωμένοι. Νιώσαμε ότι μας προσβάλουν ζητώντας μας να πουλήσουμε βραχονησίδες ή κρατική περιουσία……..
  Μπούρδες. Όπως σε όλα τα θέματα λειτουργούμε σας μιξοπαρθένες. Ψοφάμε να χάσουμε την παρθενιά μας αλλά δεν θέλουμε να μας κακοχαρακτηρίσουν.
  Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί το
  http://www.privateislandsonline.com
  για να δει νησιά απο όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και 16 ελληνικά) τα οποια πωλούντε μέσω του internet. Πρόκειται για ένα site, που υπάρχει και πουλάει νησιά (ανά τον κόσμο) εδώ και χρόνια.
  Και τώρα εμείς νιώσαμε θιγμένοι. Επειδή μας το είπαν οι ξένοι. Δηλαδή δεν μας πείραξε αυτό που είπαν αλλά ποιοί το είπαν. ΚΑι να δείτε που θα μας φτάσουν στο σημείο να παρακαλάμε να πουλήσουμε κρατική περιουσία. Ο κ. Γεωργιάδης αλλά και οι όμοιοι του στην Βουλή, θα μας φτάσουν σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης (οικονομικήξς, προσωπικής, κοινωνικής, ατομικής…..) που θα φτάσουμε στο σημείο να τους παρακαλάμε να πουλήσουν κρατική περιουσία για να μην μας εξαθλιώσουν άλλο.
  Αυτοί είμαστε εμείς και αυτοί είναι οι κυβερνήτες που μας αξίζουν.

 4. Αξιότιμε κύριε Γεωργιάδη,

  Κατ’ αρχήν μια διευκρίνιση : Δεν θεωρώ οτι ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο. Είμαι όμως απόλυτα πολιτικό άτομο.
  Όσον αφορά τη σύγκριση που επιχειρείτε μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας, κατά την γνώμη μου είναι ατυχής. Γιατί δεν συγκρίνετε την Ελλάδα με την Β. Κορέα; Ποια χρωστά λιγότερα; Αλλά και οι ΗΠΑ με τι κριτήρια είναι πλουσιότερη; Φαντάζομαι οτι η σύγκριση γίνεται με το μέσο κατά κεφαλή εισόδημα κλπ; Δεν υπάρχουν άλλου είδους συγκρίσεις; Π.χ. καταθλιπτικά άτομα, ληστείες, δολοφονίες ή αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα. Ποια είναι η γνώμη σας; Η δική μου γνώμη είναι ότι είμαι «πλούσιος» γιατί ζω σε μια χώρα με ήλιο, θάλασσα και τσιπουράκι. Και θα ήμουν περισσότερο πλούσιος αν δεν υπήρχε μια συντεχνία με έναν πεταλωτή, έναν σαμαρά και 290 περίπου άλλα υπομονετικά τετράποδα.
  Τέλος ως προς τις κατασχέσεις, έχω μια πρόταση. Να δανειστούμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά να μη τα «φάμε». Να τα φυλάξουμε. Οι δανειστές θα πάρουν ακίνητη γη την οποία στην συνέχεια θα εθνικοποιήσουμε, οπότε θα επανέλθει στην κυριότητα του κράτους, και θα μας μείνουν και τα λεφτά. Πως σας φαίνετε αυτή η πρακτική; Θα ήθελα την γνώμη σας.

 5. Ανησυχώ πολύ

  Αναφέρετε συχνά τη βία. Αλήθεια, την έχετε ζήσει ή μήπως την έχετε εκδηλώσει και τόσο διακαώς την αναφέρετε ως λύση;

  Και ναι, η ουσία του άρθρου σας με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Όντως τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ κράτη, έχουν πλήρη έλεγχο της επικράτειάς τους ανά πάσα στιγμή ανεξαρτήτως τίτλων ιδιοκτησίας. Αυτά όμως συνήθως σε περίπτωση πολέμου, και ΜΟΝΟ από ΚΥΡΙΑΡΧΑ κράτη. Με αντιλαμβάνεστε; Και αν ναι, οι υπόλοιποι 299; Και αν ναι, σας(τους) νοιάζει;

  Θα σας παρακαλούσα να συνεχίσετε την αρθρογραφία, γιατί τουλάχιστον σάς βρίσκω πιο ειλικρινή από τον αρχηγό σας που άλλα λέει στις τηλεοράσεις (Δόκτωρ Τζέκυλ) και άλλα στις κομματικές σας συγκεντρώσεις (Μίστερ Χάυντ)

  Καλησπέρα σας

 6. loinen όπως λες τα πιστεύω του κ.Γεωργιάδη είναι συννυφασμένη με την βία ενώ τα πιστεύω του Τσίπρα και του Αλαβάνου που υπερασπίζονται κάθε τι ακροαριστερό,εξτρμιστικό στοιχείο όπως κουκουλοφόροι και αναρχικοί και υποστηρίζουν οποιαδήποτε φασιστική ενέργεια βίας απλώς να προέρχεται από αριστερά αποτελούν δείγματα »ανθρωπισμού» και »ειρήνης» να τους χαίρεσαι τους »δημοκράτες» σου φίλε μου και να προσέχεις όταν κατασκευάζεις »δημοκρατικές» μολότωφ μην καείς

 7. Το κράτος «πρέπει να μπορεί να κάνει ο,τι θέλει»; Εννοείτε πως μόνο ένα κράτος βασισμένο στη βια και την καταστολή είναι σε θέση να υπερασπιστεί και την εδαφική του κυριαρχία; Τα φιλελεύθερα κράτη, βασισμένα στην έννοια του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους, εξ’ορισμού δεν μπορούν;
  Θολώνετε σκόπιμα τις έννοιες υποψιάζομαι, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και σε κλίμα «βαρυ».
  Και το κάνετε για τους ίδιους ακριβώς λαϊκιστικούς λόγους που προσάπτετε στους «άλλους¨.

 8. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, ακόμη και για τα αρνητικά. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να συζητάμε τα διάφορα θέματα και να μήν μετατρέπουμε σοβαρές δημόσιες συζητήσεις, σε θρησκευτικά δόγματα. Ο σκοπός του άρθρου, μου ήταν να αποδείξω ότι το να πουλήσουμε, τμήμα της Κρατικής Περιουσίας, ούτε «έγκλημα» είναι, ούτε απειλεί σε τίποτε την Εθνική Κυριαρχία, διότι αυτή δεν εδράζεται στο Υποθηκοφυλακείο, αλλά σε άλλες σταθερές. Σε όσους δε στάθηκαν στην λέξη «βία» που χρησιμοποίησα και άρχισαν τις γνωστές κατηγορίες, να διευκρινίσω ότι αυτό που εννοούσα είναι ότι το Μονοπώλιο στην Νόμιμη Βία το έχει το Κράτος. Μόνον αυτό μπορεί να την ασκεί ατιμωριτί. Φυσικά ένα Δημοκρατικό Κράτος, θεσπίζει δημοκρατικούς κανόνες, βάσει των οποίων μπορούν τα όργανα του Κράτους, να την ασκούν και όχι αυθαιρέτως, όπως στα Ολοκληρωτικά Καθεστώτα, αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι και οι Δημοκρατικές Κοινωνίες, δέχονται υπό όρους την χρήση βίας, από τα όργανά τους, για να επιβληθεί η θέλησή τους, δηλ ο Νόμος.

 9. ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 811,67 ΕΥΡΩ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ Η ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ;ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ »ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ »ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ »ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ»ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΤΙ » ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»….ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ , ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΚΗ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ »ΚΟΠΡΙΤΗ»……..

 10. α) Δεν λυπάμαι κανέναν Έλληνα που κάνει οικογένεια χωρίς να έχει καβάτζες.
  β) Δεν λυπάμαι κανέναν πολίτη που ψηφίζει λες και πάει για καφέ, και βγάζει άσχετους, άχρηστους και ανίκανους πουλημένους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και προσωπικά δεν θα τους είχα ούτε για να μου κουβαλάνε καφέ.
  γ) Δεν λυπάμαι το σύνολο των Ελλήνων που τα έκανε σαν τα μούτρα του και τώρα κάθονται σα τους γύφτους στι ταβέρνες που φάγανε ρεφενέ και τώρα μετράνε τις μπουκιές γιατί ζοριστίκανε απ τα πολλά κουβαρνταλίκια.

  Οι Έλληνες είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ, ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.
  Επί πολλές δεκαετίες (για να μην πω αιώνες)
  Και για αυτό κάνουν προκοπή μόνο στο εξωτερικό (γιατί δεν τους παίρνει να περιστάνουν τους έξυπνους)
  Τυχαίο? Δε νομίζω.

  Ποιόν Έλληνα να λυπηθώ? Αυτόν που δε θέλει δικό του γαίδαρο,
  απλά να ψοφήσει ο γαίδαρος του γείτονα?
  Για μια φορά είχε δίκιο ο χοντρός.
  ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ
  Και εννοούσε τη νοοτροπία, και όχια τα λεφτά, χαζά χαιβάνια.

  Όπως έστρωσες 35 χρόνια Έλληνα, κοιμήσου τώρα.
  Για αυτό σου κάνανε σινιάλο οι Fritz με την Αφροδίτη και το δάχτυλο.
  Μπας και ξυπνήσεις και πάρεις χαμπάρι ότι οι ΘΕΟΙ μας δώσανε τα πάντα με τα τσουβάλια,
  και εμείς τα πετάξαμε στα σκουπίδια.

  Κάποτε είχε γίνει ένα πείραμα, δώσανε σε 2 ξένους 1 κατοστάρικο να το μοιραστούν,
  και στο τέλος επειδή δε τα βρίσκανε στη μέση προτίμησαν να μην πάρουν τίποτα.
  Τους χάλαγε ένα ποσοστό από ΚΑΤΙ, παρά το 100% του ΤΙΠΟΤΑ.
  Αυτό κάνανε οι Έλληνες, και αυτό θα πληρώσουν τώρα.
  Και θα αποδείξει σε όλους μας η ιστορία 30 χρόνια μετά,
  ποιοί τελικά είχαν δίκιο που σας αφήσανε να βράσετε στο ζουμί σας.

  » Όταν το μαντρί είναι αρκετά μεγάλο,
  τότε τα πρόβατα νομίζουν ότι είναι ελεύθερα. »
  – Παλιά λαική παροιμία

 11. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΒΙΑ (Κ Η ΛΕΚΤΙΚΗ) ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ IΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Κ ΣΤΟ SITE ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Κ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here