Να αγιάσει το στόμα του Xιου Γκραντ…

0
800
Είναι από τις φορές που θέλεις να πεις σε κάποιον «να αγιάσει το στόμα σου» ή «πες τα χρυσόστομε». Έτσι ακριβώς όπως τα μάθαμε από τους παππούδες μας.
 
Ο Βρετανός ηθοποιός Xιου Γκραντ το φώναξε με τρόπο που δεν άφησε καμιά παρερμηνεία. Δεν χρησιμοποίησε λογοπαίγνια ούτε αμφίσημες διατυπώσεις. Το «άντε γαμήσου», που είπε στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για την απόφασή του να κλείσει τη Βουλή έτσι ώστε να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαική Ένωση ακόμη και χωρίς συμφωνία, βρίσκεται πλέον στα χείλη εκατομυρίων ομοεθνών του. 
 
Το «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο, με την υπογραφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη Δημοκρατία και δημιουργεί προηγούμενο, που κανένας δεν ξέρει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πραξικόπημα με στόχο τη φίμωση των βουλευτών.
 
«Δεν θα γαμήσεις εσύ το μέλλον των παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις εσύ τις ελευθερίες για τις οποίες ο παππούς μου πολέμησε σε δύο παγκοσμίους πολέμους», τόνισε ο Χιου Γκραντ, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ποτέ ξανά με αυτόν τον τρόπο για κανένα. Αξίζει, λοιπόν, να ακούσουμε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την κραυγή του. Διότι το θέμα δεν αφορά μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here