Να ολοκληρωθεί άμεσα το μετρό ζητούν 21 φορείς της Θεσσαλονίκης

0
11

 

  Ως έργο εθνικής προτεραιότητας επιβάλλεται να προωθηθεί στο εξής το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς τα επανειλημμένα προβλήματα και παλινωδίες στην κατασκευή και λειτουργία του έχουν θέσει σε πολυετή ομηρία τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας.

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι διοικήσεις 21 επιχειρηματικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, που συνυπογράφουν υπόμνημα «απευθυνόμενο προς πάσα κατεύθυνση», με αίτημα την άμεση συνέχιση του έργου.

«Θεωρώντας ότι ‘ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι’, εμείς, οι διοικήσεις των επιστημονικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, που εκπροσωπούμε χιλιάδες επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, ζητούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί το έργο και να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα που έχει ανακύψει στον σταθμό Βενιζέλου με τις αρχαιότητες. Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» υποστηρίζουν στο υπόμνημα.

Οι φορείς ζητούν ακόμη τη σύνταξη νέου ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος για το έργο. Το υπόμνημα συντάχθηκε σε συνέχεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, με πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη.

Το υπόμνημα υπογράφουν: τα επιμελητήρια Εμποροβιομηχανικό (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικό (ΒΕΘ) και Επαγγελματικό (ΕΕΘ) Θεσσαλονίκης και Τεχνικό (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Οικονομικό (ΟΕΕ/ΤΚΜ) και Γεωτεχνικό Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΕΩΤΕΕ-ΚΜ), οι σύνδεσμοι Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), οι ομοσπονδίες Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ),Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) και Καλαμαριάς, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), οι σύλλογοι Δικηγορικός (ΔΣΘ) και Φαρμακευτικός Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου, ο Σύλλογος Οπτικών-Οπτομετρών Βορείου ΅Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here