Να πείτε «ναι» σε Εποπτεία κύριε Παπαδήμο

73
64

Παρακολουθώ με πολύ προσοχή, ίσως και αναγκαστικά λόγω δουλειάς, την όλη διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Με έκπληξη παρακολουθώ ότι το θέμα της σημερινής ημέρας είναι το αίτημα της Γερμανίας – και, κατά τη γνώμη, μου όλων των δανειστών – για την επιβολή Επιτρόπου που θα ελέγχει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Τον τομέα, δηλαδή, για τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια χάθηκε η έννοια της λέξης «αποτυχία».

Χθες συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για να «προικίσουν» τον Παπαδήμο με διαπραγματευτικά όπλα, ώστε να πάει στις Βρυξέλλες και συζητήσει το μέλλον της Ελλάδας.

Θέσανε ως «κόκκινη γραμμή» την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού – αλλά επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου – σε μία στιγμή κατά την οποία από το Γενάρη (λόγω αλλαγής αφορολογήτου και χαρατσιών) περικόπτονται ήδη οι 12 βασικοί μισθοί.

Αλλά η πιο «κόκκινη» από τις «κόκκινες γραμμές» ολόκληρου του πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά, είναι η επιβολή Επιτρόπου για τα δημοσιονομικά, με το πρόσχημα φυσικά της εθνικής κυριαρχίας.

Μόνο που φοβάμαι ότι στο μυαλό των πολιτικών αρχηγών δεν είναι η περιβόητη εθνική κυριαρχία. Αυτή παραδόθηκε όταν η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να ζει από την ελεημοσύνη των ευρωπαίων εταίρων της και θα ζει έτσι για πολλά χρόνια ακόμα, ειδικά αν ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του χρέους – που φαντάζει, πλέον, και ως η μόνη λύση.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να είμαι λίγο καχύποπτη και να υποστηρίζω ότι δε θέλουν Επίτροπο για να μην αποκαλύψει κανείς την απίστευτη ανικανότητα της τωρινής, αλλά και της προηγούμενης, κυβέρνησης στο βασικότερο στόχο του Μνημονίου. Την εξυγίανση του δημοσίου, δηλαδή, και την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Αυτή την εξυγίανση που αν είχε γίνει, θα έσωζε πολλούς μισθούς και πολλές συντάξεις, οι οποίες -επιτρέψτε μου να επιμείνω- συνεχίζουν να κινδυνεύουν…

Θα, ήθελα, λοιπόν, να πω στον κ. Παπαδήμο ότι σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν απαιτήσουν το διορισμό Επιτρόπου για την Ελλάδα, θα πρέπει να τον ζητήσει ο ίδιος.

Γιατί, αγαπητέ πρωθυπουργέ, εδώ και χρόνια δε μπορώ να φέρω στο μυαλό μου έναν υπουργό που να έκανε έργο.

Δυστυχώς δε μπορώ, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, να βάλω στο μυαλό μου έναν υπουργό που να μην τα έκανε ακόμα χειρότερα απ’ ό,τι τα βρήκε.

Οπότε θα ήθελα να έρθει ένας Επίτροπος για να επιβλέπει τους απαράδεκτους υπουργούς, μιας που εγώ δεν μπορώ να τους αλλάξω. Είναι δική σας δουλειά και δικό σας δικαίωμα.

Να έρθει, λοιπόν, Επίτροπος μήπως και παραχθεί έργο στα υπουργεία… Να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και να συγκεντρωθούν τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τις αστοχίες των προϋπολογισμών σας.

Να έρθει επίτροπος που θα επιβλέπει ότι οι πολιτικοί δεν ασχολούνται μόνο με την εκλογή τους, αλλά διαβάζουν και τα μαθήματά τους, εν προκειμένω τα Μνημόνια που ψηφίζουν και βυθίζουν εμένα και το εισόδημά μου… και μετά, μέσω τηλεπαραθύρων, νίπτουν τας χείρας τους ώστε να γίνουν πρόεδροι των πανάκριβων κομμάτων τους…

Λυπάμαι γι’ αυτό που λέω, αλλά οι Έλληνες υπουργοί έχουν αποδειχτεί πολύ πιο ανθέλληνες από όσο θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε Γερμανός Επίτροπος.

Αλήθεια, το θέμα σας κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, είναι η εθνική κυριαρχία ή δε θέλετε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χάλι της κρατικής μηχανής; Μήπως δε θέλετε να μεταρρυθμιστεί το σαθρό οικοδόμημα στο οποίο έχετε χτίσει τις πολιτικές σας καριέρες; Μήπως δε θέλετε το καλό του τόπου περισσότερο από την επανεκλογή σας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ λαός θέλει να τελειώνει με τους Επιμηθείς και τους λαϊκιστές
Επόμενο άρθροΗ επίδραση της δίαιτας στην παιδική – εφηβική ηλικία
Η Κλειώ Νικολάου είναι δημοσιογράφος από το 1999 όταν αποφοίτησε από το "Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας". Εχει εργαστεί σε οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες, κυρίως στο διεθνές οικονομικό ρεπορτάζ, αλλά και στο ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών. Εχει κάνει εκπομπή στην ΕΡΑ, ενώ έχει εργαστεί και στα γραφεία Τύπου της "ΑΘΗΝΑ 2004" στο γραφείο Διεθνών ΜΜΕ, καθώς και στην Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο. Σήμερα εργάζεται στο portal newsbeast.gr, στη σύνταξη Οικονομικών και Διεθνών Ειδήσεων.Έχει σπουδάσει εφαρμοσμένη γλωσσολογία στο Paul Valery στο Montpellier και έχει κάνει το μεταπτυχιακό της στη διερμηνεία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και στο τμήμα Λεξικογραφίας στη Σορβόννη.Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

73 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συμφωνώ μαζί σας.

  Λες και δεν έχουμε ήδη ξεπουληθεί ως χώρα μετά Μνημόνια και τα κόντρα-Μνημόνια, ο Επίτροπος μάς πείραξε. Που στο κάτω-κάτω της γραφής, χειρότερα από ό,τι θα τα βρει, δεν θα μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος. Κανείς δεν το μπορεί…

 2. Επιτέλους και μια σωστή άποψη για το θέμα.. Κουράστηκα και πραγματικά βαρέθηκα να ακούω για την εθνική κυριαρχία και αν την χάσουμε και για κόκκινες γραμμές..
  Επιτέλους!!
  Γιατί δεν βγαίνει κανείς να πει ότι τα τελευταία 2 χρόνια τρώμε από τα χρήματα των ξένων πολιτών; Ότι 2 χρόνια τώρα οι Έλληνες πολιτικοί είναι για τα σκουπίδια και εκτός από λόγια δεν κάνουν τίποτα άλλο;
  Θα προτιμούσα ξένους σε αυτή την θέση παρά Έλληνες..
  Δεν είναι τυχαίο ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο και χωρίς εισιτήριο επιστροφής!!

  Κα Νικολάου, με καλύψατε πλήρως με το άρθρο σας..
  Ευχαριστώ

 3. Ο επίτροπος θα μπορεί να ασκήσει βέτο στον προυπολογισμό και στην εφαρμογή αυτού..Δηλαδή μπορεί να θέλουν οι πολιτικοί να δώσουν χρήματα στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική πολιτική και να μην το επιτρέψει ο επίτροπος..Κ κάπου εδώ είναι που πιάνει κανείς την κοιλιά του από τα γέλια..
  Διατηρώ τις ίδιες επιφυλάξεις με την γράφουσα..Η εθνική κυριαρχία είναι κάτι που έχουμε παραδώσει ήδη με την υπογραφή του μνημονίου (μπορεί να μην το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας, γιατί προφανώς κάποιοι δεν το διάβασαν), με το μεσοπρόθεσμο(..ούτε αυτο το διαβασαν να υποθέσω) και όλες τις προηγούμμενες και επόμενες υπογραφές τους (που μάλλον δεν βλέπουν που τις βάζουν..)
  Άρα μήπως ο επίτροπος βάλει ένα φρένο..στις επιδοτήσεις των κομμάτων ας πούμε..στην ασυδοσία και την κατασπατάληση πολύτιμων πόρων ακόμη και ΄σημερα?
  Με προσβάλλει ως Ελληνίδα το γεγονός ότι χρειαζόμαστε κάποιον να μας κουνάει το χέρι και να μας τραβάει το αυτί..αλλά δεν θα έπρεπε να με προσβάλλει περισσότερο το ότι τόσα χρόνια ψηφίζουμε και συντηρούμε άχρηστους, ανίκανους και επικίνδυνους στη δικυβέρνηση της χώρας?
  Υ.Γ Αλήθεια κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αν ,όπως δείχνον οι δημοσκοπήσεις, βγείτε 5ο κόμμα, θα επιστρέψετε τις επιχορηγήσεις που έχετε λάβει προκαταβολικά για τα επόμενα έτη, με βάση τα ποσοστά προηγούμενων και την πεποίθηση ότι θα είστε πρώτο κόμμα??Όψόμεθα

 4. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι διαβάζω τέτοιο πράγμα…
  Έχει χαθεί ΠΛΗΡΩΣ η μπάλα.
  Το γεγονός ότι η ΕΕ έχει στηρίξει αυτό το σύστημα και αυτά τα πρόσωπα σας διαφεύγει;
  Το γνωρίζετε και το ξεχάσατε; Αν είναι δυνατόν να μας λέτε ότι χρειαζόμαστε ξένους να μας κάνουν κουμάντο και να είστε και εντός συντάγματος. Αποκαλείτε εμμέσως όλους τους έλληνες ανίκανους αν δεν το έχετε καταλάβει. Ειλικρινά σας προτείνω ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ. Αρκετά με τα πληρωμένα κείμενα και τους πληρωμένους δημοσιογράφους. ΑΡΚΕΤΑ.
  Η τιμωρία των υπευθύνων είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Αν δεν τα καταφέρει ο λαός τότε αυτό που θα προκύψει θα είναι αυτό που μας αξίζει. Αν όμως παραδώσεις τη χώρα σε ξένους τότε δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ καλό να περιμένεις. Χρόνια αγώνων γίνονται παιχνίδι στην πένα σας Κυρία Νικολάου… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ παρακαλώ και μην κρίνετε απ τον μικρόκοσμό σας και με βάση τη δικιά σας κλίμακα. Υπήρξαν άλλοι χρόνοι και άλλοι άνθρωποι ξέρετε σ αυτή τη χώρα. δεν ήταν όλοι σαν κι εσάς…

 5. Είναι περιττό να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο. Είμαι επιχειρηματίας 38 ετών με τεράστια όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
  Θεωρώ ότι μόνο με εποπτεία και μάλιστα πολύ σφιχτή θα δει χαϊρι η Ελλάδα. Οι Έλληνες σε αυτή την περίπτωση θα διαπρέψουν.
  Όσο αφορά το σχόλιο του κυρίου από πάνω είναι προφανές ότι ο ίδιος χρειάζεται να διαβάσει ιστορία. Ο Έλληνας διαπρέπει κάτω από διοίκηση κυρίως Δυτικών και αυτό έχει αποδειχτεί πάρα πολλές φορές. Το ίδιο έχει γίνει και εντός και εκτός χώρας.
  Τα κόμματα διαφωνούν για να μην τελειώσει η μαρμίτα και ξεμπροστιαστούν εντελώς.
  Όποιος βγει και πει ΝΑΙ στην εποπτεία αυτόν θα ψηφίσω … !

 6. Αγαπητή κυρία νομίζω ότι δεν διαβάσατε προσεκτικά…. ο ρόλος του επιτρόπου θα είναι να βεβαιωθεί ότι εισπράττονται τα τοκοχρεωλύσια… Απολύτως καμία μέριμνα δεν θα υπάρχει για οποιοδήποτε προβλημα αφορά την καθημερινή μας ζωή…..

 7. @Αλέξανδρος Ζαχαριάδης
  Με καλύψατε πλήρως.
  Διάβαζα το κείμενο ελπίζοντας ότι η γράφουσα χαριτολογούσε.
  Τελικά διαπίστωσα ότι μιλούσε σοβαρά !!!

 8. Στην αρχή και εγώ ήμουν αναποφάσιστος…Τον θέλουμε άραγε τον ευρω-επίτροπο ή η παρουσία του είναι εθνική ταπείνωση, προσβολή, μετατροπή της χώρας σε αποικία κτλ κτλ κτλ. Έκανα λοιπόν τρεις-τέσσερεις συγκρίσεις για να καταλήξω και εγώ κάπου. Πρώτη σύγκριση : ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ vs ΕΠΙΡΟΠΟΣ. Μάλλον θα πάρω τον επιτροπο… Δευτερη σύγκριση : ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ vs ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ. Ε, θέλει πολύ σκεψη. 2-0 για τον Επίτροπο. Τρίτη σύγκριση : ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (ο αρχιδιοριστής του κάμπου) vs ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ. Χωρίς πολλά λόγια χατ-τρικ για τον Επίτροπο.
  Ανατριχιάζω στη σκέψη και μόνο ότι οι άνθρωποι που διέλυσαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια ενδύονται τώρα το μανδύα του σωτήρα. Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πραγματικά πιστεύει ότι το ελληνικό πολιτικό προσωπικό μπορεί να σώσει τη χώρα; Να αναπαραγάγει τον εαυτό του θέλει και να συνεχίσει την καταλήστευση του δημόσιου πλούτο θέλει το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και τίποτα περισσότερο.
  Για εμένα ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ είναι να βλέπω τον Τσοχατζόπουλο-Τσουκάτο-Λαλιώτη-Χατζηγάκη-Παυλίδη και τους ομοίους τους να περνούν ΖΩΗ και ΚΟΤΑ αντί να σαπίζουν στη φυλακή. Αυτό είναι που εξευτελίζει την πατρίδα μου, αυτό είναι που προσβάλλει το λαό της, αυτό είναι που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και όχι η παρουσία ενός Επιτρόπου. Σε τελική ανάλυση η Ευρώπη μας δίνει τα λεφτά της και έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ελέγχει που αυτά πάνε. Αν κάποιος αισθάνεται την εθνική (προσωπική ίσως;) περιφάνεια του να προσβάλλεται τότε η τιμιότερη λύση είναι ξεκάθαρα χρεωκοπία και έξω από το ευρώ. Στη δραχμή είσαι εθνικά ανεξάρτητως και λογαρισμό δε δίνεις σε κανένα. Είσαι όμως και φτωχός στο σύνολο του πληθυσμού σου…
  Μετά από όλα τα παραπάνω εγώ τουλάχιστο καταλήγω στο συμπέρασμα «Καλως να ορίσει ο άνθρωπος και γρήγορα»

 9. Συγχαρτηρια!
  Επιτελους ποιος δε καταλαβαινει οτι οι μονοι που φοβουνται τον ελεγχο ειναι αυτοι που λυμαινονται την Ελλαδα.
  Κι εχουν ολους τους ηλιθιους να επαναλαμβανουν τα περι εκχωρησης εθνικης κυριαρχιας και κουραφεξαλα.
  Εχομε βλεπετε το προτυπο κρατος προνοιας, παιδειας και πολιτισμου και φοβουνται να μη χαλασει η συνταγη των εθνικων ευεργετων τυπου ΓΑΠ, Πετσαλνικου, Σαμαρα και Καρατζαφερη (και ολη η Αριστερα, που να τους πεις ενα ενα ολους αυτους!).

 10. Μπραβο ρε κοπελια καλα τα λες……Αν και με ποναει αυτο που παει να γινει (γιατι και γω Ελληνας ειμαι)… αλλα αν ειναι να μας κυβερναει ατομο που ψηφιζει χωρις να ξερει τι ψηφιζει… καλυτερα ναρθουν ξενοι………………….. Ολοκληρος υπουργος με τοσους συμβουλους και δεν το διαβασε….. φαντασου η Γκερεκου η Νταλαρα κι ο Βουρος χαχαχαχαχα

 11. λοιπόν, υπάρχει ελπίς! Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη φωτεινά μυαλά!
  Πάρτε τα όλα, πάρτε τα, βάλτε φωτιά και κάψτε τα!

 12. Συμφωννώ με τον προλαλήσαντα και θα επιθημούσα να καταλάβουμε σαν λαός ότι έχουμε οδηγηθεί στο παρελθόν σε αδιέξοδο λόγω των ευρωπαίων φίλων μας πολλάκις,χωρίς να κατανοούμε ότι αν εσύδ θέλεις να στεριώσει το σπίτι σου,ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ερθει να στο στεριώσει…σε προσωπικές μας περιπτώσεις το βιώνουμε κάθε μέρα,γιατί σε εθνικό επίπεδο να ειναι διαφορετικά..αν εσείς θέλετε να πουλήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεια για ενα κομμάτι ψωμί και να είστε υπερήφανοι με μισθούς 400€..είστε εχθροί του έθνουσ επειδη απλά είστε αδαείς…πρέπει να εξυγειανθούμε,με τα όπλα της δημοκρατίας και αν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο να φτάσει…όχι ομωσ να βγάλουμε τα μάτια μας και οι »εταίροι μας να τρίβουν τα χέρια τους..

 13. Εεεε βέβαια… εδώ και χρόνια γίνετε ολόκληρος χαμός, ένας επίτροπος θα μας πειράξει;
  Καλό θα είναι πριν γράψουμε ένα σχόλιο ή ένα άρθρο (δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο) ας μάθουμε και λίγο από την ιστορία του τόπου μας.
  Τα λάθη που κάνανε οι πολιτικοί δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν ένα λαό που θυσίασε εκατομμύρια Ελλήνων για να κάνουν κάποιοι εκ του ασφαλούς κριτική…
  Που ήταν οι «ανεξάρτητες πένες» τα προηγούμενα χρόνια;
  Μήπως τρέχανε πίσω από αυτούς που σήμερα κατηγορούν για την κατάντια της Ελλάδας μας;
  Πραγματικά λυπάμαι για τους Έλληνες που υποφέρουν από την εξαθλίωση και την ανέχεια, την ώρα που υπάρχουν Ελληνόπουλα που υποσιτίζονται, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που δεν έχουν δικαίωμα στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη, λυπάμαι για όλα αυτά που θα έρθουν…
  Δυστυχώς μαζί με το πολιτικό μας σύστημα καταρρέει και η δημοσιογραφία, (ξεχνιούνται τα παπαγαλάκια του μνημονίου);
  Όποιος θέλει επιτρόπους το κουβαράκι του και σε άλλη παραλία ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

  Είμαι ο λαός.
  Αν ήξερα ανάγνωση, γραφή, αν ήταν το σπαθί δικό μου δε θα μου τρώγαν το ψωμί θ’ αρνιόμουν τη κλεψιά για ριζικό μου.
  Πονώ για τις μελλούμενες γενιές τους δουλευτές της φάμπρικας τους χερομάχους τις πλύστρες, τους χαμάληδες, τους φοιτητές, τους οικοδόμους, τους ξωμάχους.
  Κουράστηκα, δε μου ‘μεινε σταλιά δύναμη να σηκώσω το κεφάλι απότυχα και για άλλη μια φορά με κυβερνούνε άλλοι.

  Ιάκωβος Καμπανέλλης

 14. Μακάρι να ερθει επιτροπος για να μπουν τα πραγματα σε μια ταξη ,οσοι δεν δεν θελουν ειναι γιατι τους βολευει η υφισταμενη κατασταση και ολα τα αλλα για εθνικη κυριαρχια και προσβολη εναντιον των ελληνων ειναι λογια αμορφωτων κομματοσκυλων και λαμογιων που <>¨απο τον καταραμμενο δημοσιο τομεα,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.

 15. Συμφωνώ με το άρθρο σας κα Νικολάου , συμπληρώνοντας ,ότι αποδείχτηκε πλέον περίτρανα ότι όλα αυτα τα χρόνια στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ικανοί πολιτικοί
  να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά της , με αποτέλεσμα το ξεχαρβάλιασμα του κράτους σε όλους τους τομείς . Βέβαια σε αυτο έχουμε συμβάλλει κι εμείς οι απλοί πολίτες ψηφίζοντας και διατηρώντας αυτο το έκτρωμα , με γνώμονα την πελατειακή σχέση μεταξύ των δύο πλευρών .

 16. Το πρόβλημα είναι ότι σας επιτρέπουν ακόμη να γράφετε κ. Νικολάου. Είστε ο λόγος που σταμάτησα να εκφέρω άποψη στον εν λόγω διαδικτυακό τόπο και να τον επισκέπτομαι όσο τακτικά τον επισκεπτόμουν.
  Διαπιστώνω πως όσο περνάει ο καιρός, κρίνοντας και από τα σχόλια, γίνεστε και πιο επικίνδυνη.
  Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια των ελλήνων που χωρίς να σκέπτονται, χωρίς να κρίνουν, και το βασικότερο, χωρίς να ελέγχουν ποιος λέει τι, αφορίζουν ή επικροτούν.
  Περαστικά σας. Τα λέμε σε κανένα εξάμηνο πάλι….

 17. Κύριε Ζαχαριάδη με καλύψατε απόλυτα.
  Όσο για την κα. Νικολάου, της εύχομαι καλή τύχη γιατί δεν της δίνω το άλλοθι της αμάθειας. Δεν μπορώ να δεχθώ οτι δεν καταλαβαίνει τι εστι να έχουμε ευρωπαίο επίτροπο. Δηλαδή, επειδή ήδη έχουμε δώσει την εθνική κυριαρχία, να δώσουμε και μια ακόμα κλωτσιά να πάμε στα τσακίδια μια ώρα αρχίτερα; Είναι σαν να βλέπεις το σπίτι σου να καίγεται και συ να του ρίχνεις πετρέλαιο αντί για νερό. Είμαστε με τα καλά μας; Ούτε τους τύπους δεν κρατάτε πλεον! Ντροπή.

 18. Επιτέλους κάποιος που είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Τα λαμόγια δεν θέλουν για να συνεχίσουν τις αλητείες τους. Αν χαθεί και αυτό θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την χώρα μας.Όσο γιαυτούς που φωνάζουν να φύγουν αυτοί απο την χώρα και να πάνε εκεί που ζούν οι ανίκανοι που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και που τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνανε ικανοί να σώσουν αυτό που κατέστρεψαν. ΝΑΙ πείτε κ. Παπαδήμο μήπως και σωθούμε.

 19. Αυτός ο ευαγγελισμός του Επιτρόπου σε ένα μη κυρίαρχο πλέον Κράτος μπορεί να φέρει τόσο απλά και την περιστολή του ημιθανούς αλλά υπαρκτού κράτους πρόνοιας αλλά και την περιστολή της παρεχόμενης παιδείας. Αυτά δεν νοούνται να θυσιάζονται στο βωμό ενός αλλογενούς δήθεν σωτήρα από την ανικανότητα των δημοκρατικά κατά τα άλλα εκλεγμένων. Αφού δεν μπορούν όντως οι εκλεγμένοι του λαού μπορούν οι ορισμένοι επίτροποι (ένας απίστευτος, επικίνδυνος συλλογισμός), δεν τίθεται άραγε ούτε κατ’ ελάχιστον ζήτημα Δημοκρατίας για τον γράφοντα το άρθρο? Πόσο διαφέρει άραγε το νόημα του άρθρου από την κατάπτυστη έκφραση «Μια χούντα θα μας σώσει», όπως αυτός ο Επίτροπος που θα έρθει να μας φτιάξει το Κράτος γιατί κάποιοι δεν μπόρεσαν παρότι είχαν βάλει πλάτες λυτά και δεμένα ΜΜΕ τόσα χρόνια. Η Δημοκρατία είναι τόσο δύσκολο πολίτευμα και αυτό φαίνεται όταν τόσο εύκολα χρίζεται σωτήρας ένας Γερμανός επίτροπος. Η συγκεκριμένη δημοσιευμένη αντίληψη δεν δικαιολογείται ούτε κατ’ ελάχιστον από την κατάσταση ανάγκης που έχουμε περιέλθει.

 20. Κα Νικολάου,
  ο τρόπος της σκέψης σας, δεν έχει κάποιο κοινό στοιχείο με το πρότυπο της σκέψης που ενέπνευσε τον Ρήγα Φεραίο να γράψει το Θούριο.Βεβαίως,δεν ισχυρίζεστε κάτι παρόμοιο…
  Ακόμη και αν το γραπτό σας είναι σκωπτικό…

 21. Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας. Αλλά με τον όρο ότι αν δε βγούμε από την κρίση σε κάποιο χρονικό ορίζοντα, να βγούμε από το ευρώ. Και αν επιτύχουμε έναν προκαθορισμένο στόχο, τον οποίο θα οριοθετήσει η Βουλή, μείωσης ελλείμματος και δημοσίου χρέους να βγούμε. Έτσι όπως πάμε, με το λαϊκισμό και τη χαλαρότητα των Ελλήνων πολιτικών, σε κανένα χρόνο θα ζούμε σε συνθήκες Αλβανίας (αν δε ζούμε ήδη)! Οι εποχές της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης, της ραθυμίας του δημοσίου και του επίσης κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, πρέπει να παρέλθουν ανεπιστρεπτί.
  Τελικά, μπορεί όλοι να τον έψεγαν τον ΓΑΠ για την απόφασή του για δημοψήφισμα, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν ευεργετικό για τον κόσμο. Ή θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη ή να ζούμε στη Σοβιετική Ένωση (κατά ΚΚΕ) ή στην Κούβα (κατά ΣΥΡΙΖΑΙ).

  Υ.Γ.: Ξεκαθαρίζω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

 22. Ζητάτει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσες?

  Μήπως περιμένετε να φερουν έσοδα?
  Δεν βλεπετε πως οι αξίες στην Ελλάδα εχουν απλά εκμηδενιστεί?
  Κανένα όφελος δεν θα έχει η χώρα από τέτοια μέτρα αυτή τη στιγμή.

  Αφού δεν έχετε ασχοληθεί με το θεμα, παρακλώ δείξτε λιγο περισσότερη σύνεση σε αυτά που ζητάτε.

  Το ίδιο ισχύει και για την ιστορια, που επίσης φαίνετε να αγνοείτε.
  Δεν φταίμε εμείς αν εσείς πιστεύετε πως ο κόσμος φτιάχτηκε με το που γεννηθήκατε εσείς.
  Διαβάστε για τον Πιουριφόι, για τον Σκόμπι, για τους ξενόφερτους βασιλιάδες και επιτρόπους και πόσο καλό μας κάνανε.
  Αυτό ζητάτε? Τέτοιες πρακτικές έχουν δοκιμαστεί στον τόπο μας και αποτέλεσμα είχαν το μεγαλύτερο εκβαρβαρισμό του έθνους μας.

  Μόνο η ενασχόλησή μας με τα κοινά θα μας σώσει. Μην περιμένετε σωτήρες

 23. Αυτο το αρθρο δειχνει τον παγιαδισμο που κληρονομησαμε απο τουσ Τουρκουσ.Δυστηχωσ βλεπω οτι το ζητανε πλεον και Ελληνεσ πολιτεσ.Και ξερετε γιατι γινεται αυτο;Γιατι δεν βρηκαμε το θαρροσ να σηκωθουμε απο την καρεκλα μασ και να τουσ παρουμε τα κεφαλια κυριολεκτικα.Καταφεραν αυτο το οποιο αν μασ το ελεγαν λιγα χρονια πριν θα καναμε επανασταση,να το ζηταμε μονοι μασ.Γιατι ο κολοσ μασ αρχισε να γινεται ενα με την πολυθρονα μασ.Αν ζουσαν ο Κολοκοτρωνησ και ο Καραισκακησ πρωτα τα δικα μασ κεφαλια θα επαιρναν και μετα των πολιτικων γιατι απλα αυτοι κανουν την δουλεια τουσ αλλα εμεισ τουρκεψαμε.Ξερω οτι ειναι πολυ σκληρο αυτο που γραφω αλλα ειναι η αληθεια και η αληθεια ποναει.Λυπαμαι πολυ αλλα μαζι με τουσ πολιτικουσ πρεπει να παρεισ δρομο απο την Ελλαδα και εσυ κλειω.Οταν ερθει η ωρα και πιστεψε με ερχεται καλα θα κανεισ να εξαφανιστεισ απο αυτην την τιμημενη χωρα και πατριδα των ΕΛΛΗΝΩΝ.Γιατι ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ειναι αυτοσ που γεννηθηκε σε αυτην την χωρα και εχει ελληνικο-χριστιανικο ονομα αλλα αυτοσ που δινει το αιμα του για να ειναι αυτη η χωρα ελευθερη.

 24. Νομίζω ότι ξεχνάμε πάρα πολύ εύκολα! Μόνοι τους κάναν ό,τι έκαναν οι Έλληνες υπουργοί; Για όσους δε θυμούνται τα υποβρύχια, τη Siemens κ.λ.π. μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας: http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,693973,00.html

  Να μας λείπουν οι «εποπτείες» τους, τις είχαμε χρόνια!! Καλύτερα να ξεκαθαρίσουμε μόνοι μας τη χώρα μας.

 25. Ειναι να τρελλαίνεσαι με τα δήθεν που ακούς… Εάν αυτοί οι κύριοι της εργοδοσίας (‘οπως και ο κ. Αντωνάκης ο Λαικιστής) κόπτονται τόσο πολύ για να μην κοπεί ο 13ος κ 14ος μισθός των εργαζομένων δεν βρίσκουν αυτοί κάποιον άλλο τρόπο να τους δόσουν τα λεφτά αυτά, όταν οι «κακοί» καταργήσουν τους μισθούς αυτούς? όπως π.χ. μπονους, επιδοτήσεις κλπ, κλπ…? Μας δουλεύουν όλοι κανονικά….

 26. Εξαιρετικό κείμενο για τον εξορθολογισμό της υποτελειας και της προσβολής ενόσ ολόκληρου λαού! θα συμφωνησω απόλυτα με τον κ. Ζαχαριάδη, ότι η έλλειψη βασικών ιστορικών γεγονότων σας οδηγούν να γραφετε επιπολαια σαν μια καλη οπαδος της γερμανικης κυριαρχιας.

 27. Μου αρέσει που η αγαπητή δημοσιογράφος αναφέρει πως,»παρακολουθεί με πολύ προσοχή» ίσως και λόγω δουλειάς της την όλη διαδικασία.Λοιπόν,εγώ που δεν είναι δουλεία μου και την παρακολουθώ απλά με το άγχος για το αύριο αυτού τού τόπου,όταν διάβασα το άρθρο δεν πίστευα στα μάτια μου.Θα έπρεπε λοιπόν να γνωρίζετε,ότι ο επίτροπος στην Ελλάδα προτάθηκε να επιβληθεί,όχι για να σώσει την χώρα για εμάς όπως πολλοί νομίζουν,άλλα με την λογική πως,»αφού μαζεύουμε τα λεφτά(ναι,τα μέτρα και νέα μέτρα πάλι θα τα βάλουν)θα πληρώνονται πρώτα οι δανειστές σας και μετά άμα φτάνουν θα πληρόνονται μισθοί-συντάξεις»(για όσους μπερδευτούν,πολλοί απλά,πρώτα οι δανειστές,μετά εσείς).Όταν ακούμε ένα νέο αυτή την περίοδο καλό είναι να το ψάχνουμε σε πιο πολύ βάθος αυτή την περίοδο που διανύουμε.Επίσης καλός ή κακός η μόνη καλή λύση για το μέλλον της χώρας και τον τόπο μπορεί να έρθει μόνο από εμας,τους Έλληνες,δεν πρεπει να περιμένεις να νοιαστούν οι ξένοι για εσένα όταν δεν νοιάζεσαι εσύ πρώτα.Το ερώτημα παραμένει αυτό που θα πουν πολλοί » αφού δεν υπάρχει φως στην πολιτική ζωή της χώρας,τι να κανουμέ;»λοιπόν και έγω ψάχνω την απάντηση σε αυτό όπως όλοι,αλλά ξέρω πλέον πως το να πανικοβαλόμαστε δεν είναι λύση.
  Υ.Γ.τις δηλώσεις του πρόεδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,σήμφώνα με τις οποίες η επιβολή επιτρόπου «θα εξουδετέρωνε την δημοκρατία» και ο Επίτροπος θα εκλαμβανόταν ως «δύναμη κατοχής»,της είδατε,και ήταν ένας μόνο από πολλούς που αντέδρασαν.Οι δημοκρατίκοι λαοί δηλαδή έχουν πρόβλημα,και όμως αναμέσα μας υπάρχουν Έλληνες που θα χαρίζαν την Ελευθερία και την δημοκρατία τους ελεύθερα….μπράβο μας πάλι διεκδηκήσαμε τα πρωτεία σε κάτι…

 28. – (Λουκάς): Άγκελα, εσύ? Εδώ Λουκάς, ελπίζω να μην ενοχλώ. Κοίτα, εδώ
  είναι ζόρικα τα πράγματα και θα ήταν τρέλα να περάσουμε τα μέτρα
  ξεροσφύρι. Μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι? Να φανούμε πως κερδίσαμε μια
  μάχη.

  – (Άγκελα): Aber natuerlich lieber Lukas. Πως θα σου φαίνονταν να έβαζα τον Βιετναμέζο μου να ζητήσει επιτροπεία?

  – (Λουκάς): Χίλια ευχαριστώ, είσαι γλύκα. Θα τα πούμε στη Σύνοδο. Φιλιά.

  – (Άγκελα): Μην το συζητάς, για αυτό είμαστε εδώ. Bis bald, Lukas.

  [από το skai.gr]

 29. μακαρι μακαρι μακαρι !!! κι ολοι οσοι αντιτιθενται μαλλον τεμπεληδες δημοσιοι υπαλληλοι ειναι που βλεπουν οτι θα χασουν το ραχατι ….γιατι με τους γερμανους δε θα μπορουν πια …και μη με προκαλειτε γιατι θα πω πραγματα που δε θα σας αρεσουν

 30. Σπανιως θυμαμαι να εχω βγει απ τα ρουχα μου τοσο πολυ μετα την αναγννωση καποιου αρθου.θα ηθελα να πω παρα μα παρα πολλα μα θα αρκεστω στις πρωτες μου σκεψεις οπως μου ερχονται ακατεργαστες.
  Ρε τι λετε??θελετε βουρδουλα πανω απο το κεφαλι σας για να προοδευσετε?τουτεστιν δεν θελετε
  να κανετε τι για να αλλαξουμε εμεις την κατασταση αλλα θα κανουν οι ξενοι!!σε τι διαφερετε λοιπον απο τους βουλευτες μας?και στα σχολια περα απο τα διαφορα εξωφρενικα(να χαρω εγω πατριωτες.η θεση του γκαουλαιτερ θα εχει πολυ συναγωνισμο)περι αναγκης μπαμπουλα(κατα προτιμηση γερμανου)και αναμεσα στα συχαρικια για το καταπτυστο αρθρο σας ο αλλος εφτασε να γραψει πως ο δρομος της εξυγιανσης περναει απο το βερολινο!!τα τελευταια 100 χρονια ο δρομος περασε 2 φορες απο εκει.για μαντεψτε τι εγινε.το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου.το τρις???
  ειμαστε μονοι,απελπιστικα μονοι……

 31. πολυ απλοικα τα βλεπεις!!!
  γιατι επιτροπος & οχι ενας ντοπιος δικτατορας!!!
  ο επιτροπος σε πειραξε ,οταν το 2012 μοιραζουν συσιτια σε σχολεια ,λες & ειμαστε το 1960!!!!!!!!!!!!!
  την δυναμη την εχει ο λαος,& εκει θελει δουλεια!!!
  να πεισουμε το λαο να παει με τα συμφεροντα του & οχι με τα συμφεροντα
  των αφεντικων!!!
  αλλα θελει πολυ κοπο για κατι τετοιο!!!
  δυστυχως αυτοι εχουν τα καναλια ,τους δημοσιογραφους που «καιγονται» για τον
  κατωτατο μισθο,»οι ιδιοι αμοιβονται παχυλα»,απο καναλια καταχρεωμενα με απληρωτο ικα & χαρτοσημα διαφημησεων κλπ.!!!
  ποσα θελουν να μας τρελανουν!!!!
  και τους ενοχλει που ο κοσμος τους γιαουρτωνει!!!!
  δεν εχετε δει τιποτα ακομα απο αυτα που ερχονται !!!!

 32. Από το πρώτο μνημόνιο (2010) και μάλλον εφεξής, είμαστε – επί της ουσίας – υπό επιτροπία. Το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό;

 33. Και πείτε ότι καταστρεφόμαστε. Ε και; Δικαίωμά μας. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά με τους επιτρόπους. Η δημοκρατία καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα μου και θα πάρουμε ό,τι μας αξίζει. Δε θέλουμε να μας σώσει κανένας νταβατζής.

 34. Εποπτεία είχαμε και στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού, μετά την πτώχευση επί Τρικούπη. Ο εποπτεύων ήταν, νομίζω, ο Εδουάρδος Λω. Λόγω της εποπτείας αυτής, οργανώθηκε το ελληνικό κράτος και γνώρισε στη συνέχεια τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της νεότερης Ιστορίας του, φτάνοντας στην Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών.

 35. Και ο Ρεχάγκελ Γερμανός επίτροπος ηταν ουσιαστικά και είδαμε τι πέτυχε. Γιατί να μας ενοχλήσει που ένας ξένος θα κάνει κουμάντο!!! Τι λέμε σε όλες τις μεταξύ μας συζητήσεις , πως μας χρειάζεται ένας μπαμπούλας για να κάνουμε τη δουλιεά μας. Συγχαρητήρια κυρία Ν ικολάου , μην ακούτε τους αιώνια μίζερους. Κάποιοι πιθανότατα είναι βολεμένοι με το ισχύον σύστημα, άρα γιατί να αλλάξει;

 36. Πως ελεγε η καμπανια μας η ωραια καποτε; Ζησε τους μθυους σοτ στην ελλαδα!
  Μυθος πρωτος: εις απαντηση της καγκελαριου του 4ου Ραιχ (σιιιικ!) οι Ελληνες δουλευουν τελικα περισσοτερο απο τους Γερμανους! Μαλιστααα! Τοτε γιατι ομως ειναι σε αυτα τα χαλια το προιον εργασιας ; Μηπως εχει να κανει με πραγματικη παραγωγικοτητα;
  Μυθος δευτερος: η ενταξη στην ΕΟΚ,ΟΝΕ,ΕΕ ωφελει και μονο την Γερμανια. Μαλιστααα και τα καπου 200 και βαλε δις που διατεθηκαν ατοκα σαν ποροι στην χωρα μας αντι να τα επενδυσει η γερμανια στο δικο της τοπο τι δειχνουν; Αλλο λοιπον τωρα αν οι ποροι αυτοι πηγαν αλλου γι αλλου !
  Μυθος τριτος: ενας ξενος δεν θα σεβαστει τα θελω και πιστευω του ελληνικου λαου! Μαλλον αυτοι που τα λενε αυτα ,ζουνε σε καποια αλλη χωρα με ευγενεις, παραγωγικους και ενημερωμενους υπαλληλους ενος εκμοντερνισθεντος συστηματος διοικησης που κυριως μας ταλαιπωρει δεκαετεις! Εκτος αυτων, ο επιτροπος δνε θα κυβερναει,απλα στοχος του θα ειναι οι…ενεσεις που θα ερχονατι απο την ΕΕ πχ για εκσυγχρονισμο νοσοκομειων δεν θα πανε στην τσεπη υπερωριων καποιων αλλων, προσφιλης τακτικη!
  Μυθος τεταρτος: η εθνικη αξιοπρεπεια! η ΠΟΙΑ; Αυτη που ηδη δια στοματος πρωθυπουργου (αρχες 2010 συνεντευξη σε Βερολινο δηλωνε μπροστα σε εμβρονητους δημοσιογραφους πως κυβερνα μια διεφθαρμενη χωρα;) εχει ηδη καταρακωθει; Που μετα αποκαλυψεις περι κηπουρων σε υπουργεια χωρις καν γλαστρες και με παχυλο μισθο και με παχυλοτερες υπερωριες μας εκαναν τρανους παντου για την εργατικοτητα μας;
  Οσο λοιπον καποιοι τυλιγονται με το πνευματικο ιστο μιας σημαιας, ας θυμουνται ποσα δις κονδυλια πηραμε και που πηγανε και πως φτασαμε εδω; Και μιλανε ολοι ανετα για Ζιμενς κλπ,αλλα ξεχνανε ΠΟΙΟΙ στειλαν τα κομματα, που αναμιχθηκαν, στην εξουσια και πανω απ ολα που λαμβανουν τοσα εκατομυρια επιδοτησεις απο τον λαο και εχουν και την εξουσια να πιεσουν και να..λαβουν;
  Ας ζησουν λοιπον μερικοι με την ουτοπια της εθνικης ανεξαρτησιας . Κατ εμε χιλιες φορες ενας επιτροπος που θα λεει δωστε τοσα στα νοσοκομεια για ινσουλινες νατι σε υπερωριες ασκοπες αλλου, απο την θλιβερη τρομοκρατια αυτης της ελληνικης δημοκρατιας!
  Με αρκετους μυθους ζουμε τοσα χρονια εχοντας χρηματα ξενων και απο πανω να κανουμε και τους πατριωτες! Συναλαχθηκαμε κι ανεχτηκαμε χρονια ενα φαυλο συστημα, ανεχτηκαμε να μας εκβιαζει να μας εκεμταλευεται. ΑΣ πληρωσουμε λοιπον!
  Υ.Γ. Τοσα χρονια τα γερμανικα κονδυλια, μια χωρας της Δυτικης γερμανιας που ειχε ακομα μεσα αγγλους,γαλλους,αμερικανους στρατιωτες, τα εισπρατταμε ως τι; Ως…ηθικη αποζημιωση;
  Οχι λοιπον, ενας επιτροπος να σταματησει την κακοδιαχειριση μας κι αν μας αρεσει! Αλλα και να ζηταμε λεφτα και να ειμαστε πιο αργοι σε μεταρρυθμισεις απο γυμνοσαλιαγκες τοτε… Και ενας επιτροπος να μην εχουμε εκλεγμενους πολιτικους που ακομα ασχολουνται με το αν απελευθερωθουν τα φορτηγα οταν Ισπανοι,Ιταλοι,Πορτογαλοι εινια ηδη 2 βηματα μπροστυτερα!
  Χιλιες φορες το κωνειο λοιπον απο αυτην την…μυθωδη δημοκρατια

 37. Είναι ολοφάνερο ότι το άρθρο της κ. Νικολάου διακατέχεται από αγανάκτηση, είναι αυτή η αγανάκτηση που οδηγεί τον κάθε λογικό τούτης της κοινωνίας μας να ζει μέσα στην κοινωνική τρέλλα της τελευταίας ειδικά τριακονταετίας, έχουμε χάσει τη μισή ζωή μας τουλάχιστον να θέττουμε τα ζητήματα στην πραγματική τους βάση και να ακουγόμαστε σαν εξωγήινοι..

  Δεν θέλουμε επίτροπο;
  Οκ!
  Να το πάρουμε πατριωτικά και να βροντοφωνάξουμε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!
  Πότε θα αποφασίσουμε επιτέλους το τιποτένιο και γελοίο , ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ Ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
  Αυτό δεν το θέλουμε όμως, διότι αυτό σημαίνει τουλάχιστον 400.000 παράσιτα συμπολίτες μας θα πρέπει να βγουν από τη θερμοκοιτίδα του ΑΤΜ κάθε δεκαπενθήμερο και να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, στις στάνες ως τσοπάνοι, διότι ουτε επιχειρηματίες κτηνοτρόφοι μπορούν να είναι…
  Ας αποφασίσουμε επιτέλους να στηριζόμαστε στα πόδια μας κι ας αρχίσουμε να αγανακτούμε για την κυριαρχία μας αμέσως μετά…
  Προσωπικά , βαρέθηκα να υποθηκεύω το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου(άσε που έχει συμβεί ήδη), για να καλοταϊζονται ΚΟΠΑΝΟΙ!

 38. οχι μονο τα γραφεις όλα αυτά, αλλά βρίσκονται και πολλοί [οι περισσοτεροι?]
  που συμφωνουν μαζι σου. μπας και το ξερες? σαν το ξερες.
  αντε να ελπιζεις μετα.
  αξιοι οι μισθοι σου. τωρινοι και μελλουμενοι.

 39. Δηλαδή επειδή έχουμε χάσει την ανεξαρτησία μας να φέρουμε και επίτροπο?Είναι «πρόσχημα» λες.Καλά μετά να φέρουμε και αστυνομία,έφορους δάσκαλους στρατιωτικούς κλπ.Ξένοι ναναι και ότι ναναι,αφού θάναι καλύτεροι από εμάς.Αυτός ο Ελληνικός δογματισμός δυστυχώς δε λείπει και από τους εκσυχρονιστές/μεταρρυθμιστές και οδηγεί ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα -από άλλο δρόμο-που οδηγεί ο λαικισμός.Στον εθνικό διχασμό και στην αδυναμία εθνικής αφήγησης στρατηγικής και τακτικής.Ντροπή !Το ότο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς άνθρωποι προοδευτικοί να γίνονται εκσυχρονιστικοί ταλιμπάν.Οπαδοί όλοι, ξεφτίλες.Βάρα κανόνι να πάμε στο χωριό

 40. Αν είναι ποτέ δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα. Ναι βγαίνει Βρετανός ευρωβουλευτής και να μιλάει για γκουαλάιτερ και να υπάρχουν Έλληνες που να επιζητούν και την επιβολλή του… Ντρέπονται οι παππούδες σου και προπαππούδες σου με αυτά που γράφεις που πολέμησαν σα παλικάρια…. (βέβαια δε πολέμησαν όλοι, κάποιοι βάζανε κουκούλες και δίνανε). Εάν δεν έχεις συνείδηση του μεγέθους του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσες τότε είσαι επικίνδυνη να κρατάς πένα. Διαβάζεις και καμμιά εφημερίδα του εξωτερικού να δεις σε τι ύφεση έχει βυθιστεί η Ευρώπη από τα παιχνίδια των τραπεζιτών; Διαβάζεις τα σχόλια των ξένων ευρωπαίων στα διεθνή μέσα; Όποιος είναι σώφρον γνωρίζει ότι πέραν της κρίσης που και η ελληνική παθογένεια και επίσης μια κυβέρνηση καταστροφική για το τόπο (γιατί δε μπορεί ο πρωθυπουργός σου να μιλάει κατά δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ μαζί του για ένταξη πριν τις εκλογές και να ισχυρίζεται μετά ότι λεφτά υπάρχουν) συνέτειναν να είμαστε τώρα σε τόσο δεινή κατάσταση. Αλλά όλα αυτά εντάξει, να αποκτήσεις και γκοαλάιτερ μετά στο σβέρκο σου αυτό θα σου λύσει εσένα τα προβλήματα; Ντροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here