«Ναι» στις απολύσεις λένε 6 στους 10 Έλληνες‏

0
35

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (60,6%) τάσσεται υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (64,5%) υπέρ της άρσης της μονιμότητάς τους.

Το εντυπωσιακό είναι πρώτον, ότι τις απολύσεις στο δημόσιο στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ΔΗΜΑΡ (68,7%), παρά την κατηγορηματική αντίδραση της ηγεσίας της,

Και δεύτερον, ότι στο ίδιο κλίμα είναι και οι μισοί περίπου (47,4%) υποστηρικτές του Σύριζα, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητά καθόλου των θέμα των απολύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που «σπρώχνει» το θέμα των απολύσεων έχει πολύ υψηλή δημοτικότητα (40,2%).

Στο γκάλοπ της Κάπα Research, που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής, η ΝΔ διατηρεί οριακό προβάδισμα περίπου μισής μονάδας (23,2 έναντι 22,8 του Σύριζα), η παρούσα κυβέρνηση προτιμάται από μια κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα (41,6 έναντι 36,1) και ο Αντώνης Σαμαράς έχει καθαρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός (44,6% έναντι 31,4).

Άνοδο φαίνεται να σημειώνει τόσο το ΠΑΣΟΚ (είναι στο 7,3%) {όσο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος} (θετικές κρίσεις 27,8%), προφανώς επειδή αξιολογείται θετικά η απόφαση στήριξης της κυβέρνησης και αποφυγής των εκλογών.

Στον αντίποδα ακριβώς βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ και προσωπικά ο Φώτης Κουβέλης, που πληρώνουν την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. Στην πρόθεση ψήφου η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μόλις στο 2,8% (στην εκτίμηση ψήφου διασώζεται κοινοβουλευτικά με 3,5%), ενώ και {η δημοτικότητα του προέδρου της υποχωρεί} στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου (33,5%).

Σε επίπεδο πρόβλεψης ψήφου, η Κάπα Reasearch καταγράφει τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 28,9

Σύριζα: 28,4

Χρυσή Αυγή: 12,1

ΠΑΣΟΚ: 9,1

ΚΚΕ: 6,1

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,6

ΔΗΜΑΡ: 3,6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here